Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Elveţia a câştigat Eurovision 2024, cu o piesă drum 'n bass

Elveţia a câştigat Eurovision 2024, într-o ediţie controversată, care a inclus huiduieli şi un trofeu spart. Artistul care a cucerit trofeul este Nemo, care a câştigat cu piesa "The Code", un track DNB despre cum e să fii non binar.

Publicat

pe

Nemo castigator Eurovision Song Contest 2024
Nemo castigator Eurovision Song Contest 2024 │ FOTO: Sarah Louise Bennett/ EBU eurovision.tv

Elveţia s-a clasat pe primul loc la Eurovision Song Contest 2024, cu piesa "The Code", care a strâns 591 de puncte. 226 au venit de la public şi 365 de la juraţi. Croaţia, marea favorita în acest an s-a clasat pe locul 2, cu piesa "Rim Tim Tagi Dim" de la Baby Lasagna. A strâns 547 de puncte, fiind net preferată de public, cu 337 de puncte.

Ucraina a fost pe locul 3, cu piesa "Teresa & Maria", cântată de alyona alyona şi Jerry Hell. În ciuda protestelor şi huiduielilor legate de conflictul din Fâşia Gaza, Israelul a ocupat un loc 5. Eurovision Song Contest 2024 s-a desfăşurat în Suedia, la Malmo. În finală au fost 25 de tari. România nu a participat în acest an, iar Republica Moldova nu s-a calificat mai departe. Pentru Moldova a participat Natalia Barbu, cu pieesa "In the Middle".

Cine este Nemo?

Câştigătorul trofeului din acest an a reuşit performanţa să spargă trofeul la puţin timp după decernarea sa. În vârstă de 24 de ani, rapperul Nemo a combinat drum 'n bass, opera, rap şi rock pe piesa "The Code". Mesajul? Descoperirea sinelui ca persoana non binară.

Iată mesajul transmis de artist:

"Sper că acest concurs se poate respecta promisiunea și va continua să susțină pacea și demnitatea pentru fiecare persoană din această lume”, a spus Nemo, după ce a primit trofeul Eurovision pe scenă.

Să știu că un cântec care mi-a schimbat viața și un cântec în care vorbesc despre povestea mea a atins atât de mulți oameni și poate i-a inspirat pe alții să rămână fideli poveștii lor este cel mai nebunesc lucru care mi s-a întâmplat vreodată."

Nemo a primit patru premii elveţiene pentru muzica în 2018, inclusiv "Cântecul anului" pentru single-ul "Du".

Pentru prima dată în istoria competiţiei, o ţară a fost descalificată. E vorba despre Olanda, reprezentată de Joost Klein, din cauza unui incident ce a implicat o persoană din echipa de producţie.

Comentează

Trending