Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Află ce artiști cântă la Balkanik Festival 2023

Balkanik Festival aniversează 10 ani cu o ediție specială, ce va avea loc între 8 și 10 septembrie la Grădina Uranus și pe strada Uranus. Printre artiștii care vor urca pe scenă se numără Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din Zece Prăjini, Papiers d'Armenies sau Smadj Balkanik Project. Mai multe detalii și lineup-ul complet în articol.

Publicat

pe

Balkanik Festival 10
Balkanik Festival 10 │ FOTO: Balkanik Festival

Balkanik Festival - Home of World Music, eveniment recunoscut în țară și peste hotare ca unul dintre cele mai autentice și dinamice festivaluri de gen din Europa, revine între 8 și 10 septembrie la Grădina Uranus și pe strada Uranus din București, pentru a sărbători aniversarea de zece ani.

Această ediție aniversară aduce o surpriză: Balkanik Street Fair va anima strada Uranus în weekend-ul 8 - 10 septembrie și o va transforma într-o călătorie imersivă fascinantă în culturile și tradițiile regionale, printr-un târg de artizanat reinterpretat, jam sessions, ateliere creative și multe alte activități care vor însufleți una dintre străzile importante din vechiul cartier Uranus, unde odinioară locuiau meșteșugarii și negustorii vechiului București.

În Grădina Uranus vor avea loc concertele de la scena mare a festivalului, expoziții, demonstrații meșteșugărești și ateliere creative, video mapping pe turnul de apă istoric, mese rotunde despre tradițiile creative și activități pentru toate vârstele.

Lineup Balkanik Festival 2023:

Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din Zece Prăjini (România)

Ovidiu Lipan Țăndărică este un artist complex, fiind unul dintre cele mai cunoscute nume din industria muzicală românească. Jumătate din viață și-a petrecut-o în exil, în Germania, întorcându-se pe meleagurile romanești după Revoluție. Întors în țară, a început să promoveze cultura muzicală românească și armânească, prin realizarea mai multor albume diferite din punct de vedere stilistic. Compozițiile sale, "Natalis", "Margareta", "Ave Maria", "Tango Toledo", au devenit piese de referință pentru genurile multi-etnice care conviețuiesc în spațiul românesc.

Fanfara Shukar numită și "Speranța" (în limba română) este o fanfară din satul Zece Prăjini, Iași, care s-a remarcat prin muzica cu tonalități balcanice, stilul său fiind asociat cu cel al lui Goran Bregovic. Fanfara a fost remarcată de Speranța Rădulescu, etno-muzicolog la Muzeul Țăranului Român din București, în ediția din 1989 a Cântării României.

Papies d'Armenies cu Dan Gharibian (ex-Bratsch) (Armenia-Franța)

Inspirată de compozițiile muzicale tradiționale ale Armeniei, Greciei și Turciei, Papiers d’Arménies traversează această rută care, de la est la vest, a inspirat mulți poeți, pictori, și artiști. Cântecele populare armene din Achroughs se intersectează cu romanțele din Anatolia și Georgia. Conduși de Dan Gharibian – fostul solist al grupului Bratsch! – muzicienii reinventează o mare Armenie, cu amintiri, chipuri și parfumuri ale copilăriei. Ei povestesc, de asemenea, exilul în Grecia a mii de armeni care au sosit cu barca în anii 1920, care au populat cartierele sărace din Atena și Salonic. Aceștia vibrau auzind sunetele muzicii Rebetiko, muzica mahalalelor unde se cântau exilul, suferința și dragostea pierdută.

Smadj Balkan Project (Franța-Tunisia)

Muzician parizian născut în Tunisia, Jean-Pierre Smadja (Smadj) a crescut ascultând muzică orientală, braziliană, funk, soul și folk. În 2003, Smadj s-a alăturat maestrului percuționist Burhan Öçal pentru proiectul Burhan Öçal & The Trakya All Stars. Între timp, Smadj a înregistrat propriile proiecte alături de alți artiști turci precum Savas Zurnaci și Orhan Osman, dar și cu DuOud ("Sakat" alături de muzicianul yemenit Abdulatif Yagoub și "Ping Kong"). A realizat un proiect solo intitulat "Selin" alături de invitații speciali Erik Truffaz și Talvin Singh; a compus coloana sonoră, alături de Cem Yildiz, pentru filmul "Muro"; a dezvoltat un proiect amplu intitulat "oud after Smadj" alături de Natacha Atlas, Ibrahim Maalouf, Mehdi Haddab și Cem Yildiz. Pentru Balkanik Festival, Smadj conturează un proiect în exclusivitate, alături de muzicienii Sylvain Barou și Ersoj Kazimov.

