Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Festivalul PeriFEERIC transformă cartierele bucureștene în spații artistice

Pe 7 și 8 octombrie, Festivalul PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest transformă mai multe zone periferice ale Capitalei în centre de expresie artistică ce vor găzdui o serie de evenimente atractive pentru publicul de toate vârstele. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii și program în articol.

Publicat

pe

Festivalul PeriFEERIC 2023
Festivalul PeriFEERIC 2023 │ FOTO: ARCUB

Organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, Festivalul PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest își propune să răspândească bucuria artei în fiecare colț al orașului pentru a crea o conexiune autentică între artiști și comunități, dar și să contribuie la încurajarea locuitorilor de a descoperi specificul necunoscut al zonelor periferice prin participarea activă la manifestări culturale variate.

Festivalul debutează sâmbătă, 7 octombrie, cu un spectacol de magie pentru copii și părinți, programat la ora 10.00, la Teatrul Nou, care îi va implica activ pe cei mici în trucuri magice și le va oferi o experiență amuzantă și distractivă. Evenimentele dedicate copiilor includ, de asemenea, și ateliere de actorie, susținute de actorii Studioului Film & Theatre Academy atât sâmbătă, 7 octombrie, cât și duminică, 8 octombrie, la ora 11.00, în sediul de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142.

Bucureștiul își va dezvălui fața mai puțin cunoscută pasionaților de artă stradală în cadrul turului ghidat București Alternativ - o călătorie în arta stradală, de la centru la periferie, care va lua startul sâmbătă, 7 octombrie, la ora 11.00, în Piața Universității, și se va încheia, în jurul orei 14.00,  la A.M. Social Space, pe Str. Constantin Bosianu nr. 21. Bucureștenii care au (re)descoperit orașul în cadrul turului, dar și rezidenții din zonă pot participa aici, în intervalul orar 14.00-16.00, la un jam session susținut de Bucharest Sax Quartet și o serie de ateliere de graffiti și stencils.

Teatrul Nou le propune bucureștenilor un nou subiect de reflecție pe tema libertății și a schimbărilor într-o societate futuristă cu piesa de teatru "Străini în viitor", o comedie scrisă și regizată de Andrei Adam. Prima zi din programul PeriFEERIC se va încheia într-o explozie de energie cu un concert al cunoscutei trupe Robin and the Backstabbers, programat la ora 21.30, la Recul, pe Splaiul Unirii nr. 160.

PeriFEERIC se extinde duminică, 8 octombrie, cu un treasure hunt în cartierul Rahova, programat între orele 11.30 și 13.30, în care participanții vor descoperi misterele unor locuri emblematice din această zonă a Capitalei. Vânătoarea de comori urbane va lua startul în fața centrului comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) și se va încheia la A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21). Pentru a participa, persoanele interesate se pot înscrie la treasure hunt prin completarea acestui formular.

Programul de seară al celei de-a doua zile de festival include piesa de teatru "Un spectacol dumnezeiesc", după David Javerbaum, o comedie neagră în regia Iuliei Alexandra Neacșu, programată la ora 17.00, la Teatrul Nou.

Teatrul Infinit se înscrie în seria evenimentelor teatrale PeriFEERIC cu spectacolul "Eu cu cine mă mărit?", după un text scris de Silvia Gagu, în regia lui Bogdan Gagu. Programată la ora 19.30, reprezentația teatrală transformă scena Teatrului Infinit în epicentrul unei căutări continue a fericirii în contextul unei petreceri a burlăcițelor.

De la ora 18.00, în grădina J'ai Bistrot va concerta artista Cristina Lupu. Absolventă a Facultății de Compoziție, secția Jazz, la Universitatea Națională de Muzică din București, Cristina Lupu le va oferi bucureștenilor o experiență intimă cu un recital din compozițiile sale reunite sub titlul "Sweet Amnesia", o colecție de povești incluse pe albumul cu același titlu.

Oferta muzicală a Festivalului PeriFEERIC include, totodată, și concertul pianistului Flavian Chitic, programat la ora 18.00, la A.M. Social Space, dedicat iubitorilor de muzică clasică. Flavian Chitic este absolvent al unor instituții prestigioase de profil - Liceul de Arte "Victor Brauner" din Piatra Neamț și Universitatea Națională de Muzică din București.

Program PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest

Sâmbătă, 7 octombrie

Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88, sector 2)

10.00: Spectacol de magie pentru copii și părinți

20.00-21.30: Spectacol de teatru - "Străini în viitor"

Studio Film & Theatre Academy (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142)

11.00: Ateliere de actorie pentru copii

Piața Universității – A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

11.00-14.00: Tur ghidat București Alternativ – o călătorie în arta stradală

A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

14.00-16.00: Jam session susținut de Bucharest Sax Quartet

14.00-15.00: Atelier de graffiti

15.00-16.00: Atelier de stencils

Recul (Splaiul Unirii nr. 160)

21.30: Concert Robin and the Backstabbers

Duminică, 8 octombrie

Studio Film & Theatre Academy (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142)

11.00: Ateliere de actorie pentru copii

Cartierul Rahova: Centrul comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) – A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

11.30-13.30: Treasure hunt: vânătoare de comori urbane pe traseul Centrul comercial Liberty – A.M. Social Space. Participarea la treasure hunt este pe bază de înscriere prealabilă, prin completarea acestui formular.

Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88, sector 2)

17.00: Spectacol de teatru - "Un spectacol dumnezeiesc"

Teatrul Infinit (Strada Mihai Eminescu nr. 127)

19.30: Spectacol de teatru –  "Eu cu cine mă mărit?"

