Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Brendan Fraser îl interpretează pe Dwight D. Eisenhower în filmul "Pressure"

Brendan Fraser, câștigătorul Premiului Oscar la categoria "Cel mai bun actor în rol principal" ("The Whale"), îl va portretiza pe Dwight David Eisenhower, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, în "Pressure". Află care este intriga filmului și cine mai joacă.

Publicat

pe

Brendan Fraser într-un interviu pentru GQ
Brendan Fraser într-un interviu pentru GQ │ FOTO: captură YouTube / GQ

"Pressure" se concentrează pe momentele dinainte de Ziua Debarcării în Normandia și pe operațiunile militare pe un nou front de luptă, în Vestul Europei. Debarcarea a fost prima parte a operațiunii Overload, numele de cod pentru Bătălia pentru Normandia din cel de-al Doilea Război Mondial. Cunoscută de asemenea ca operațiunea Neptun și D-Day (Ziua Z), debarcarea a marcat începutul eliberării Franței de sub ocupația germană și a pus bazele victoriei Aliaților pe Frontul de Vest.

În acest context, în care fiecare acțiune strategică trebuia întoarsă pe toate părțile, meteorologul britanic James Stagg îl informează pe Eisenhower despre condițiile meteorologice care ar putea juca un rol crucial în succesul sau eșecul misiunii.

Generalul Dwight Eisenhower, poreclit Ike, a fost lăudat pentru felul în care a condus în timpul războiului și a devenit cel de-al 34-lea președinte al Statelor Unite, în perioada 1953-1961.

James Stagg este interpretat de Andrew Scott, câștigător al unui Premiu BAFTA și cunoscut, printre altele, pentru rolurile din "Sherlock", "Fleabag", "Ripley", "All of Us Strangers". "Pressure" va fi regizat de Anthony Maras, filmările urmând să înceapă în septembrie, în Marea Britanie.

Pelicula se bazează pe piesa de teatru cu același nume a lui David Haig. Haig și Maras au scris scenariul, care își propune să exploreze stresul profesional și frământările personale resimțite de Stagg, precum și tensiunile crescute între echipele ce ofereau prognoze meteorologice diferite pentru data propusă pentru Ziua Z. Cronologia filmului va fi extinsă pentru a ilustra amploarea debarcărilor în Normandia.

Trending