Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Asaf Avidan este cap de afiș la Rocanotherworld 2024; află ce artiști mai urcă pe scenă

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024 la Iași, și va reuni pe scenă un lineup internațional de excepție. Abonamentele sunt deja disponibile online. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Primii artiști confirmați la Rocanotherworld 2024

Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K și Dora Gaitanovici sunt primii artiști care își anunță prezența în fața publicului festivalier.

Orientat spre o carieră solo de mai bine de un deceniu, Asaf Avidan a fascinat publicul din întreaga lume printr-o abordare muzicală autentică, versuri emoționante și un timbru vocal emblematic. De-a lungul timpului, Avidan s-a aventurat în turnee mondiale extinse, continuând să scoată un număr impresionant de bijuterii muzicale. Într-un cadru solo intim, sub umbrela Ichnology Solo Tour, artistul poartă poveștile de pe cel mai recent album, "Anagnorisis", vechile sale hituri și talentul său multi-instrumental și va aduce pe scena festivalului ieșean un show fermecător.

Călătoria muzicală inițiată sub numele om la lună ne întoarce în primăvara anului 2018 spre proiectul de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite de Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese. La patru ani de la înființare, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ / indie rock din România, cu numeroase concerte sold out și o comunitate de fani devotați în continuă expansiune. Așa cum se autodefinesc "Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, singurătate, bucurie, tristețe și regăsire" care continuă să seducă și să cucerească publicul din toată țara.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, duo-ul K not K (cunoscut inițial sub numele de Karpov not Kasparov) face muzică electronică optimistă inspirată de jocul de șah. În ultimii 8 ani, trupa a cântat în 38 din 44 de țări europene pe scene de club sau culturale, muzee, galerii de artă, dar și pentru festivaluri importante, împărțind scena cu nume sonore precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax și altele. K not K are în discografie LP-ul "Soundtrack for a Game of Chess", "The Vocal Edits", EP-ul "Memory". După un turneu european și național, duo-ul pregătește lansarea unui nou material discografic imprimat cu arome orientale.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Publicul i-a remarcat la Vocea României și la Eurovision, iar piesa "Ana" a stat 3 săptămâni pe locul 1 în Top 50 Viral Romania pe Spotify, lucru care le-a oferit o invitație specială pe main stage la Electric Castle. Pasiunea pentru muzică și forța interpretărilor i-au plasat pe tinerii artiști printre favoriții publicului iubitor de reprezentații live.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 160 lei (+comision) și 320 lei (+comision).
  • Studenții beneficiază de abonamente la un preț redus, iar copiii cu vârstele sub 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit, în baza completării formularului online.

Concerte & turnee

Programul Târgului de Crăciun din Drumul Taberei în perioada 12 - 15 decembrie

Noi artiști urcă pe scena West Side Christmas Market. În perioada 12 - 15 decembrie, la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei vor concerta om la lună și Gașca Zurli. Programul complet este disponibil în articol.

Publicat

pe

om la lună (Rocanotherworld)
om la lună (Rocanotherworld) │ FOTO: Cristi Chirilă

După concertele oferite weekend-ul trecut de Viorica Pintilie & Jazz Band, Jean Gavril și Alina Sorescu, UNTOLD îi aduce la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei pe membrii trupei om la lună și pe cei din Gașca Zurli. Mai jos găsiți programul complet pentru perioada 12 - 15 decembrie.

Târgul "West Side Christmas Market" este deschis de luni până vineri vineri între orele 14:00 - 22:30, iar sâmbătă și duminică în intervalul 11:00 - 22:30.

Programul concertelor la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei (12 - 15 decembrie)

Joi, 12 decembrie

  • Gașca Zurli - De la ora 19:00

Vineri, 13 decembrie

  • om la lună - De la ora 19:00

Sâmbătă, 14 decembrie

  • The HUG by Ciprian Teodorescu - De la ora 19:00

Duminică, 14 decembrie

  • Sorina Rotaru - De la ora 18:00
  • Night Lights - De la ora 19:00

Atracții și activități la West Side Christmas Market

Copiii au la dispoziție un tărâm de poveste, plin de distracții și surprize la "West Side Christmas Market". Un patinoar de 600 de metri pătrați îi așteaptă să se bucure de distracție pe gheață. Patinoarul este deschis zilnic, în intervalul 10:00 - 22:00.

Caruselul și roata panoramică impresionantă de 33 de metri înălțime oferă momente unice și panorame de neuitat. Cei mici pot vizita Căsuța Creatorilor sau Căsuța lui Moș Crăciun, unde îi așteaptă ateliere creative pline de culoare și activități interactive. Copiii îl pot întâlni pe Moș Crăciun de miercuri până vineri, în intervalul 16:00 - 21:00, iar sâmbăta și duminica, între orele 11:00 și 21:00.

În plus, cu ajutorul realității virtuale, vor putea porni într-o aventură magică alături de reni, direct spre casa lui Moș Crăciun din Laponia. Cei mai îndemânatici au ocazia să câștige jucării de pluș gigantice cu tematică de Crăciun, participând la probe speciale.

