Dora Gaitanovici și Pinholes cântă în deschiderea concertului byron de la Arenele Romane
byron urmează să prezinte albumul "Efemeride" în cadrul unui concert la Arenele Romane, programat pentru 18 noiembrie. Trupa va fi susținută în deschidere de Dora Gaitanovici și Pinholes. Găsești în articol mai multe detalii despre eveniment.
Pe 6 octombrie, byron a lansat "Efemeride", cel de-al optulea album din carieră. Materialul va putea fi auzit live la Arenele Romane, într-un concert plin de surprize și invitați. Printre aceștia se numără Dora Gaitanovici și Pinholes, artiști ce vor cânta în deschidere.
Pinholes s-a format în 2011, iar albumul de debut "Zmei" a apărut în 2013. Piese precum "Avem un Loc" sau "Poza" au adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Începând cu 2014 Pinholes a devenit o constantă în circuitul cluburilor, pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind în același timp cel de-al doilea album. La începutul lui 2015 a fost lansat "Era Pietrelor Neșlefuite", titlul fiind inspirat de poezia "La Lecție" a lui Marin Sorescu.
Obsedați de metafore și asumați dramatici, Pinholes caută să găsească mijlocul între alternative rock, post rock, post punk și Alexandru Andrieș, Marin Sorescu și Negură Bunget. Pinholes înseamnă Vlad Ivanov (voce/chitară), Andrei Gheo (chitară/pian), Vlad Vârtosu (voce/chitară), Robert Moțoc (tobe), Sergiu Ivanov (bas).
Dora Gaitanovici este una dintre cele mai talentate tinere artiste din peisajul muzical românesc și are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Ea studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. Primele piese lansate oficial au fost "El nu ma vrea", "Colț de lună" sau "Eu te las".
Recent, artista a lansat "Descântec", un album conceptual, în care prezintă dualitatea, fiecare piesă având un corespondent. Astfel, sunt prezentate piesele "Ana" și "Manole", "Făt-Frumos" și "Cosânzeana", "Soarele" și "Luna", "Miorița" și "Moldoveanu".
Despre albumul "Efemeride"
"Efemeride" este compus din 10 piese ce poartă ascultătorii printr-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.
În tracklist se regăsesc cea mai lungă piesă a trupei, "În infern", care însumează aproape 11 minute, o piesă despre meditație pe sound de rock alternativ, "Cine sunt eu să mă opun", dar și o experimentală de hard rock - "Monstrul de sub pat".
Prețuri bilete concert byron la Arenele Romane
Biletele se găsesc online, la prețul de 135 de lei. Pentru mai multe detalii despre concert și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:
Dan Byron despre aniversarea a 18 ani de byron: "Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes"
Trupa byron aniversează 18 ani de activitate, perioadă în care a (în)cântat ascultătorii cu numeroase piese cu mesaj, proiecte cu însemnătate și show-uri live memorabile. Cu ocazia majoratului, artiștii au pregătit un concert special, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce va avea loc pe 9 noiembrie la Sala Radio (sold out). Despre acest eveniment ne-a detaliat Dan Byron, într-un interviu disponibil mai jos.
Povestea trupei byron ajunge anul acesta la cel de-al 18-lea capitol, reușită pe care o sărbătorește la Sala Radio cu un concert inedit - "Sindromul Impostorului În Patru Acte". Pe scenă mai urcă Muse Quartet, Dora Gaitanovici, Vichi Răileanu și Șerban Pavlu, invitați speciali a căror prezență completează conceptul evenimentului. "Sindromul Impostorului În Patru Acte" nu este doar muzică, ci un spectacol care prezintă vulnerabilitatea și complexitatea existenței umane, suișurile și coborâșurile vieții de artist, celebrarea victoriilor mari și mici.
Concertul "Sindromul Impostorului În Patru Acte" este SOLD-OUT, însă cei care nu au mai prins un bilet pot vedea formația byron și pe 1 decembrie, în Expirat, la tradiționalul concert aniversar.
Ideea concertului a pornit de la ideea că mulți artiști, dar nu numai, se confruntă cu sindromul impostorului - sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. E o luptă interioară cu îndoiala, care afectează încrederea în sine. Pornind de la asta, byron a inițiat o campanie prin care a dorit să dea voce experiențelor legate de sindromul impostorului, și i-a invitat pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei.
Citește interviul acordat de Dan Byron:
InfoMusic: La mulți ani frumoși și mulțumim pentru muzica de până acum și pentru cea care va urma. Ați ales să sărbătoriți această reușită cu un concept interesant și complex, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce a pornit de la ideea ca mulți oameni se confruntă cu sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. De ce acum, la cea de-a 18-a aniversare, ați considerat că este timpul de a purta această "conversație" cu ascultătorii voștri?