Extraliscio (Italia)

Extraliscio este o trupă italiană produsă de Betty Wrong Edizioni Musicali, condusă de Mirco Miriani, un virtuoz multi-instrumentist. Filmul lor, "Extraliscio - Punk da Balera. Si ballerà finché entra la luce dell’alba" (câștigător al premiului SIAE pentru Talente Creative și al premiului FICE-Federazione Italiana dei Cinema d’Essai în Mantova), produs în 2020 de Elisabetta Sgarbi, a fost distribuit de Nexo Digital în cinematografele italiene ca eveniment special. În același an, trupa a compus cântecul oficial al celei de-a 103-a ediții a Giro d’Italia, intitulat "GiraGiroGiraGi", și cele două teme muzicale pentru evenimentul La Milanesiana, creat și regizat de Elisabetta Sgarbi: "Il ballo della Rosa", o piesă instrumentală, și "Milanesiana di Riviera". Extraliscio sunt inventatorii unei noi forme de muzică italiană dancehall.

KermesZ à l'Est (Belgia)

Îmbinând emoția melodiilor balcanice și klezmer cu puterea rock-ului și metal-ului, KermesZ à l'Est este o fanfară unică, de o vivacitate contagioasă. Înarmată cu jachete din piele și legendarul lor spirit de petrecere, această neo-fanfară post-punk transformă publicul într-o mare de dansatori. Repertoriul unic este completat de interacțiuni scenice amuzante, inspirate din spectacolele bizare și cabinetele de curiozități, pentru a crea un spectacol exploziv, plin de dans și energie. De peste 10 ani, KermesZ à l'Est vitalizează evenimentele de artă stradală și scenele festivalurilor din întreaga Europă.

Paulina (România)

Paulina a urmat lecții de pian, de canto și de vioară, însă este tipologia de artistă care se lasă ghidată de intuiție. Crescută printre casete, aproape de lăutari și oameni creativi, provine dintr-o familie de muzicieni în cadrul căreia a învățat să iubească viața prin artă, printre metaliști și printre lăutari. Prin întreaga lume, Paulina caută frumusețea din neconvențional, cu inocență și blândețe. Paulina a devenit cunoscută odată cu lansarea pieselor "Fetița ta de milioane", "București" sau "Cântec de dor".

Kristijan Azirović Orchestra (Serbia)

Orchestra Kristijan Azirović transformă fiecare concert într-o sărbătoare. Cu arsenalul său de instrumente de suflat și percuție, această celebră fanfară sârbă a câștigat numeroase premii la Festivalul Fanfarelor de la Guča. Această competiție adună în fiecare an cele mai bune fanfare din Serbia și nu numai, și peste 300.000 de vizitatori în fiecare zi.

Ufuk Coșkun & friends (Turcia-România)

Ufuk Coșkun, muzician turc, cântă de 20 de ani la baglama (saz), iar pasiunea pentru filosofia și sunetul acestui instrument a transmis-o prin concerte în majoritatea orașelor mari din Turcia și Germania. Prin muzica sa, el redă sentimentele predecesorilor săi necunoscuți și se află într-o continuă descoperire a spectrului propriilor trăiri. Pentru că singurul limbaj cu adevărat universal e muzica, Ufuk ne invită să facem împreună o călătorie sonoră în Anatolia. Vom face un popas atât la folclorul anatolian, cât și în inima propriului limbaj muzical al artistului. Vom asista la jonglări între trecut și prezent și vom traversa un amalgam de emoții modelate de saz, percuție și chitară, împreună cu Ufuk Coșkun și invitații săi din București.

Wernyhora (Polonia)

Wernyhora este o trupă de world music din Sanok, câștigătoare a Premiului I la Concursul de Muzică Tradițională la Festivalul "Nowa Tradycja" (2021), precum și a Premiului Principal și Premiului Publicului la Festivalul "Mikołajki Folkowe" (2020). În căutarea sa muzicală actuală, trupa se concentrează în principal pe tradițiile din zona de graniță polono-ucraineană, în special muzica locuitorilor din Carpați (de la regiunea Lemko până la Hutsul).

Balkanik Festival este un eveniment care și-a propus, încă de la prima ediție, să promoveze incluziunea, înțelegerea și acceptarea altor culturi, prin muzică și alte arte, iar la cea de-a X-a ediție, organizatorii au lansat Manifestul Balkanik, pentru a exprima valorile care conturează evenimentul.

Prețuri bilete Balkanik Festival 2023

500 abonamente early bird sunt acum disponibile online, la prețul de 90 lei. La epuizarea acestora, abonamentele vor costa 120 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 8 septembrie 2023

Balkanik Festival 2023

Loc
Grădina Uranus

Concerte & turnee

Târgul de Crăciun din București 2024 se deschide; Vezi PROGRAMUL complet

În 2024, Târgul de Crăciun din București își va deschide porțile pe 29 noiembrie, începând cu ora 17:00. Loredana Groza va urca pe scenă în ziua deschiderii, după momentul aprinderii iluminatului festiv. Programul complet al târgului din Piața Constituției este disponibil în articol.

