Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Summer in the City 2023: program și reguli de acces

Ne mai despart doar două zile până la festivalul Summer in the City. Evenimentul are loc pe 18 și 19 august la Romexpo, pe scenă urcând Robbie Williams, Jason Derulo, Editors, Calum Scott. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile pe care te invităm să le consulți în articol.

Publicat

pe

Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015
Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După mai multe modificări de lineup și locul de desfășurare, Summer in the City este, în sfârșit, stabilit din toate punctele de vedere. Vorbim despre program, acces și alte informații utile pentru cei care vor participa la eveniment.

Festivalul Summer in the City a fost reprogramat pentru 18 și 19 august 2023, perioada inițială fiind 3-4 iunie. De asemenea, festivalul urma să aibă loc în Piața Constituției, dar a fost mutat recent la Romexpo. În ceea ce privește headlinerii, aceștia erau Robbie Williams și Sam Smith. Din păcate, organizatorul a anunțat retragerea lui Sam Smith - care ar fi cântat în premieră în România, înlocuindu-l ulterior cu Jason Derulo.

Program Summer in the City 2023

Vineri, 18 august

  • 15:00 - Acces
  • 17:45 - 18:30 - Eva Timush
  • 19:00 - 19:45 - Nicole Cherry
  • 20:15 - 21:15 - Jason Derulo
  • 21:30 - 23:00 - DJ Orkun

Sâmbătă, 19 august 

  • 15:00 - Acces
  • 16:45 - 17:30 - Abby Roberts
  • 18:00 - 18:45 - Calum Scott
  • 19:15 - 20:15 - Editors
  • 21:00 - 23:00 - Robbie Williams

Reguli de acces

Prima ediție a festivalului Summer in the City (18-19 august) va avea loc în incinta Romexpo, Bd. Mărăști, 65-67, iar porțile de acces se vor deschide la ora 15:00 pentru a evita cozile și aglomerația, și se vor închide la ora 23:00.

Intrarea în perimetrul de desfășurare a festivalului Summer in the City este posibilă doar prin locurile și la orele stabilite de organizator. Accesul se va face doar prin intrările special amenajate, în zona pavilionului central Romexpo.

‍Spectatorii sunt rugați să vină din timp pentru a nu aglomera excesiv canalele de acces și pentru a nu pierde începutul evenimentului.

La intrarea în locație, toți participanții vor fi controlați de agenții de securitate.

Accesul în spațiul evenimentului va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata evenimentului Summer in the City, spectatorii fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid.

Este strict interzisă vânzarea sau cumpărarea invitațiilor și vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreț.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice intrarea la eveniment a persoanelor care vor fi depistate că desfășoară astfel de activități și de a confisca invitațiile, respectiv biletele, aflate în posesia acestora.

De asemenea, organizatorii roagă publicul să se adreseze echipei de securitate sau reprezentanților organizatorilor în cazul în care sesizează nereguli. Se recomandă cu fermitate achiziționarea biletelor numai din punctele și website-urile autorizate.

Acces minori:

Din cauza zgomotului foarte puternic produs în cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomandă prezența la eveniment a copiilor sub 5 ani. Organizatorii avertizează participanții că spectacolele includ puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor, gravidelor sau persoanelor epileptice. Din același motiv, prezența copiilor sub 3 ani este strict interzisă.

Copiii care au vârste între 3 și 16 ani pot participa doar însoțiți de părinți sau reprezentanții legali, iar cei cu vârste de peste 16 ani pot participa neînsoțiți. În situația în care părintele alege să vină însoțit de copil, accesul copilului cu vârsta în intervalul 3 și 8 ani este gratuit pe baza documentelor doveditoare. Copiii cu vârsta mai mare de 8 ani au acces la eveniment numai în baza unui bilet valabil.