Dan Byron: Mulțumesc că ne-ați ascultat! Cred că e important să schimbăm un pic punctul de vedere. Da, aparent acest nenorocit de sindrom e o chestie negativă, un sentiment pe care nu ni-l dorim, dar dacă schimbăm un pic unghiul, îl putem vedea ca pe un motoraș care nu ne dă voie să ne culcăm pe o ureche și ne forțează să ridicăm încontinuu ștacheta. În plus, cred că e important să vorbim despre el, să conștientizăm că nu suntem singuri și că genul ăsta de sindrom este cât se poate de normal și de răspândit.
InfoMusic: Dan, ai detaliat pe blogul tău despre momentele în care te-ai simțit impostor în propria artă. Cum a evoluat în timp această relație cu tine însuți, cu gândurile care îți strigau că nu ești suficient de..., cu anxietățile care funcționau ca o frână în domeniul creativ?
Dan Byron: Tot acolo am spus că sindromul impostorului m-a făcut să insist să tot scriu alte și alte cântece, ca să-mi demonstrez că cele deja scrise n-au fost doar o întâmplare. Cu anxietățile am avut o relație mai dificilă, însă tot am reușit să le transform în câteva cântece.
InfoMusic: Tot în acel articol ai menționat câteva piese din discografia trupei și felul în care te-ai raportat la ele ("Chalk line", de exemplu). Voi, muzicienii, luați în calcul numeroase aspecte când vine vorba de compunerea unei melodii, pe care noi, ascultătorii, nu le cunoaștem în întregime. Din acest punct de vedere, ce piesă byron simți că a fost subestimată de public?
Dan Byron: N-am nici cea mai mică idee. Probabil una dintre cele în engleză de pe la începuturi.
InfoMusic: Sindromul impostorului este asociat atât cu frica de eșec, cât și, în mod paradoxal, cu cea de succes. Ce definiție are acum succesul pentru tine, după 18 ani de byron?
Dan Byron: Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes. La fel când primești înapoi o parte din energia pe care ai dat-o.
InfoMusic: Ce sfat i-ai oferi unui muzician la început de drum care își pune la îndoială abilitățile și creativitatea?
Dan Byron: Să uite de imaginea rockstarului din filme și să pună mâna să studieze. Să nu aștepte să-i vină inspirația, ci să caute metode de a o provoca. Să nu facă asta doar din când în când.
InfoMusic: În tandem cu proiectul muzical "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ați inițiat și o campanie prin care îi invitați pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei. Mesajele colectate vor fi folosite anonim și prelucrate artistic în cadrul concertului de la Sala Radio. Ce rol a jucat acest demers în relația cu ascultătorii voștri?
Dan Byron: Suntem conștienți că facem parte din viața ascultătorilor noștri, la fel cum și ei fac parte din viața noastră. Drept urmare, ni s-a părut natural să încercăm să-i implicăm într-un soi de dialog pe temele astea despre care nu prea se vorbește. Am început "joaca" de-a mesajele anonime acum vreo doi ani și jumătate, când am lansat "Memento", primul single de pe "Efemeride", și am continuat-o cu "Monstrul de sub pat". De altfel, în clipul Monstrului pe fețele noastre sunt proiectate bucăți din mesajele de la "Memento".
InfoMusic: Sindromul impostorului este un concept personal și se manifestă diferit la fiecare om în parte. Cu toate acestea, ce mesaj speri să rămână cu spectatorii după concertul vostru de la Sala Radio?
Dan Byron: Sper doar să plece de la concert cu o stare mai bună decât cea cu care au venit.
InfoMusic: Fără a da prea mult din casă, la ce să ne așteptăm de la concertul byron de la Sala Radio? Cum arată schița celor Patru Acte ale Sindromului Impostorului?
Dan Byron: Actul 1 - Tot ce nu vreau să fiu sunt deja Actul 2 - Totul e sub control Actul 3 - Right here, right now Actul 4 - Again and again and again and again
InfoMusic: Dora Gaitanovici, Muse Quartet și Vichi Răileanu sunt invitatele speciale ale evenimentului. Ce anume v-a inspirat în alegerea acestor artiste ca invitate și cum crezi că prezența lor va completa atmosfera show-ului?
Dan Byron: Scena noastră era cam searbădă, așa că am invitat niște culori care ne plac să o împlinească. Bine, l-am mai invitat și pe Șerban Pavlu, așa, ca să fim la egalitate.
Festivalul DWMT La Conac 2024 a anunțat un noul val de artiști
După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță un alt val al lineup-ului său, amplificând promisiunea unei experiențe unice pe moșia Conacului Udriște Năsturel. Vezi despre cine e vorba.
