Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Trupa italiană JoyCut cântă în premieră la Electric Castle 2024

Înființată în 2003, JoyCut a vizitat 3 continente, 74 de țări, 216 orașe, 75 de festivaluri și a fost cap de afiș la 48 de concerte doar în SUA, iar pe 19 iulie va cânta în premieră la Electric Castle, pe scena Backyard.

Publicat

pe

JoyCut live la Rock En Seine (2016)
JoyCut live la Rock En Seine (2016) │ FOTO: captură YouTube / JoyCut

JoyCut este un proiect muzical născut în Bologna, denumit după piesele "Joey", de pe albumul "Time of No Reply" al lui Nick Drake, și "The Final Cut" de la Pink Floyd. Muzica lor s-a bucurat de succes, prezentatorul și jurnalistul Nic Harcourt i-a susținut prin radioul KCSN din Los Angeles și au fost invitați de VISA să compună muzica pentru echipa Italiei la Cupa Mondială FIFA din Brazilia.

În 2016, JoyCut li s-au alăturat în turneu celor de la The Chemical Brothers în Italia. După un discurs și un concert electrizant în cadrul TEDx Verona, trio-ul italian și-a făcut debutul la Bienala de la Veneția în 2017 cu "K O M O R E B I", un tribut în șase acte dedicat Japoniei. Spectacolul sold-out a fost o fuziune între muzica lor dramatică și capitolele de artă vizuală.

În timp ce înregistrau un nou album, au fost invitați de Robert Smith de la The Cure la aniversarea de 25 de ani a Festivalului Meltdown din Londra, la care Smith însuși a fost curatorul artistic. Concertul a fost filmat și înregistrat și a devenit documentarul "JOYCUT | Robert Smith's Meltdown - OneStepCloserToTheMoon", care a fost proiectat la festivaluri internaționale de film pe parcursul anului 2020 și a primit premii la "Wales International Film Festival", "Doc'n'Roll Film Festival" și "Seattle True International Film Festival".

În ianuarie 2020, cu doar câteva săptămâni înainte de pandemie, trupa a susținut unul dintre cele mai memorabile concerte ale lor, cântând în Bologna în fața a 40.000 de oameni în sprijinul a patru activiști denumiți "Le Sardine" (Sardinele). Filosofia trupei a fost dintotdeauna legată de problemele de mediu, iar aceștia au sărbătorit #Clash4Climate, ziua internațională dedicată Crizei Climatice, pe 7 februarie 2020, prin intermediul KEXP Radio în Seattle: 24 de ore on-air care au inclus un interviu al legendarului DJ Kevin Cole cu JoyCut și realizarea unui podcast exclusiv, a cărui declarație ecologică a devenit încă un manifest poetic al sensibilității trupei.

Muzicianul Brian Eno a selectat o piesă de pe noul album JoyCut pentru a fi inclusă în proiectul său, "EARTH/PERCENT", lansat pe 22 aprilie 2022. Iar în mai 2022, la Muzeul de Artă Modernă [MAMBO] din Bologna, JoyCut a prezentat în premieră o instalație multi-perceptivă, permițând vizitatorilor să asculte albumul "The Blue Wave" pentru prima dată îndeaproape, împreună cu mapping și imagini.

Cea de-a zecea ediție Electric Castle va avea loc în perioada 17-21 iulie la Castelul Banffy din Bonțida. Printre headlinerii din acest an se numără Massive Attack, Bring Me the Horizon, Queens of the Stone Age, Chase & Status Live, Sean Paul și Paolo Nutini.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri miercuri, 17 iulie 2024

Electric Castle 2024

Loc
Castelul Banffy

Trending