Este INTERZIS accesul cu:

  • droguri sau substanțe ilegale / interzise / periculoase / toxice / medicamente, cu excepția substanțelor necesare din motive medicale dovedite
  • răcitoare sau lăzi frigorifice
  • rucsacuri sau genți de dimensiuni mai mari de o coală de hârtie A4
  • sticle (din sticlă sau plastic - pet), conserve, doze
  • scaune pliabile, perne, copertine, corturi gonflabile
  • mâncare sau băuturi de orice fel - alcoolice sau nonalcoolice - din afara incintei;
  • arme de orice fel, cătușe, cuțite de orice fel, cuttere, bâte, buzdugane, spray-uri cu piper, spray-uri paralizante, bâte de baseball, răngi, bastoane;
  • obiecte ascuțite, obiecte care pot tăia, obiecte periculoase de orice fel, foarfece, lame de ras, bijuterii ascuțite sau tăioase, lanțuri sau alte obiecte care pot reprezenta un pericol public
  • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser), lumânări
  • echipament de înregistrare audio/video, selfie sticks, trepiede, monopiede, etc
  • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (Tip DSLR, tip Mirrorless, tip Leica, tip GoPro)
  • Ipad-uri, tablete, laptopuri, drone
  • biciclete, trotinete, segway
  • obiecte care produc zgomot, fluiere, claxoane, goarne, instrumente, clopote, vuvuzele, dispozitive care produc sunete puternice electronic, mecanic sau manual
  • bannere, postere, de dimensiuni mai mari de A3, steaguri, paturi, mingi
  • umbrele
  • artificii, fumigene, torțe, articole pirotehnice de orice fel, spray-uri, vopsele, obiecte sau lichide inflamabile
  • animale de companie

Alte informații utile:

Persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la eveniment cu medicamentele necesare.

Participarea la eveniment se face pe proprie răspundere, inclusiv cu privire la următoarele:

Persoanele cu boli psihice sau fizice pentru care zonele aglomerate, zgomotele puternice, efecte speciale sonore, vizuale și audio reprezintă un risc, își asumă întreaga răspundere pentru prejudiciile ce le-ar putea suferi prin participarea la acest eveniment.

Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face dar, daca doresc să intre din nou, vor trebui să-si cumpere alte bilete.

Organizatorul este exonerat de orice răspundere cu privire la durata procedurilor de intrare în zona de desfășurare a evenimentului.

Organizatorul poate opera modificări ale programului artistic (artiști, ore de începere a reprezentațiilor), în mod unilateral, iar participantul nu are dreptul de a cere despăgubiri cu privire la acestea.

Organizatorul nu își asumă răspunderea pentru calitatea programelor prezentate de artiști sau de evoluția pe scenă a acestora, iar participanții nu pot ridica pretenții cu privire la acest aspect.

Organizatorul nu va anula evenimentul din cauza vremii nefavorabile, însă în cazul în care autoritățile publice vor solicita suspendarea/anularea evenimentul din motive de caz de forță majoră, evenimentul sau o parte a acestuia va fi suspendat/anulat, organizatorul neputând fi tras la răspundere pentru acesta.

Organizatorul nu este răspunzător de serviciile și produsele comercializate de partenerii contractuali în zona de eveniment și nu își asumă răspunderea pentru prejudiciile ce pot decurge în legătură cu cumpărarea sau utilizarea serviciilor sau produselor.

Organizatorul nu este responsabil/răspunzător pentru acțiunile, comportamentele, etc. din afara zonei de eveniment.

În zona evenimentului, organizatorul va asigura paza și protecția participanților, astfel că aceștia sunt obligați să colaboreze cu echipa de pază și protecție și autorități și să respecte instrucțiunile acestora.

În cazul incidentelor care pot apărea în perimetrul evenimentului (violență, persoane în stare de ebrietate sau punerea în pericol a integrității fizice a altor participanți), persoanele care asigură paza și protecția pot decide evacuarea persoanelor implicate.

Pe întreaga perioadă a evenimentului, organizatorul, partenerii organizatorului sau presa acreditată au dreptul de a înregistra și fotografia evenimentul numai în condițiile comunicate la acreditare.