În acest nou val, pe Main Stage vor urca și artiști de peste Prut, precum Satoshi, Mihail, Prima Dragoste, dar și o serie de nume apreciate din peisajul muzical local: Dora Gaitanovici, Kadjavsi, Dimitri's Bats, Alex Purje & Mind The Gap Trio, Aim + Wall, Hardplay și Andrew Dum.
"Suntem abia la a doua ediție, dar simt că am evoluat mult față de anul trecut. Dorim să ne menținem poziționarea ca festival de tip discovery. Anul acesta avem și primul nostru nume internațional, pe Kerala Dust, însă credem cu tărie în întregul lineup. Fiecare proiect muzical este atent selecționat. Toți artiștii au un sound bine închegat și promit un show un pic altfel. Prin acest festival încercăm să ducem mai departe idealul DWMT Sessions de a fi un playground creativ pentru proiectele artistice în care credem. Chiar dacă unii sunt la început de drum, noi le urmărim parcursul de ceva timp, și știm, cu siguranță, că vă vor surprinde în cel mai plăcut mod posibil", a transmis Călina Purje, Booking Manager & Co-Founder DWMT la Conac.
Aceste trupe se alătură primului val de artiști anunțat anterior: om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă și, în premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului: Kerala Dust. Prin combinația lor eclectică de genuri și influențe, aceste trupe și artiști promit să transforme DWMT La Conac într-o întâlnire culturală rară care nu trebuie ratată.
În paralel cu experiența muzicală, DWMT La Conac va celebra și artele vizuale printr-o expoziție intitulată "We Lived Good Lives", curatoriată de Medina Pop. Această expoziție încurajează publicul să exploreze teme profunde prin operele a cel puțin 20 de artiști români, fiecare contribuind la o poveste complexă și profundă despre viață și memorie.
Prețuri bilete DWMT La Conac:
Biletele sunt disponibile online, la prețul de 350 lei (abonament acces general), 300 lei (reducere elevi/studenți), dar și la pachete promoționale de grup. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld are loc între 20 și 23 iunie la Brizo, pe malul lacului Aroneanu, Iași. Timp de patru zile, participanții vor experimenta bucuria unui festival aparte, cu un program divers, concerte de neratat și activități recreative. Te invităm să afli mai multe detalii.
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)
Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.
Pe lângă lineup-ul divers, festivalul include și o serie de activități educative și recreative: workshop-uri, sesiuni de yoga și ecstatic dance, dezbateri, meditații ghidate, zone de relaxare special amenajate, jocuri pentru cei mici și mari, o zona de food court și multe altele. Sunt încurajate și implementate principiile de sustenabilitate, reciclarea tuturor deșeurilor, evitarea risipei, precum și responsabilitatea față de natură.
Program Rocanotherworld 2024
Joi, 20 iunie
Mainstage
17:00 - DJ set
19:00 - Paul Tihan & Andra Andriucă
20:15 - Fără Zahăr
21:30 - Sarmalele Reci
23:00 - om la lună
Silent Disco Stage
21:00 - 01:00 - Alien
21:00 - 01:00 - Amivers
21:00 - 01:00 - Donisan
Equilibrium
19:30 - Solstice Expansion: Pranayama and guided meditation
Vineri, 21 iunie
Mainstage
17:00 - Eduard Draude
19:00 - Dimitri's Bats
20:00 - Dora Gaitanovici
21:20 - Deliric & Silent Strike X Muse Quartet
23:00 - Argatu'
The Dome Stage
23:00 - Andrei C
01:30 - Danny The Menace
Silent Disco Stage
21:00 - 01:00 - Alien
21:00 - 01:00 - Amivers
21:00 - 01:00 - Donisan
Equilibrium
19:30 - Restorative
Sâmbătă, 22 iunie
Mainstage
16:00 - Eduard Draude
18:00 - K not K
19:00 - Jurjak
20:15 - La Chica
22:00 - Asaf Avidan
00:00 - Frate Gheorghe
The Dome Stage
23:00 - Gala
01:00 - Rosario Internullo
03:00 - Emann
Silent Disco Stage
21:00 - 01:00 - Alien
21:00 - 01:00 - Amivers
21:00 - 01:00 - Donisan
Equilibrium
Ecstatic Dance - 19:30
Duminică, 23 iunie
Mainstage
16:00 - Eduard Draude
18:00 - Denorm
19:00 - RoadkillSoda
20:15 - Robin and the Backstabbers
21:30 - Coma
23:15 - Alternosfera
Dezbateri în Grădina Palas
În Grădina Palas vor avea loc două dezbateri pe 22 iunie și 23 iunie, de la orele 11:00. Invitații Cristina Oltean, Bogdan Șerban, Alexandru Lebedev, Mihai Mija, Giorgiana Dumitru și Emil Munteanu vor discuta teme actuale, cum ar fi inovația versus durabilitatea și mainstream versus nișă. Dezbaterile vor fi moderate de Ștefan Teișanu, iar accesul la aceste activități este liber.
