Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Calum Scott, Editors, Faithless urcă pe scena CODRU Festival 2024

Calum Scott, Editors și Faithless sunt cei mai noi artiști care completează lineup-ul CODRU Festival, eveniment ce va avea loc între 30 august și 1 septembrie la Timișoara. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023
Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

CODRU, festivalul care plantează, aduce la Timișoara și anul acesta trei zile de muzică, artă și sustenabilitate. Ediția de anul acesta vine cu o altă surpriză pentru fani - CODRU Festival se mută din Pădurea Bistra în inima Timișoarei, în Parcul Central din oraș. Aflat la cea de-a patra ediție, CODRU a fost inclus de două ori în top 10 festivaluri din Europa la categoria Best Medium Festival în cadrul European Festival Awards. Peste 100.000 de persoane sunt așteptate la Timișoara între 30 august și 1 septembrie.

Concept nou la CODRU Festival 2024

Festivalul CODRU revine în 2024 cu surprize pentru fanii festivalului. Despre vorba de un nou concept de festival, care aduce farmecul naturii în centrul orașului. Conceptul creativ de anul acesta promite să aducă "Inima CODRULUI în inima orașului". Ediția de anul acesta, care va avea loc la kilometrul 0 al Timișoarei, în Parcul Central, pregătește multe activități pentru întreaga familie.

Ce artiști internaționali vin la CODRU Festival?

Ca în fiecare an, CODRU promite să fie o experiență multiculturală vibrantă. Programul va cuprinde două scene principale, concerte live, DJ set-uri, instalații artistice (land art), performance-uri și zone special amenajate pentru copii. Organizatorii au pregătit anul acesta o selecție a unora dintre cei mai îndrăgiți artiști de renume internațional din diferite genuri muzicale. Calum Scott revine în România, alături de Editors, Faithless, Patrice și Wilkinson.

Ce artiști români vin la CODRU Festival?

Încă de la început, festivalul CODRU și-a dorit să promoveze artiștii autohtoni. Pe lângă trupe deja consacrate, CODRU a lăsat scena deschisă și pentru artiștii locali. Lineup-ul internațional este completat de o serie de artiști îndrăgiți de la noi precum Vița de Vie, Vama, Erika Isac, Ian, Nane, Nouă Unșpe, Oscar, Puya, Rava care vor electriza atmosfera în cele trei zile de festival.

Bilete CODRU Festival 2024

  • Abonamentele pentru CODRU Festival 2024 sunt disponibile online, la prețul de 281,75 lei, în perioada earlybird. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 30 august 2024

CODRU Festival 2024

Loc
Timișoara
Comentează

Concerte & turnee

50 Cent este cap de afiș la Summer in the City 2024

50 Cent include Bucureștiul pe harta concertelor sale și aduce un show exploziv pe 18 august, la Romaero. Evenimentul se desfășoară sub umbrela Summer in the City. Cât costă biletele, dar și alte informații despre artist găsești în articol.

Publicat

pe

50 Cent la Summer in the City 2024
50 Cent la Summer in the City 2024 │ FOTO: Summer in the City

Concertul de la București face parte din turneul "The Final Lap Tour", ce cuprinde peste 103 spectacole în 35 de țări. Călătoria muzicală a început în America de Nord și a continuat în Europa și Australia, înregistrând peste 1 milion de bilete vândute, fiind sold-out în majoritatea țărilor.

La Summer in the City, 50 Cent va interpreta live câteva dintre cele mai faimoase hit-uri, precum "In Da Club", "Candy Shop", "Just a Lil Bit" și va crea o atmosferă incendiară și memorabilă.

Povestea muzicală a lui 50 Cent

Născut în Queens, New York, 50 Cent, pe numele real Curtis Jackson, și-a început cariera muzicală în 1996. În anul 2000 a înregistrat albumul de debut - "Power of the Dollar" - împreună cu casa de discuri Columbia Records, dar materialul nu a fost lansat oficial.