Bilete Summer in the City 2023

Bilete se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 369 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Muzică și film

Elton John, Pharrell Williams, Selena Gomez se află pe lista scurtă a nominalizărilor de la Premiile Oscar 2025

Academia americană de film a anunțat recent lista scurtă a nominalizărilor pentru gala din 2025, stabilită prin voturile unor comisii din fiecare branșă. Printre categoriile dezvăluite se numără "Cel mai bun cântec original" și "Cea mai bună coloană sonoră".

Publicat

pe

Elton John / Selena Gomez
Elton John / Selena Gomez │ FOTO: captură YouTube

Lista scurtă a premiilor Oscar este echivalentul examenelor parțiale pentru candidații la trofee. Prezența lor în numărătoare le conferă mai multă încredere în câștigarea unui premiu. De exemplu, pelicula "Emilia Pérez" a obținut șase nominalizări, inclusiv pentru machiaj, coloană sonoră, lungmetraj internațional sau "cel mai bun cântec original". Este urmat de musicalul "Wicked", care a primit patru.

Lista scurtă pentru "Cel mai bun cântec original" prezintă melodii care au fost scrise special pentru filmele în care apar. Autorii lor sunt nume importante din industria muzicală, precum Elton John, Pharrell Williams, Trent Reznor și Atticus Ross sau Kneecap.

Cântecul "Never Too Late" al lui Elton John și Brandi Carlile este nominalizat pentru "Elton John: Never Too Late", în timp ce "Sick In The Head" al trio-ului Kneecap reprezintă filmul biografic cu același nume. Piesa "Piece By Piece", semnată de Pharrell Williams, este extrasă din filmul animat ce prezintă viața artistului. "Compress / Repress" (Trent Reznor și Atticus Ross) din "Challengers", "Mi Camino" (Selena Gomez) din "Emilia Pérez" sau "Forbidden Road" (Robbie Williams) din "Better Man: Robbie Williams" au fost incluse în lista scurtă.

Premiile Oscar 2025: tipuri de voturi și categorii

Votarea preliminară se aplică pentru scurtmetraj de animație, lungmetraj documentar, scurtmetraj documentar, lungmetraj internațional, scurtmetraj live action, păr și make-up, coloană sonoră, cântec original, efecte sonore și vizuale.

Voturile pentru determinarea nominalizaților din toate cele 23 de categorii se deschide pe 8 ianuarie și se încheie pe 12 ianuarie. Nominalizările vor fi anunțate pe 17 ianuarie.

Ceremonia de premiere va avea loc pe 2 martie și va fi prezentată de Conan O'Brien.

Lista scurtă a Premiilor Oscar 2025

Cel mai bun cântec original

  • Aaron Pierre & Tiffany Boone - "Tell Me It’s You" (Mufasa: The Lion King)
  • Adrian Quesada & Abraham Alexander - "Like a Bird" (Sing Sing)
  • Auli'i Cravalho Featuring Rachel House - "Beyond" (Moana 2)
  • Camille, Zoe Saldaña & Karla Sofía Gascón - "El Mal" (Emilia Pérez)
  • Elton John & Brandi Carlile - "Never Too Late" (Elton John: Never Too Late)
  • Kneecap - "Sick in the Head" (Kneecap)
  • Kristen Wiig - "Harper and Will Go West" (Will & Harper)
  • Lainey Wilson - "Out of Oklahoma" (Twisters)
  • Maren Morris - "Kiss the Sky" (The Wild Robot)
  • Pharrell Williams & Princess Anne High School Fabulous Marching Cavaliers - "Piece by Piece" (Piece by Piece)
  • Robbie Williams - "Forbidden Road" (Better Man)
  • Saoirse Ronan & Nicholas Britell - "Winter Coat" (Blitz)
  • Selena Gomez - "Mi Camino" (Emilia Pérez)
  • Trent Reznor & Atticus Ross - "Compress / Repress" (Challengers)

