Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

David Gilmour ne surprinde plăcut cu piesa "Between Two Points", cu fiica sa, Romany la voce

David Gilmour a adus parcă mai puternic ca niciodată spiritul şi inspiraţia Pink Floyd pe noua sa piesă, "Between Two Points". Vedeta acestei creaţii este fiica sa, Romany Gilmour, care îşi împrumută vocea acestui material melancolic.

Publicat

pe

Videoclip David Gilmour Between Two Points Romany Gilmour
Videoclip David Gilmour Between Two Points Romany Gilmour │ FOTO: David Gilmour

Ştiam deja că David Gilmour ne pregăteşte primul său material discografic solo după 9 ani şi acum primim şi un single, "Between Two Points". Chitaristul şi vocalistul formaţiei Pink Floyd a ajuns la vârsta de 78 de ani, dar rămâne la fel de inspirat şi creativ. Videoclipul acestui nou track a fost filmat în Londra şi Manchester, iar la chitară îl auzim pe David Gilmour.

Fiica sa, Romany Gilmour se aude la voce şi harpă. Gavin Elder, regizorul acestui material alb-negru a spus următoarele:

Romany interpretează această melodie cu un nivel extraordinar de fragilitate, vulnerabilitate și control subtil. Există o legătură emoțională subtilă, dar profundă între David și Romany, surprinsă cu camere de mână, ceea ce amplifică tensiunea din videoclip.

Noul album solo al lui David se numeşte "Luck and Strange" şi va debuta pe 6 septembrie prin Sony Music. Materialul a fost înregistrat pe parcursul a 5 luni în Brighton şi Londra şi este primul LP cu material nou al lui Gilmour în ultimii 9 ani. Include 9 track-uri, printre care şi o reinterpretare a melodiei din 1999 a a Montgolfier Brothers, "Between Two Points", pe care o ascultaţi aici.

Romany Gilmour are doar 22 de ani şi se mulează perfect pe acest single. Gilmour şi-a coagulat familia în jurul proiectului său muzical pe durata pandemiei, cântând sub numele amuzant de Von Trappeds în live stream-uri. David a fost impresionat de vocea fiicei sale şi de modul în care se îmbină cu a restului membrilor familiei.

David şi Romany au colaborat pe piesa "Yes, I Have Ghosts", care apare pe ediţia de CD şi Blu-Ray a lui "Luck and Starnge". Pe lângă vocea şi harpa lui Romany, Gilmour îl foloseşte ca backing vocal pe Gabriel Gilmour. Pe materialul nou apar Guy Pratt şi Tom Herbert la bas, Addam Betts, Steve Gadd şi Steve DiStanislao la tobe.

Rob Gentry şi Roger Eno se afla la clape, iar la aranjament coral şi orchestra Will Gardner. Fostul clăpar Pink Floyd, Richard Wright a avut la rândul său o contribuţie: chiar dacă a trecut în nefiinţă, i s-a folosit o înregistrare din 2007 din casa lui David.

Comentează

Albume noi

David Gilmour anunţă primul album solo cu material nou în 9 ani

David Gilmour, legendarul chitarist al trupei Pink Floyd a anunţat că va lansa un nou album solo. Este primul său material discografic cu melodii complet noi din ultimii 9 ani şi avem detalii despre el în următoarele rânduri.

Publicat

pe

Coperta album David Gilmour Luck and Strange
Coperta album David Gilmour Luck and Strange │ FOTO: David Gilmour

Noul LP solo al lui David Gilmour se numeşte "Luck And Strange" şi va debuta pe 6 septembrie prin Sony Music. Primul single de pe LP este "The Piper's Call", lansat pe 25 aprilie 2024. Va avea premieră în exclusivitate în cadrul emisiunii de pe BBC Radio 2 "Breakfast Show". Acest disc solo a fost înregistrat pe o perioadă de 5 luni în Brighton şi Londra.

A fost produs de către Gilmour însuşi, alături de Charlie Andrew, cunoscut pentru colaborările cu ALT-J şi Marika Hackman.

Cu privire la această colaborare David a spus următoarele:

"L-am invitat pe Charlie la noi acasă, așa că a venit și a ascultat niște demo-uri, și a spus lucruri precum: Ei bine, de ce trebuie să fie un solo de chitară acolo?' și Toate se estompează? Nu ar putea unele dintre ele să se încheie pur și simplu?' Are o lipsă minunată de cunoștințe sau respect pentru acest trecut al meu. Este foarte direct și în niciun fel intimidat, și asta îmi place. Este atât de benefic pentru mine pentru că ultimul lucru pe care îl vrei sunt oamenii care se supun pur și simplu."

Grosul versurilor de pe albumul cel nou a fost compus de către Polly Samson, soţia lui David Gilmour. Tot ea a compus inclusiv versuri pentru Pink Floyd şi lucrează alături de soţul sau de 30 de ani. Temele abordare pe "Luck and Strange" sunt mortalitatea, bătrâneţea, uzură, decăderea. Pandemia şi lockdown-ul au avut o influenţă serioasă.

Albumul include 8 piese noi şi primeşte artwork de la Anton Corbijn, cel care a şlefuit imaginea Depeche Mode prin videoclipuri şi fotografii.

David Gilmour este un muzician, cântăreț, compozitor și producător britanic, cel mai cunoscut ca fiind chitaristul și unul dintre vocaliștii trupei legendare Pink Floyd. Născut pe 6 martie 1946, Gilmour s-a alăturat formației Pink Floyd în 1968, înlocuindu-l pe chitaristul și co-fondatorul Syd Barrett. În timpul mandatului său în trupă, Gilmour a contribuit semnificativ la sunetul și direcția muzicală a Pink Floyd, scriind și interpretând unele dintre cele mai iconice piese ale lor, precum "Comfortably Numb", "Wish You Were Here" și "Shine On You Crazy Diamond".

Pe lângă contribuția sa la Pink Floyd, David Gilmour a avut și o carieră solo de succes, lansând mai multe albume solo, printre care se numără "David Gilmour" (1978), "About Face" (1984) și "On an Island" (2006).

Gilmour este recunoscut pentru stilul său de chitară distinctiv, care combină tehnica chitaristică fluentă cu emoția și expresivitatea. El este considerat unul dintre cei mai influenți chitariști din istoria muzicii rock.

Citește în continuare

Trending