J'ai Bistrot (Calea Griviței nr. 55, sector 1)

18.00: Concert Cristina Lupu – "Sweet Amnesia"

A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

18.00: Concert de muzică clasică Flavian Chitic

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

Concerte & turnee

Robin and The Backstabbers sărbătorește 15 ani de activitate în concert la Sala Palatului

Anul 2025 marchează un eveniment important în activitatea trupei Robin and The Backstabbers. Formația împlinește 15 ani de activitate. Aniversarea va prilejui primul concert al grupului la Sala Palatului - Ritualul Primăverii, alături de AltOrchestra.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să-și croiască un drum aparte în muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri criptice.

Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România, bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală. A cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.

Trupa a lansat trei albume de studio: "Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad",  "Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel'sk" și "Vladivostok".

Anul 2025 aduce două mari sărbători în viața trupei: împlinirea a 15 ani de activitate si primul lor concert la Sala Palatului. Ritualul Primăverii vine cu cele mai cunoscute piese Robin and the Backstabbers reorchestrate si interpretate electro-simfonic alături de AltOrchestra. Evenimentul va avea loc pe 28 februarie.

Prețurile biletelor la concertul Robin And The Backstabbers - Ritualul Primăverii

  • VIP - 159 lei (+taxe)
  • Categoria 1 - 129 lei (+taxe)
  • Categoria 2 - 109 lei (+taxe)
  • Categoria 3 - 80 lei (+taxe)

*Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit, fără loc asigurat, doar însoțit de cel puțin un părinte cu bilet valabil.
**Accesul copiilor peste 7 ani se face numai pe baza unui bilet valabil.

La 5 ani de la apariția albumului "Vladivostock", Robin And The Backstabbers ni-l prezintă pe "GOLEM", dar nu din lut, ci din carne și oase. "GOLEM" a fost scrisă de Robin în vara anului 2024. De producție muzicală, rec, mix și master s-a ocupat Alessandro Marton la The Great Below Studios, în București, și la  FirstLineStudios, în Toscana.

Noul single vine și cu un B-side, ce ne aduce o interpretare vocală din partea Valeriei Stoica. Versurile, scrise ca de obicei de Andrei Robin Proca, se păstrează pentru ambele versiuni ale piesei. "Pe cine păcălesc eu / Pe cine construiesc eu / Pe cine părăsesc eu / Dacă tu pleci?" rămâne întrebarea de fond la care fiecare dintre noi își poate răspunde.

Citește în continuare

Albume noi

Cristina Lupu a lansat primul album din carieră, "Sweet Amnesia" - TRACKLIST

Pe 26 noiembrie 2024, Cristina Lupu a lansat albumul de debut - "Sweet Amnesia". Materialul cuprinde nouă piese ce vorbesc despre viață ca un caleidoscop, cu imagini de iubire, pierdere, tristețe sau ironie. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Album Cristina Lupu - "Sweet Amnesia"
Album Cristina Lupu - "Sweet Amnesia" │ FOTO: Cristina Lupu

Cântecele de dragoste ale Cristinei Lupu au delectat ascultătorii de ceva vreme, iar acum a venit timpul să capete o formă completă și o organizare care să le scoată pe fiecare în evidență. Astfel, a ieșit în lume "Sweet Amnesia", primul material discografic full-lengh al artistei. Albumul este despre dragoste, despre pierdere, despre ironizarea eșecurilor în amor și, în esență, despre viață. E personal, emoționant și îndrăzneț.

"Albumul adună cântece începute de mult, de pe vremea când eram om serios, cu salariu și program fix, și îmi petreceam serile de după serviciu cu chitara la piept. Îmi place că au trecut câțiva ani și multe concerte până să le înregistrez, așa că s-au tot schimbat până în clipa în care am apăsat <<rec>> în studio. Îmi și displace, pe de altă parte, fiindcă am apucat să le consum și poate că le-am rotunjit colțurile mai mult decât ar fi trebuit. În orice caz, mă bucur mult sa le împachetez, în sfârșit, în acest prim album. <<Sweet Amnesia>> este un album de dragoste, un pic siropos, foarte trist, dar și ascuțit și obraznic pe alocuri. Deși în ultima vreme mă întreb dacă e așa, cu dragostea din album, adică. Un prieten mi-a atras atenția, după un concert, că e mai multă neputință decât dragoste acolo. Poate are dreptate. Mă mai gândesc și revin", a declarat Cristina Lupu.

Cristina Lupu este artist independent (voce/chitară), scrie melodii de dragoste și le cântă cu plăcere și altora, în concerte intime prin grădinile Bucureștiului, dar și pe scene mai mari, la festivaluri ca Electric Castle, WAHA, Femei pe Mătăsari, DWMT la Conac ș.a.

În 2023, a lansat "Satellite", primul single de pe albumul "Sweet Amnesia", printr-un concert în Expirat, alături de Lucas Contreras (chitară) și Denis Bolborea (beatboxing/backing vocals). În 2024, artista a lansat cel de-al doilea single, "The Elephant", cu un videoclip semnat de regizorul Florin Șerban, cu Cosmina Stratan în rolul principal. Cele două piese s-au bucurat de difuzări la multiple posturi de radio.

TRACKLIST "Sweet Amnesia":

  1. Sweet Amnesia
  2. Wife For Me
  3. I Will Wait
  4. Satellite
  5. The Elephant
  6. Good Enough
  7. All The Love
  8. Men Without Women
  9. Forget That I Exist
Citește în continuare

Trending