Cea mai bună coloană sonoră

  • Aaron Zigman - The Six Triple Eight
  • Amelia Warner - Young Woman and the Sea
  • Andrea Datzman - Inside Out 2
  • Alberto Iglesias - The Room Next Door
  • Benjamin Wallfisch - Alien: Romulus
  • Bryce Dessner - Sing Sing
  • Chanda Dancy - Blink Twice
  • Clément Ducol & Camille - Emilia Pérez
  • Cristobal Tapia de Veer - Babygirl
  • Daniel Blumberg - The Brutalist
  • Danny Elfman - Beetlejuice Beetlejuice
  • Hans Zimmer - Blitz
  • Harry Gregson-Williams - Gladiator II
  • John Cardon Debney - Horizon: An American Saga Chapter 1
  • Kris Bowers - The Wild Robot
  • Robin Carolan - Nosferatu
  • Tamar-kali - The Fire Inside
  • Trent Reznor & Atticus Ross - Challengers
  • Volker Bertelmann - Conclave
  • John Powell & Stephen Schwartz - Wicked

Cel mai bun sunet

  • Alien: Romulus
  • Blitz
  • A Complete Unknown
  • Deadpool & Wolverine
  • Dune: Part Two
  • Emilia Pérez
  • Gladiator II
  • Joker: Folie à Deux
  • Wicked
  • The Wild Robot

Lungmetraj documentar

  • The Bibi Files
  • Black Box Diaries
  • Dahomey
  • Daughters
  • Eno
  • Frida
  • Hollywoodgate
  • No Other Land
  • Porcelain War
  • Queendom
  • The Remarkable Life of Ibelin
  • Soundtrack to a Coup d’Etat
  • Sugarcane
  • Union
  • Will & Harper

Lungmetraj internațional

  • Armand (Norvegia)
  • Dahomey (Senegal)
  • Emilia Pérez (Franța)
  • Flow (Letonia)
  • From Ground Zero (Palestina)
  • The Girl With the Needle (Danemarca)
  • How to Make Millions before Grandma Dies (Thailanda)
  • I’m Still Here (Brazilia)
  • Kneecap (Irlanda)
  • Santosh (U.K.)
  • The Seed of the Sacred Fig (Germania)
  • Touch (Islanda)
  • Universal Language (Canada)
  • Waves (Cehia)
  • Vermiglio (Italia)

Păr și make-up

  • The Apprentice
  • Beetlejuice Beetlejuice
  • A Different Man
  • Dune: Part Two
  • Emilia Pérez
  • Maria
  • Nosferatu
  • The Substance
  • Waltzing with Brando
  • Wicked

Efecte vizuale

  • Alien: Romulus
  • Better Man
  • Civil War
  • Deadpool & Wolverine
  • Dune: Part Two
  • Gladiator II
  • Kingdom of the Planet of the Apes
  • Mufasa: The Lion King
  • Twisters
  • Wicked

Scurtmetraj de animație

  • Au Revoir Mon Monde
  • A Bear Named Wojtek
  • Beautiful Men
  • Bottle George
  • A Crab in the Pool
  • In the Shadow of the Cypress
  • Magic Candies
  • Maybe Elephants
  • Me
  • Origami
  • Percebes
  • The 21
  • Wander to Wonder
  • The Wild-Tempered Clavier
  • Yuck!

Scurtmetraj documentar

  • Chasing Roo
  • Death by Numbers
  • Eternal Father
  • I Am Ready, Warden
  • Incident
  • Instruments of a Beating Heart
  • Keeper
  • Makayla’s Voice: A Letter to the World
  • Once upon a Time in Ukraine
  • The Only Girl in the Orchestra
  • Planetwalker
  • The Quilters
  • Seat 31: Zooey Zephyr
  • A Swim Lesson
  • Until He’s Back

Scurtmetraj live action

  • Anuja
  • Clodagh
  • The Compatriot
  • Crust
  • Dovecote
  • Edge of Space
  • The Ice Cream Man
  • I’m Not a Robot
  • The Last Ranger
  • A Lien
  • The Man Who Could Not Remain Silent
  • The Masterpiece
  • An Orange from Jaffa
  • Paris 70
  • Room Taken
Citește în continuare

Muzică și film

Filmul "Better Man: Robbie Williams" apare în cinematografele din România pe 27 decembrie

Robbie Williams face poate cea mai sensibilă și profundă confesiune despre viața lui începând cu 27 decembrie, în exclusivitate pe marile ecrane din țară, odată cu premiera musicalului "Better Man: Robbie Williams".