În 2002, melodia "Guess Who’s Back" a fost descoperită de celebrul Eminem care l-a semnat pe 50 Cent la compania sa, Shady Records. De altfel, de-a lungul timpului, 50 Cent a colaborat cu cele mai mari nume din industrie, precum: Timbaland, Justin Timberlake, Eminem și mulți alții.

Primul său album de studio, "Get Rich or Die Tryin'", a fost lansat în 2003. Conține piesa de succes "In da club", premiată cu nouă discuri de platină de către Recording Industry Association of America. În același an, el a lansat propria casă de discuri - G-Unit Records. Cel de-al doilea album, "The Massacre" (2005), a cunoscut un succes fulminant prin melodia "Candy Shop". Au urmat mai multe albume cu sound comercial, precum "Curtis" (2007), "Before I Self Destruct" (2009) sau "Animal Ambition" (2014).

De-a lungul timpului, 50 Cent a vândut peste 30 de milioane de albume la nivel global, primind numeroase premii și nominalizări.

50 Cent - actor, producător de film și antreprenor

50 Cent și-a valorificat pe deplin atuurile de vedetă internațională pentru a se transforma din rapper în actor, producător de film și antreprenor. Și-a folosit faima și averea în scopuri nobile: a lansat Fundația G-Unity pentru a sprijini programele care promovează abilitățile sociale și de leadership ale tinerilor. A devenit autor de cărți motivaționale, lansând trei cărți: "The 50th Law", "Hustle Harder, Hustle Smarter" și "From Pieces to Weight: Once Upon...".

Din 2014, artistul s-a concentrat pe industria cinematografică și a înființat propria companie - G-Unit Films and Television Inc. - prin care a produs serialul "Power" (2014-2020), de pe Netflix. Ca actor, 50 Cent a jucat în filmul autobiografic "Get Rich or Die Tryin'" (2005), "Home of the Brave" (2006), "Righteous Kill" (2008).

În 2016, 50 Cent a primit o stea pe The Hollywood Walk of Fame și a primit un premiu NAACP la categoria "Cel mai bun regizor" pentru episodul "Forget About Dre" din serialul "Power".

Prețuri bilete Summer in the City 2024 cu 50 Cent

  • Bilete de acces se găsesc online, la prețuri cuprinse între 260 și 550 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

rock

Adrian Despot (Vița de Vie): "Mă antrenez, repet, studiez și mă dedic artei mele de 35 de ani" - INTERVIU

Vița de Vie a mai adăugat în discografia sa un nou album, "Lacrimă și fier", a cărui tematică reprezintă parcursul ultimilor ani. Cele șapte piese poartă ascultătorul într-o călătorie cu suișuri și coborâșurile, accesând o gamă variată de stări și emoții. Despre acest material, dar și despre alte subiecte din lumea muzicii am stat de vorbă cu Adrian Despot, în cadrul unui interviu disponibil în articol.

Publicat

pe

Trupa Vița de Vie
Trupa Vița de Vie │ FOTO: Universal Music Romania

"Lacrimă și fier" a fost lansat oficial pe 10 aprilie, având un tracklist format din șapte piese: "Lacrimă si fier", "Între valuri", "Fluturi", "Nimeni, nimic", "On And On", "Becule" (cover Timpuri Noi) și "Șambala (live)". Materialul cuprinde și o colaborare surprinzătoare cu NANE pentru melodia "On And On", și este disponibil pe toate platformele de streaming muzical.

Vița de Vie este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite formații de rock alternativ din România. Caracterizată de un amestec unic de profesionalism, sinceritate, emoție și energie, Vița de Vie este una dintre cele mai premiate trupe românești, fiind răsplătită de-a lungul carierei cu numeroase premii din partea industriei de specialitate.

Mereu în căutare de noi modalități de expresie, Vița de Vie și-a dezvoltat de-a lungul existenței mai multe personalități muzicale. ELECTRIC - formula de bază și epicentrul energiei recunoscute a trupei, ACUSTIC - o incursiune muzical eclectică către emoție, pe ritmuri care ajung uneori până la swing și bossa nova, făcută exclusiv prin intermediul instrumentelor naturale, ACU2TIC - varianta minimală, folk, susținută sincer în doar doua voci și două chitare, și SIMFONIC - cheia de boltă a trupei și colaborarea cu o orchestră simfonică.

