Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Kerala Dust este primul headliner internațional al festivalului DWMT La Conac 2024

Cea de-a doua ediție a festivalului DWMT La Conac promite un lineup bogat și o experiență culturală complexă. Organizatorii au anunțat primul val de artiști, printre ei numărându-se și trupa Kerala Dust. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Kerala Dust la DWMT la Conac 2024
Kerala Dust la DWMT la Conac 2024 │ FOTO: DWMT la Conac

În perioada 7-8 septembrie, Conacul Udriște Năsturel găzduiește cea de-a doua ediție a festivalului DWMT la Conac. Primele trupe anunțate, care vor urca pe main stage, sunt om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă. În premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului este Kerala Dust. Fondată în 2016 la Londra, dar stabilită acum în Berlin și Zurich, trupa e recunoscută pentru blend-ul inovator de blues, americana, beat-uri eclectice și elemente hipnotice.

Scena alternativă va redeveni și anul acesta un punct de atracție pentru music explorers, fiind un reper important pentru descoperirea de new & emerging acts.

Pe lângă premierele muzicale, cea de-a doua ediție DWMT La Conac va celebra și artele vizuale cu o expoziție în exclusivitate, extinsă pe întreaga suprafață a Conacului Udriște-Năsturel, atât în interior, cât și la exterior. Curatoriată de Medina Pop și intitulată "We Lived Good Lives", expoziția va oferi o experiență multi-disciplinară, adunând lucrări semnate de artiști români emergenți, alături de nume mature, care vor invita publicul la reflexie asupra rolului memoriei, ca proces și catalizator de manifestare a gratitudinii și de celebrare a simplului act de "a fi", aici, acum.

Promisiunea unui festival despre sinergia dintre arte și muzică nu ar fi completă fără o experiența culinară gourmet, concepută special de bucătari cunoscuți, pentru a întregi viziunea premium și rafinată a evenimentului.

Prețuri bilete DWMT La Conac 2024:

  • Biletele pentru evenimentul DWMT la Conac se găsesc online, la prețuri de 200 lei și 250 lei (earlybird). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Comentează

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

Concerte & turnee

Programul Târgului de Crăciun din Drumul Taberei în perioada 12 - 15 decembrie

Noi artiști urcă pe scena West Side Christmas Market. În perioada 12 - 15 decembrie, la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei vor concerta om la lună și Gașca Zurli. Programul complet este disponibil în articol.

Publicat

pe

om la lună (Rocanotherworld)
om la lună (Rocanotherworld) │ FOTO: Cristi Chirilă

După concertele oferite weekend-ul trecut de Viorica Pintilie & Jazz Band, Jean Gavril și Alina Sorescu, UNTOLD îi aduce la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei pe membrii trupei om la lună și pe cei din Gașca Zurli. Mai jos găsiți programul complet pentru perioada 12 - 15 decembrie.

Târgul "West Side Christmas Market" este deschis de luni până vineri vineri între orele 14:00 - 22:30, iar sâmbătă și duminică în intervalul 11:00 - 22:30.

Programul concertelor la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei (12 - 15 decembrie)

Joi, 12 decembrie

  • Gașca Zurli - De la ora 19:00

Vineri, 13 decembrie

  • om la lună - De la ora 19:00

Sâmbătă, 14 decembrie

  • The HUG by Ciprian Teodorescu - De la ora 19:00

Duminică, 14 decembrie

  • Sorina Rotaru - De la ora 18:00
  • Night Lights - De la ora 19:00

Atracții și activități la West Side Christmas Market

Copiii au la dispoziție un tărâm de poveste, plin de distracții și surprize la "West Side Christmas Market". Un patinoar de 600 de metri pătrați îi așteaptă să se bucure de distracție pe gheață. Patinoarul este deschis zilnic, în intervalul 10:00 - 22:00.

Caruselul și roata panoramică impresionantă de 33 de metri înălțime oferă momente unice și panorame de neuitat. Cei mici pot vizita Căsuța Creatorilor sau Căsuța lui Moș Crăciun, unde îi așteaptă ateliere creative pline de culoare și activități interactive. Copiii îl pot întâlni pe Moș Crăciun de miercuri până vineri, în intervalul 16:00 - 21:00, iar sâmbăta și duminica, între orele 11:00 și 21:00.

În plus, cu ajutorul realității virtuale, vor putea porni într-o aventură magică alături de reni, direct spre casa lui Moș Crăciun din Laponia. Cei mai îndemânatici au ocazia să câștige jucării de pluș gigantice cu tematică de Crăciun, participând la probe speciale.

90 de căsuțe cu bunătăți și cadouri îi așteaptă pe oaspeți la "West Side Christmas Market"

Anul acesta, numărul vendorilor este cel mai mare de până acum. "West Side Christmas Market" va oferi oaspeților și o experiență gastronomică deosebită, care va întruni savoarea preparatelor tradiționale românești, cu arome deosebite din alte bucătării ale lumii. Nu vor lipsi deserturile, vinul fiert și cadourile pregătite cu migală de artizani iscusiți.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ascultă noua piesă om la lună, "Serpentine" - AUDIO

Om la lună a lansat o nouă piesă, intitulată "Serpentine", prin care trupa ne reamintește că oricât de alambicat ar fi traseul nostru în viață, libertatea alegerii direcției este un mare dar.

Publicat

pe

om la lună (Rocanotherworld)
om la lună (Rocanotherworld) │ FOTO: Cristi Chirilă

"Serpentine" este compusă de Doru Pușcașu, Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, versurile fiind semnate de Doru Pușcașu.

"Fiecare dintre noi are drumul său. Iar libertatea de a-l alege este cea mai prețioasă. Pentru că despre libertate este de fiecare dată vorba. Libertatea drumului și a alegerii.

Am trăit lipsa libertății, așa cum am trăit lipsa în general. Am crescut plini de îndoieli, lipsiți de încredere și de curaj. Am luat-o pe drumul cunoscut, bătătorit de cei dinaintea noastră, neștiind că drumul lor nu este neapărat și al nostru. Și că noi nu suntem ei.

Drumul, greu sau ușor, mai lung sau mai scurt, este al tău. S-ar putea să îl găsești din prima sau s-ar putea să te rătăcești de multe ori înainte să-l găsești. Indiferent cum va fi să fie, e datoria ta să îl cauți." - om la lună

AUDIO: om la lună - "Serpentine"

om la lună a început în mai 2018 ca proiect de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese.

În 2020, în perioada de lockdown, trupa a compus EP-ul "Dans", pe care l-a lansat în vara aceluiași an, pornind apoi în primul turneu din istoria sa, descoperind oameni și locuri noi și devenind în scurt timp foarte iubită pentru mesajul autentic și încărcat de vulnerabilitate și pentru sinceritatea fiecărei apariții.

În 2021, om la lună a lansat primul album complet - "În caz de om la lună, strigați „om la lună stânga/dreapta”, după caz" - un disc extrem de apreciat de public și de criticii de specialitate, a avut numeroase concerte în țară și a participat la festivaluri ca Electric Castle, Flight Festival sau Vadoo Fest.

La finalul lui 2021, membrii trupei au petrecut împreună două săptămâni complet izolați într-un sat de la poalele Munților Vrancei și au compus un nou material - "Echilibru".

Citește în continuare

Trending