Publicat

pe

Jonno Davies în ”Robbie Williams: Better Man” (Paramount Pictures)
Jonno Davies în ”Robbie Williams: Better Man” (Paramount Pictures) │ FOTO: Paramount Pictures

"Better Man: Robbie Williams" este regizat de Michael Gracey și distribuit în cinematografele naționale de Vertical Entertainment, în format standard și Dolby Atmos. Pentru că nu s-a considerat niciodată cea mai evoluată persoană, Robbie este portretizat în film drept o maimuță vorbitoare, conform viziunii regizorului. Cineastul nu a ezitat nici când a trebuit să prezinte problemele cântărețului cu dependența de droguri și instabilitatea mintală, dar și despărțirile de persoanele dragi din viața lui, inclusiv a iubitei Nicole Appleton (membră a trupei pop All Saints).

"Better Man: Robbie Williams" reprezintă o selecție a celor mai importante momente din viața artistului, fie că au fost succese, iubiri sau greșeli mai mult sau mai puțin grave. Pelicula este nominalizată la Globurile de Aur 2025 pentru "Cea mai bună piesă originală dintr-un film" ("Forbidden Road")

Single-ul "Forbidden Road" a fost scris de Robbie Williams alături de Freddy Wexler - compozitor și producător care a colaborat cu artiști de renume precum Ariana Grande, Justin Bieber, Selena Gomez și ZAYN. Compoziția este un adevărat imn al filmului și reprezintă esența următorului album semant Robbie Williams, ce va fi disponibil din 27 decembrie 2024. Discul va cuprinde toate piesele ce apar pe soundtrack-ul oficial al filmului.

Robbie Williams este unul dintre cei mai decorați artiști muzicali din lume, 85 de milioane de albume vândute în întreaga lume, 14 single-uri numărul 1 și un record de 18 BRIT Awards. Totalul albumelor sale de top din Marea Britanie din munca sa solo și înregistrările lansate cu Take That se situează acum pe locul 19 și îl plasează în primele două trupe din toate timpurile, cu cele mai multe numere #1 din catalogul lor.

Citește în continuare

Muzică și film

Filmul "Better Man: Robbie Williams" prezintă primul poster oficial

Fanii lui Robbie Williams au parte de un festin odată cu viitoarea biografie muzicală a artistului, "Better Man: Robbie Williams". Primul poster oficial al filmului este un omagiu adus copertei albumului "Life Thru a Lens", dar cu o întorsătură. Pelicula are premiera în cinema pe 27 decembrie.

Publicat

pe

Jonno Davies în ”Robbie Williams: Better Man” (Paramount Pictures)
Jonno Davies în ”Robbie Williams: Better Man” (Paramount Pictures) │ FOTO: Paramount Pictures

Inspirat de albumul din 1997 care include hituri precum "Let Me Entertain You" și "Angels", posterul transmite emoția brută și perspectiva intimă a muzicii sale, în timp ce îl portretizează pe Williams așa cum este văzut în întregul film - ca o maimuță CGI. Imaginile fac o punte între trecutul său emblematic și noua construcţie cinematografică, invitând fanii să revină în era ce l-a catapultat către celebritatea globală.

Bazat pe povestea adevărată a ascensiunii fulgerătoare, a căderii dramatice și a reinventării remarcabile a superstarului pop britanic, biopic-ul "Better Man: Robbie Williams" este un musical live-action fascinant, care va atrage publicul într-o incursiune prin viața controversată a artistului și cele mai mari hituri ale sale. Sub regia vizionară a lui Michael Gracey ("Omul Spectacol/ The Greatest Showman"), care a contribuit și la scrierea scenariului, filmul este relatat din perspectiva unică a lui Williams, captând spiritul său inconfundabil.