Citește interviul acordat de Adrian Despot

InfoMusic: "Lacrimă și fier" este noul album semnat Vița de Vie, un material ce reprezintă parcursul ultimilor ani. Cum poate să inspire artistic pandemia și izolarea?

Adrian Despot: În cazul meu, nu a funcționat deloc. Primii doi ani, 2020 și 2021, abia dacă am atins chitara. Deși am nevoie de izolare atunci când compun, am realizat că ea trebuie să fie auto impusă că să fie fertilă. Abia pe final de 2022 am scos "Fluturi", prima piesă născută din acest întreg context.

InfoMusic: Cred că toți oamenii au perceput acea perioadă că fiind una greu de navigat, în care s-au pierdut multe, la propriu și la figurat. În același timp, cred și că "răul" este interconectat cu "binele", iar noi suntem fix în mijlocul acestui paradox existențial. Te-a învățat ceva izolarea? A reușit să aibă și o parte pozitivă?

Adrian Despot: La fel ca în filozofie, de la cunoașterea conceptului până la aplicarea lui, este o cale foarte lungă. Sigur, în orice rău e un bine, însă am trăit doi ani într-o stare de alertă permanentă, nu am avut răgaz să văd partea bună. Am instinct de supraviețuitor, însă nu e controlabil, în momentul în care preia conducerea, eu doar îl urmez teleghidat. Ca experiență generală, pandemia mi-a lăsat un gust amar, presărat cu pierderi și panică. Nu am ieșit din ea zen, cu zâmbetul pe buze.

InfoMusic: În perioada în care ai lucrat la album, te-ai confruntat cu blocaje creative și cum le-ai gestionat, în cazul în care au apărut?

Adrian Despot: Am început să lucrăm la album abia odată cu "Nimeni, nimic", în 2023. Fade in-ul în "normalitate" a fost lent, dar așa am funcționat tot timpul. Ne ia mult până ne încălzim, dar apoi funcționăm cu motoarele turate la maxim. "Între valuri" a apărut ca al treilea single de pe album, în toamna lui 2023, iar pe 10 aprilie 2024 albumul a apărut pe piață.

InfoMusic: "Lacrimă și fier" cuprinde și o colaborare surprinzătoare cu NANE, pentru piesa "On And On". Cum a fost să lucrați împreună și cu ce amintiri ai rămas din acea experiență?

Adrian Despot: Ca de obicei, negativul piesei era gata, linia melodică era schițată, iar eu eram în faza versurilor, fără să am idee despre subiect sau feat. Nu doar că au venit pe tavă dintr-o dată, dar au venit cu tot cu Nane în ele ("Mă sună Nane, zice-auzi, coane") și cu ideea de clip. Ca să înțelegi, îmi ia foarte mult să scriu versuri, nu sunt genul de artist spontan care scuipă într-o secundă rânduri nemuritoare. Aici, însă, a fost fix o extorsiune al unui degajament. Ba chiar am rupt clipul cu un moment live la filmări, pentru că lucrurile mi-au părut prea simple, prea mură în gură.

Cât despre Nane, ce să-ți spun... nu ne cunoșteam, l-am sunat, i-am prezentat ideea, a marșat din prima, ne-am văzut la studio în câteva zile, am făcut draftul și totul a decurs like wow. N-am să mai povestesc despre cum ne-a impresionat cât de profi a fost în toată colaborarea noastră, ci am să-ți spun despre momentul live din clip, piesa lui, "La piept". Nu aveam nimic repetat, am zis "hai să încercăm s-o dăm, dacă iese, fine, dacă nu, also fine". În momentul în care a început să o cânte am fost instantaneu toți cu zâmbetul pe buze, zâmbetul ăla de muzician care aude ceva bun. Amazing voice! Dude, wtf, cum de cânți așa, de unde e vocea asta? E nativ, n-a studiat canto o zi din viață lui. Ne-a dat pe spate, ton, feeling, vibe, tot.