90 de căsuțe cu bunătăți și cadouri îi așteaptă pe oaspeți la "West Side Christmas Market"

Anul acesta, numărul vendorilor este cel mai mare de până acum. "West Side Christmas Market" va oferi oaspeților și o experiență gastronomică deosebită, care va întruni savoarea preparatelor tradiționale românești, cu arome deosebite din alte bucătării ale lumii. Nu vor lipsi deserturile, vinul fiert și cadourile pregătite cu migală de artizani iscusiți.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Robin and The Backstabbers sărbătorește 15 ani de activitate în concert la Sala Palatului

Anul 2025 marchează un eveniment important în activitatea trupei Robin and The Backstabbers. Formația împlinește 15 ani de activitate. Aniversarea va prilejui primul concert al grupului la Sala Palatului - Ritualul Primăverii, alături de AltOrchestra.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să-și croiască un drum aparte în muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri criptice.

Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România, bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală. A cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.

Trupa a lansat trei albume de studio: "Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad",  "Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel'sk" și "Vladivostok".

Anul 2025 aduce două mari sărbători în viața trupei: împlinirea a 15 ani de activitate si primul lor concert la Sala Palatului. Ritualul Primăverii vine cu cele mai cunoscute piese Robin and the Backstabbers reorchestrate si interpretate electro-simfonic alături de AltOrchestra. Evenimentul va avea loc pe 28 februarie.

Prețurile biletelor la concertul Robin And The Backstabbers - Ritualul Primăverii

  • VIP - 159 lei (+taxe)
  • Categoria 1 - 129 lei (+taxe)
  • Categoria 2 - 109 lei (+taxe)
  • Categoria 3 - 80 lei (+taxe)

*Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit, fără loc asigurat, doar însoțit de cel puțin un părinte cu bilet valabil.
**Accesul copiilor peste 7 ani se face numai pe baza unui bilet valabil.

La 5 ani de la apariția albumului "Vladivostock", Robin And The Backstabbers ni-l prezintă pe "GOLEM", dar nu din lut, ci din carne și oase. "GOLEM" a fost scrisă de Robin în vara anului 2024. De producție muzicală, rec, mix și master s-a ocupat Alessandro Marton la The Great Below Studios, în București, și la  FirstLineStudios, în Toscana.

Noul single vine și cu un B-side, ce ne aduce o interpretare vocală din partea Valeriei Stoica. Versurile, scrise ca de obicei de Andrei Robin Proca, se păstrează pentru ambele versiuni ale piesei. "Pe cine păcălesc eu / Pe cine construiesc eu / Pe cine părăsesc eu / Dacă tu pleci?" rămâne întrebarea de fond la care fiecare dintre noi își poate răspunde.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ascultă noua piesă om la lună, "Serpentine" - AUDIO

Om la lună a lansat o nouă piesă, intitulată "Serpentine", prin care trupa ne reamintește că oricât de alambicat ar fi traseul nostru în viață, libertatea alegerii direcției este un mare dar.

Publicat

pe

om la lună (Rocanotherworld)
om la lună (Rocanotherworld) │ FOTO: Cristi Chirilă

"Serpentine" este compusă de Doru Pușcașu, Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, versurile fiind semnate de Doru Pușcașu.

"Fiecare dintre noi are drumul său. Iar libertatea de a-l alege este cea mai prețioasă. Pentru că despre libertate este de fiecare dată vorba. Libertatea drumului și a alegerii.

Am trăit lipsa libertății, așa cum am trăit lipsa în general. Am crescut plini de îndoieli, lipsiți de încredere și de curaj. Am luat-o pe drumul cunoscut, bătătorit de cei dinaintea noastră, neștiind că drumul lor nu este neapărat și al nostru. Și că noi nu suntem ei.

Drumul, greu sau ușor, mai lung sau mai scurt, este al tău. S-ar putea să îl găsești din prima sau s-ar putea să te rătăcești de multe ori înainte să-l găsești. Indiferent cum va fi să fie, e datoria ta să îl cauți." - om la lună

AUDIO: om la lună - "Serpentine"

om la lună a început în mai 2018 ca proiect de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese.

În 2020, în perioada de lockdown, trupa a compus EP-ul "Dans", pe care l-a lansat în vara aceluiași an, pornind apoi în primul turneu din istoria sa, descoperind oameni și locuri noi și devenind în scurt timp foarte iubită pentru mesajul autentic și încărcat de vulnerabilitate și pentru sinceritatea fiecărei apariții.

În 2021, om la lună a lansat primul album complet - "În caz de om la lună, strigați „om la lună stânga/dreapta”, după caz" - un disc extrem de apreciat de public și de criticii de specialitate, a avut numeroase concerte în țară și a participat la festivaluri ca Electric Castle, Flight Festival sau Vadoo Fest.

La finalul lui 2021, membrii trupei au petrecut împreună două săptămâni complet izolați într-un sat de la poalele Munților Vrancei și au compus un nou material - "Echilibru".

Citește în continuare

Trending