Reguli de acces Rocanotherworld 2024:
Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
Accesul în festival se face prin schimbarea biletului cu brățara de acces și scanarea acesteia la intrare.
Toți copiii care au sub 14 ani trebuie însoțiți de un adult. Accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani se va face doar cu prezentarea declarației din partea părinților sau a reprezentanților legali în vederea participării la eveniment. Prin achiziționarea biletelor / abonamentelor, participanții își oferă acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului.
Este permis accesul cu animale în perimetrul festivalului dacă acestea sunt ținute în zgardă, ham şi lesă sau alte accesorii conforme cu legislația în vigoare. Proprietarul este singurul răspunzător pentru orice incident/ accident produs pe teritoriul festivalului, precum și pentru orice pagubă sau prejudiciu cauzate de animalul de companie atât organizatorului cât și oricărui participant la festival.
Este INTERZIS accesul cu:
umbrele, băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, substanțe periculoase, toxice sau halucinogene, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, Aparate foto/video profesionale, inscripţii, bannere, pancarde și alte elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violenţă publică
Cum plătești la Rocanotherworld 2024?
În interiorul festivalului plățile se pot efectua doar folosind tag-ul atașat brățării festivalului.
Brățara se poate încărca la punctele de top-up din perimetrul festivalului, cu numerar sau prin card. Limita pentru o singură încărcare a brățării este de 1.000 lei.
Sumele neutilizate de pe brățară pot fi preschimbate în bani la punctele de top-up din perimetrul festivalului, pe toată durata festivalului.
Transport Rocanotherworld 2024:
Participanții sunt încurajați să utilizeze transportul public: CTP Iași pune la dispoziția publicului o rută specială Piața Unirii - Rocanotherworld și retur, din oră în oră pentru care e valabil biletul achiziționat pentru Zona 1. Programul de funcționare al acestei curse speciale este: Joi, 20 iunie: 15:00 - 01:00 | Vineri, 21 iunie: 15:00 - 03:00 | Sâmbătă, 22 iunie: 13:00 - 03:00 | Duminică, 23 iunie: 13:00 - 01:00.
În perimetrul festivalului există o parcare de biciclete special amenajată, iar participanții sunt încurajați să vină cu bicicletele sau să facă ride sharing.
Alte informații utile
Organizatorii recomandă folosirea protecției solare și anti-țânțari.
Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi.
În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie.
Organizatorii nu recomandă utilizarea autoturismelor proprii datorită locurilor limitate de parcare din zonă.
Sunteți încurajați să returnați ambalajele cu simbolul "Ambalaj cu garanție" - goale, neturtite, cu eticheta intactă - la automatul din perimetrul festivalului și primești înapoi garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat.
Pentru prima băutură achiziționată la bar și servită într-un pahar Ză Kup, se reține o garanție de 10 lei. La achiziția următoarei băuturi, se returnează paharul utilizat și se primește un alt pahar curat. Returnarea garanției se face la final când se returnează paharul sau acesta poate fi păstrat ca suvenir. Garanția nu se va returna pentru pahare deteriorate: sparte (crăpate), clema deteriorată (ruptă, îndoită, crăpată), murdare cu altceva în afară de lichidul consumat, sticker, zgâriate, desenate / marcate cu pix, cariocă sau marker.
Campania "Ai cumva o păturică?"
Tradiția de a sprijini animalele fără adăpost continuă, iar Rocanotherworld găzduiește din nou campania "Ai cumva o păturica?". Pe malul lacului Aroneanu doritorii pot dona hrană, medicamente și alte lucruri necesare cățeilor și pisicilor fără adăpost din Iași, în zilele de 22 și 23 iunie, între orele 17:00 și 19:30. Fie că este vorba de recipiente pentru mâncare și apă, nisip/silicat pentru litieră sau produse pentru curățenie, acestea sunt binevenite și de mare ajutor.
Bilete Rocanotherworld 2024
Abonament - 600 lei (+comision)
Abonament studenți - 300 lei (+comision)
Bilet pe zi - 200 lei (+comision)
Bilet pe zi studenți - 100 lei (+comision)
Group Ticket 4 persoane (bilet pe zi) - 600 lei (+comision)
Full Pass Group Ticket 4 persoane - 1800 lei (+comision)