InfoMusic: Cum crezi că ascultătorii voștri vor reacționa la noile piese? Ai anumite așteptări în legătură cu impactul lor muzical?

Adrian Despot: Nu. Nu fac muzică pentru așteptările publicului. Fac asta în mod terapeutic de 28 de ani cu Vița de Vie și sunt cel mai dur critic al meu.

InfoMusic: În perioada următoare aveți programate mai multe show-uri, atât de sine stătătoare, cât și în cadrul unor festivaluri. Cum te pregăteșți înaintea unui concert live și cum îți menții energia și concentrarea pe tot parcursul lui?

Adrian Despot: Pentru asta trăiesc. Mă antrenez, repet, studiez și mă dedic artei mele de 35 de ani. Concertul este bonusul pe care îl primesc pentru toată muncă din spate și mă bucur de fiecare secundă a lui. Următoarea provocare mare este concertul aniversar FENOMENTAL 25 de la Arenele Romane, pe 6 iulie, unde vom sărbători și cânta integral albumul nostru medicament. Hell yeah, abia aștept!

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și îți aminteșți cu drag de ea?

Adrian Despot: Ultima ar fi că am aflat sursa pentru cea mai bună dulceață de cireșe amare ever, în comunitatea noastră de fani. Primisem un borcan în 2022, era pe terminate și nu mai știam de unde îl am, am făcut o simplă postare pe facebook și eroul a apărut! Cluj, noiembrie 2022, concert Vița de Vie în Form Space. În momentul de față are peste 100 de cereri. :)

InfoMusic: Din cealaltă perspectivă, ce concert/festival la care ai participat că spectator și-a lăsat o amprentă asupra ta?

Adrian Despot: Atât de pe scenă, dar și din public, de departe, Electric Castle. De fiecare dată când mergem acolo, pentru 4 zile, am impresia că lumea asta este un loc safe și bun, în care muzică guvernează.

InfoMusic: Acest interviu s-a concentrat pe albumul "Lacrimă și fier" și mă gândeam să încheiem în aceeași notă, vorbind tot despre materiale discografice. Ce discuri muzicale te-au cucerit în ultima perioadă și le-ai recomanda și cititorilor noștri?

Adrian Despot: Am să menționez unul singur, pentru că merită toată atenția și nu vreau să diluez informația. NIDAL. Este un artist pe care l-am produs recent și al cărui album vă va rupe pe genunchi. Stați geană!

Citește în continuare

Concerte & turnee

Maluma, Bebe Rexha, Nick Carter (Backstreet Boys) vin la Neversea 2024

Ediția din acest an a festivalului Neversea promite să fie una de neratat. Organizatorii au anunțat primul val de artiști, printre aceștia numărându-se Maluma, Bebe Rexha, Nick Carter de la Backstreet Boys, G-Eazy, Salvatore Ganacci și mulți alții. Te invităm să afli mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Bebe Rexha / Maluma
Bebe Rexha / Maluma │ FOTO: Alex Vlad / Ionuț Paraschiv

Maluma, cântărețul columbian de reggaeton și latino-pop, ale cărui hituri de top și colaborări cu artiști precum Shakira, Jennifer Lopez, The Weeknd, J Balvin, Ricky Martin și Madonna l-au propulsat către faima internațională, urcă pentru prima dată pe scena festivalului Neversea. Cunoscut pentru vocea "caliente" și prezența pe scenă, Maluma a primit multiple nominalizări și premii Latin Grammy. Albume precum "F.A.M.E." și "11:11" s-au bucurat de un succes internațional, în timp ce turneele sale mondiale sunt sold-out.

Nick Carter de la Backstreet Boys vine în premieră în România și va urca pe scena Neversea pentru un show memorabil. Și-a început cariera la vârsta de doar 12 ani și a devenit rapid un superstar pop internațional, fiind cel mai tânăr membru al emblematicei trupe Backstreet Boys. Hituri precum "Everybody", "As Long As You Love Me", "I Want It That Way", "Shape Of my Heart", "Larger Than Life" au făcut înconjurul lumii și l-au transformat într-unul dintre cei mai relevanți artiști. Călătoria sa în industria divertismentului s-a extins mult dincolo de arenele sold-out și include o gamă diversă de proiecte în televiziune, film și filantropie.