Regizorul Michael Gracey: "Este o poveste originală, iar Robbie este un personaj unic"

Biografia urmărește evoluţia lui Williams de la copilărie, la a fi cel mai tânăr membru al trupei fenomen Take That, până la realizările sale inegalabile ca artist solo, confruntându-se totodată cu dificultăţile pe care faima gigantică și succesul le pot produce.

"Este o poveste originală, iar Robbie este un personaj unic", spune regizorul Michael Gracey. "Așa că am vrut să mă asigur că modul în care descriem această poveste și cum o prezentăm ​​– în ceea ce privește punctul în care ne concentrăm – a fost, de asemenea, unic din punct de vedere creativ."

Gracey l-a surprins pe Williams în repetate ori considerându-se o maimuță.

"Robbie spunea lucruri de genul: <<Sunt în spate, dansând ca o maimuță>>. După un timp, m-am gândit "Nu ar fi uimitor să-l reprezint pe Robbie ca o maimuță în film?! Deoarece el este cel care povestește și așa se vede el pe sine."

Robbie Williams: "Când Michael a spus: <<Hai să fii o maimuță!>>, am simțit instantaneu că este cea mai mare turnură pentru acest film"

"Viața mea pare să fie întotdeauna un act de mers pe sfoară fără plasă ​de siguranță”, recunoaște Williams. "Aș putea să cad în orice moment și de multe ori chiar o fac. Așa că, atunci când Michael a spus: <<Hai să fii o maimuță!>>, am simțit instantaneu că este cea mai mare turnură pentru acest film. Mi-a plăcut riscul pe care și-l asumă atât de mult și știam că trebuie să mergem cu această idee."

Imaginea originală a copertei albumului a fost realizată de renumitul fotograf profesionist Andy Earl, responsabil cu peste 120 de coperte unice de albume, lucrând cu artiști precum Robbie Williams, Pink Floyd, Johnny Cash, Madonna și Prince.

Posterul oficial "Better Man: Robbie Williams"

Afiș "Better Man: Robbie Williams"

Afiș "Better Man: Robbie Williams"

Williams joacă în film alături de Jonno Davies ("Hunters", "Kingsman: The Secret Service"), care a preluat rolul principal al lui Williams de-a lungul vieții sale de adolescentă și adult. Distribuția mai include și câștigătorul premiului BAFTA Steve Pemberton, nominalizata BAFTA Alison Steadman, Damon Herriman ("The Turist"), Kate Mulvany ("Hunters", "Elvis") și Anthony Hayes ("War Machine"). Tom Budge ("Bloom", "Gallipoli"), Raechelle Banno ("Home and Away", "The Ruby Landry Saga") Jake Simmance ("Anatomy Of A Scandal"), Liam Head, Chase Vollenweider și Jesse Hyde completează distribuţia.

"Better Man: Robbie Williams" este produs de Paul Currie ("Blacklight", "Hacksaw Ridge"), Coco Xiaolu Ma ("Blacklight"), Craig McMahon ("Never Too Late") și Jules Daly ("The Tomorrow War", "Boss Level"). Distribuit de Vertical Entertainment, filmul ajunge pe marile ecrane din România din 27 decembrie 2024.

Robbie Williams, omul și artistul

Robbie Williams este unul dintre cei mai premiați artiști muzicali din lume, cu șase din Top 100 cele mai bine vândute din istoria Marii Britanii, 85 de milioane de albume vândute în întreaga lume, 14 single-uri numărul 1 și un record de 18 BRIT Awards – mai mult decât oricare alt artist. El și-a asigurat al 14-lea album numărul 1 din Regatul Unit în 2022, cu "XXV" doborând recordul pentru artistul solo cu cele mai multe albume numărul 1 din Marea Britanie.

Totalul albumelor sale de top din Marea Britanie din munca sa solo și înregistrările lansate cu Take That se situează acum pe locul 19 și îl plasează în primele două trupe din toate timpurile, cu cele mai multe numere 1 din catalogul lor. În 2003, concertele sale susținute la Knebworth au atras 375.000 de fani pe parcursul a trei nopți - un record de prezență care nu a fost încă depășit.

Citește în continuare

Trending