Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Dark Tranquility se pregăteşte de Rockstadt cu un single nou, "Not Nothing"

Unul dintre cele mai apreciate nume din zona de death metal melodic, Dark Tranquility a lansat recent un single nou, "Not Nothing". Este un precursor al unui album nou, care va sosi în 2024. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Dark Tranquility Not Nothing
Coperta single Dark Tranquility Not Nothing │ FOTO: Dark Tranquility

Dark Tranquility anunţa în luna martie a lui 2024 noul album "Endtime Signals". Va sosi pe 16 august prin Century Media Records, iar "Not Nothing" e cel mai nou single de pe el. Primul single a fost "The Last Imagination" şi judecând după aceste preview-uri, putem considera noul material mai melodic decât "Atoma" din 2016 spre exemplu.

Grupul suedez a ajuns la 13 albume de studio şi la al zecelea album realizat în colaborare cu Century Media Records. Trupa a mers bine în ultimii ani, cu "Atoma" urcând pe locul 2 în topurile suedeze, iar "Moment" din 2020 le-a adus un premiu Grammi suedez artiştilor. Tema viitorului album are de-a face cu viitorul, cu lumea spre care ne îndreptăm. E o senzaţie de durere în album, dar şi un "simţ de optimism".

Lansarea noului album de pe 16 august nu este o coincidenţă: atunci are trupa o apariţia la festivalul Summer Breeze din Germania. Intenţia să este de a sărbători albumul intepretându-l live pe scenă şi petrecând apoi cu fanii.

Trupa Dark Tranquility este o formație suedeză de metal melodic, formată în anul 1989 în orașul Göteborg. Este considerată una dintre pionierii genului death metal melodic, alături de alte trupe notabile precum In Flames și At the Gates.

Stilul lor muzical se caracterizează prin combinația de riffuri de chitară melodice și agresive, ritmuri rapide și complexe și vocalize growl. De-a lungul carierei, Dark Tranquillity a evoluat și a experimentat cu diferite elemente muzicale, păstrându-și totuși nucleul sonor distinct.

De asemenea, trupa este cunoscută pentru versurile lor introspective și filozofice, abordând teme variate precum existența, natura umană și emoțiile. Dark Tranquility va urca pe scena de la Râşnov, la Rockstadt Extreme Fest 2024. Tot acolo îi vedem pe Dimmu Borgir, Behemoth, Amon Amarth, Creator, Pendulum, dar şi pe Insomnium.

Comentează

Trending