Bebe Rexha este una dintre cele mai mai apreciate voci din industria muzicală. Colaborarea cu David Guetta pentru melodia "I’m Good (Blue)" i-a adus o nominalizare Grammy și un trofeu la MTV EMA la categoria "Best Collaboration". Bebe a fost recunoscută pentru contribuția adusă uneia dintre cele mai cunoscute piese ale lui Eminem, "The Monster". După această perioadă au apărut și colaborările de succes cu Nicki Minaj, Afrojack, cu G-Eazy pentru "Me, Myself and I" sau cu Martin Garrix  pentru "In The Name of Love".

Apropo de G-Eazy, rapperul revine în România cu un nou show energic. Artistul american îşi descrie stilul muzical ca fiind o combinaţie între cultura anilor '50 şi sound-ul rap-ului contemporan și este cunoscut pentru hituri precum "Me, Myself & I" și "No Limit", a colaborat cu artiști precum Snoop Dogg, Halsey, Coi Leray, Demi Lovato, A$ap Rocky, Cardi B, Chris Brown și Bebe Rexha.

Mahmut Orhan a devenit cunoscut pentru abilitatea sa de a îmbina elemente de house şi deep house, cu influențe orientale, creând astfel un sunet distinctiv. A colaborat cu numeroşi artişti de top şi şi-a consolidat reputaţia ca un inovator al genului său. În 2017, a lansat un remix pentru tema "Game of Thrones" şi hit-ul "Save Me" în colaborare cu Eneli. Abilitatea sa excepţională de a crea producţii pline de energie i-a adus un succes imens pe TikTok, în special cu versiunea remix a piesei "Just Get Your...and Go" de la Roger Sanchez.

Ce artiști mai urcă pe Mainstage-ul Neversea 2024

La Mainstage, pe lângă artiștii menționați anterior, publicul se va întâlni și cu Steve Aoki, Salvatore Ganacci, Don Diablo, Alok, Tujamo, Gordo și Sofi Tukker.

Anul acesta, fanii Neversea se vor putea bucura de muzica artiștilor lor preferați la cele patru scene din festival: Mainstage, The Ark, Daydreaming și Oasis Carnaval.

La The Ark, primele nume anunțate sunt DubFx & Woodnote, Netsky și Wilkinson. La DayDreaming, Jan Blomqvist, Sara Bluma, Sébastien Léger, Shimza și Vintage Culture sunt doar câteva dintre numele cu care fanii vor petrece patru răsărituri și apusuri de neuitat. În următoarele săptămâni, vor fi anunțați și alți artiști care vor completa lineup-ul celei de-a șasea ediții Neversea.

Noutăți la Neversea 2024

Începând cu acest an, Neversea își asumă misiunea de a crește procentul de femei artiste din festival. De asemenea, anul acesta, în fiecare zi, la fiecare scenă, va fi câte o artistă inclusă în lineup.

De asemenea, banii strânși în urma donațiilor pe care le vor face fanii Neversea în timpul festivalului către Spitale Publice din Bani Privați vor susține construcția celei mai mari Clinici de Psihiatrie Pediatrică, în cadrul Spitalului Clinic Prof. Dr. Alexandru Obregia din București, unde sunt ajutați copii din toate colțurile țării.

Prețuri bilete Neversea 2024:

Cei care nu și-au achiziționat încă un abonament pentru cea de-a șasea ediție a festivalului Neversea o pot face online, la prețuri începând de la 79 de euro + taxe pentru General Access 4 days și VIP 4 days de la 199 de euro + taxe. De luni, 13 mai, prețurile abonamentelor vor crește, așadar, mai sunt câteva zile în care fanii pot beneficia de prețuri speciale.

Citește în continuare

Trending