Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Piesa "One" de la Metallica primeşte o versiune nouă

Îţi dai seama că ai reuşit ca trupă atunci când solistul original al unei piese după care faci cover apare pe melodia ta. Asta se întâmplă cu Apocalyptica, care îl are ca "guest star" pe James Hetfield pe noua versiune a piesei "One" de la Metallica.

Publicat

pe

James Hetfield, solistul Metallica
James Hetfield, solistul Metallica │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Apocalyptica lansează în 2024 albumul "Plays Metallica Vol. 2", iar el va sosi pe 7 iunie prin Throwdown Entertainment şi BMG Music. Va continua călătoria muzicală începută în 1996, atunci când violonceliştii din Helsinki au fermecat pe toată lumea cu variantele lor cover pentru piese Metallica. Şcoliţi la Sibelius Academy, cei 4 muzicieni şi-au continuat cariera lansând piese originale, uneori instrumentale, alteori acompaniaţi de solişti, de la Corey Taylor la Sandra Nasic de la Guano Apes.

După ce Robert Trujillo, basist Metallica a apărut pe primul single de pe noul album "The Four Horsemen!", acum e rândul lui James Hetfield să cânte pe versiunea nouă de "One". Apocalyptica ajunge astfel la 9 albume de studio şi continuă de unde a început în anii 1990. Va fi ultimul album pentru toboşarul Mikko Siren, care va părăsi grupul.

"One" se lansează pe 17 mai. "Plays Metallica Vol. 2" a fost produs de colaboratorul de lungă durată al trupei, Joe Barresi, care a lucrat cu alde TOOL, Nine Inch Nails, Soundgarden şi Queens of the Stone Age. Urmează un turneu pentru grup, pentru a promova acest LP, urmând a concerta inclusiv în România la final de an 2024.

Iată ce a spus liderul trupei, Eicca Toppinen despre disc:

Este cel mai tare lucru. Nu am insistat, a fost oferit. Am cântat primul album live și a fost mult mai distractiv și mai interesant decât ne așteptam, așa că ne-a venit ideea să facem ceva ca primul album, dar nu am putut să o facem exact în același mod – trebuia să ne provocăm. și aduc o perspectivă complet nouă energiei și emoției originale a Metallica.

Iată tracklist-ul:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
10. One (instrumental)

Muzică nouă

Apocalyptica a păstrat linia de bas a lui Cliff Burton pe "The Call of Ktulu", cover Metallica

Apocalyptica continuă lansările de single-uri de pe albumul "Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2", de această dată cu un nume apreciat mai degrabă de fanii die hard. E vorba despre coverul "The Call of Ktulu", care include de această dată linia de bas originală a lui Cliff Burton.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu
Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu │ FOTO: Apocalyptica

Fostul basist Metallica, Cliff Burton şi-a pierdut viaţa într-un accident de autobuz în 1986. Burton s-a alăturat trupei Metallica în 1982 și a contribuit semnificativ la primele trei albume ale trupei: "Kill 'Em All" (1983), "Ride the Lightning" (1984) și "Master of Puppets" (1986). Stilul său inovator de a cânta la bas și influențele sale muzicale diverse, care includeau muzica clasică și jazz, au avut un impact major asupra sunetului și direcției muzicale a trupei.

"The Call of Ktulu" este al patrulea şi ultimul single de pe noul album, după "The Four Horsemen", "The Unforgiven II" şi "One". Pe aceasta din urmă l-am auzit chiar pe James Hetfield, cu o interpretare proaspătă a legendarei piese. "Ktulu" originalul apărea pe al doilea album Metallica, "Ride the Lightning".

Cum a luat naştere acest cover aflam de la Eicca Toppinen, liderul Apocalyptica:

Am învățat în viață că, dacă ai idei trăznite, merită întotdeauna să întrebi, așa că l-am sunat pe Lars [Ulrich, toboșarul METALLICA]! El a fost de genul: Îmi place că voi întotdeauna gândiți inedit!' James [Hetfield, liderul METALLICA] a iubit ideea, și am întâlnit un apropiat al lui Cliff și ea a fost la fel de entuziasmată. A fost o experiență spirituală să lucrez la asta. Am vrut să tratăm acest proiect cu onoare și respect maxim, și a fost magic să avem oameni atât de apropiați de Cliff spunând că i-ar fi plăcut.

LP-ul a sosit pe 7 iunie prin Throwdown Entertainment şi continuă călătoria începută de Apocalyptica în 1996, atunci când a lansat un album de coveruri Metallica, şocând pe toată lumea. Iată tracklist-ul noului album Apocalyptica:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
10. One (instrumental)

Acum trupa pleacă în turneul de promovare pentru acest disc, care include doua opriri în România, în luna noiembrie, la Cluj şi în Bucureşti.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Apocalyptica vine în România, cu coverurile după Metallica, în toamna lui 2024

Apocalyptica e gata de un nou concert pe plaiurile mioritice, în ceea ce a devenit aproape un obicei anual pentru artiştii finlandezi. De această dată Eicca şi băieţii ne vor oferi o reprezentaţie "Plays Metallica Vol 2." în toamna anului 2024.

Publicat

pe

Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019
Apocalyptica în concert la Arenele Romane pe 29 octombrie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Rockerii finlandezi îşi vor aduce show-ul pe tot teritoriul Europei, inclusiv în România. La noi vor ajunge pe final de an totuşi cu show-ul "Plays Metallica Vol 2". Va continua o călătorie muzicală începută în 1996, când violonceliştii din Helsinki au ieşit din Academia Sibelius şi au adus lumii cel mai mare tribut primit de Metallica vreodată, o reinterpretare simfonică.

Aşa s-a născut albmul "Plays Metallica By Four Cellos" în 1996, LP-ul de debut al trupei. De la aniversarea sa din 2016, Apocalyptica a tot interpretat discul în întregime la anumite concerte. Relaţia dintre Apocalyptica şi Metallica e una specială. Finlandezii au cântat în deschiderea americanilor încă din 1996, deşi era de abia al cincilea concert al nordicilor în faţa unui public ce deja era versat în ale metalului.

De atunci au mai avut loc zeci de concerte la care Metallica şi Apocalyptica au urcat pe scenă împreună, iar conexiunea între trupe a rămas puternică.

Ultimul album de studio al formaţiei a fost "Cell-0", lansat în 2020, urmat de o serie de single-uri şi colaborări. Printre ele se număra "What We're Up Against", cu Amaranthe şi "Rise Again", cu Epica. Am avut parte şi de un EP acum un an, "Metal Classic, Classic Metal", iar acum 2 ani forţele finlandeze The Rasmus şi Apocalyptica s-au unit pe "Venomous Moon".

Vânzările de bilete încep pe 23 februarie 2024, iar membrii Patreon ai trupei le pot cumpăra deja. Turneul debutează pe 8 iunie în Helsinki, urmat de un show în Dubai şi unul în Istanbul, în septembrie. Muzicienii vor ajunge şi la legendarul Royal Albert Hall în Londra, dar şi în Viena în octombrie. Pe noi ne vizitează pe 26 noiembrie la Cluj, la Form Space şi pe 27 noiembrie la Bucureşti, la Sala Palatului.

Citește în continuare

Trending