Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Queens of the Stone Age va susține un concert în Catacombele Parisului

Queens of the Stone Age lasă scenele muzicale pentru un loc atipic de a susține un concert. Formația americană plănuiește un recital în faimoasele Catacombe din Paris.

Publicat

pe

Videoclip Queens of the Stone Age The Way You Used To Do
Videoclip Queens of the Stone Age The Way You Used To Do │ FOTO: Queens of the Stone Age

Josh Homme, solistul și fondatorul Queens of the Stone Age, a dezvăluit că a programat un recital în Catacombele Parisului. Homme a făcut anunțul în timpul unei conferințe de presă susținute la Hellfest 2024. El a spus că QOTSA va fi prima trupă care va cânta în Catacombe, după ce a încercat timp de 18 ani să rezerve un concert acolo. Recitalul trupei va fi și înregistrat.

Queens of the Stone Age se află în prezent în Europa, cu turneul "The End Is Nero World Tour". Evenimentul promovează cel mai recent album - "In Times New Roman...". Cu această ocazie, trupa va poposi în premieră și în România, la Electric Castle 2024. QOTSA va pregăti un show ce trece prin toate perioadele din carieră, de la hituri precum "No One Knows" și "I Sat By The Ocean", la recentul "Carnavoyeur".

Queens of the Stone Age s-a format în 1996 în Seattle, Washington. Trupa a fost fondată de vocalistul și chitaristul Josh Homme, care este și singurul membru constant de-a lungul mai multor schimbări de componență. Din 2013, formația este compusă din Homme alături de Troy Van Leeuwen (chitară, lap steel, clape percuție, backing vocals), Michael Shuman (bas, clape, backing vocals), Dean Fertita (clape, chitară, percuție, backing vocals) și Jon Theodore (tobe, percuție).

Catacombele Parisului sunt niște osuare ce păstrează rămășițele a peste 6 milioane de oameni și ocupă o secțiune renovată a cavernelor și tunelelor rămase din carierele Parisului. Oamenii îngropați acolo au fost parizieni obișnuiți, mutați în catacombe din cauza faptului că metropola devenise împânzită de cimitire.

Deschis la sfârșitul secolului al XVIII-lea, cimitirul subteran a devenit o atracție turistică la scară mică începând cu sec. al XIX-lea, și a fost deschis publicului larg începând cu anul 1809, pe bază de rezervare.

Comentează

Trending