Publicat

pe

Programul Târgului de Crăciun din București 2024
Programul Târgului de Crăciun din București 2024 │ FOTO: Colaj postere eveniment

Vineri, 29 noiembrie, publicul bucureștean este așteptat la deschiderea unei noi ediții a Târgul de Crăciun din București. Ca în fiecare an, și în 2024 evenimentul va include atracții specifice de sărbători, precum carusel, trenuleț, roată panoramică, Căsuța lui Moș Crăciun, spectacole de teatru și un brad înalt de 30 de metri. Nu vor lipsi nici căsuțele în care se vor comercializa produse culinare autohtone, precum și suveniruri de sărbători realizate de meșteșugari. Intrarea la eveniment este liberă.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis publicului în perioada 29 noiembrie - 26 decembrie.

Aprinderea luminițelor de Crăciun și concert Loredana Groza

Vineri, 29 noiembrie, de la ora 18:00, în Piața Constituției se vor aprine milioane de luminițe ce vor însufleți Bucureștiul. Iuliana Tudor va fi gazda evenimentului în seara deschiderii, iar Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Răzvan Rădos (asistat de pianista Magdalena Faur), va concerta la Târgul de Crăciun București și va aprinde luminile de sărbătoare ale orașului.

De la ora 18:15, publicul va putea asista la un concert Nicole Cherry, urmând ca Lordana Groza să urce pe scenă la ora 20:00.

Ce alți artiși vor concerta la Târgul de Crăciun din București 2024

Pe scena din Piața Constituției vor urca:

  • Ovidiu Lipan Țăndărică, Lidia Buble, Moonlight Breakfast, Alina Eremia, Mario Fresh, Andia, Bere Gratis,  Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Bosquito, Marius Mihalache Band, Elena Gheorghe, Narcisa Suciu, Feli, Ducu Bertzi, Florin Ristei, Ștefan Hrușcă, Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminiţa Anghel, Andrei Lazăr, Nico, Sanda Ladoşi, Iordache Basalic, Direcția 5, DAMIAN & BROTHERS. Programul complet al concertelor este disponibil mai jos.

Programul complet al Târgului de Crăciun din București 2024

Târg de meșteșug, creație și produse culinare autohtone / Carusel / Trenuleț / Roată panoramică

  • 29 noiembrie: 17:00 – 22:00
  • 30 noiembrie, 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, decembrie: 10:00 – 22:00
  • 2 – 6, 9 – 13, 16 – 20 și 23, 24, 25, 26 decembrie: 12:00 – 22:00

Casa lui Moș Crăciun

Magia scrisorilor de Crăciun – spiridușii îi așteaptă pe toți copiii, pentru a-și realiza propriile scrisori cu dorințele de Crăciun.

  • 29 noiembrie: 17:00 – 22:00
  • 30 noiembrie, 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, decembrie: 10:00 – 13:00/ 17:00 – 22:00
  • 2 – 6, 9 – 13, 16 – 20 și 23 – 26 decembrie: 12:00 – 14:00/ 17:00 – 22:00

Întâlnește-l pe Moș Crăciun

  • 14 decembrie: 17:00 – 22:00
  • 15, 21, 22, decembrie: 10:00 – 13:00 / 17:00 – 22:00
  • 16 – 20, 23, 24 decembrie: 12:00 – 14:00/ 17:00 – 22:00

Mascote și artiști animatori pe picioroange

  • 29, 30 noiembrie, 6, 7, 8, 14, 15, 21 – 26 decembrie: 18.00 – 20.00

Programul artistic al Târgului de Crăciun din București 2024

ZONA URBANĂ

  • 29 noiembrie: 17:00 – 22:00 DJ SET CS84
  • 30 noiembrie, 6, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 decembrie: 16:00 – 19:00 DJ SET
  • 2, 3, 4, 9, 10, 11, 16, 17, 18 decembrie: 17:00 – 21:00 DJ SET
  • 5, 12, 19 decembrie: 19:00 – 21:30 DJ Xmas Parties

ZONA TRADIŢIONALĂ

Vineri, 29 noiembrie

Prezentator: Iuliana Tudor

  • 17.00 – 17.30 DJ Set CS84
  • 17.35 – 17.55 Corul de copii Radio
  • 18.00 Moment aprindere iluminat festiv
  • 18.15 – 18.45 NICOLE CHERRY
  • 19.00 – 20.00 DJ Set CS84
  • 20.00 – 21.00 LOREDANA

Sâmbătă, 30 noiembrie

12:00 – 13:00 Spectacol de teatru "Tărâmurile îngheţate"

Prezentator: Lucian Ghimiși

  • 19:00 – 19:30 Musicals by Gina Pavel
  • 19:30 – 20:30 LIDIA BUBLE
  • 20:30 – 21:30 OVIDIU LIPAN ŢĂNDĂRICĂ cu Fanfara din Zece Prăjini şi Paula Crişan

Duminică, 1 decembrie

12:00 – 13:00 Spectacol de teatru "Clara şi Spăgătorul de Nuci"

Program special dedicat Zilei României

Prezentator: Daniel Tudorică

  • 17:00 – 17:30 Ansamblul Artistic Profesionit "Baladele Deltei" din Tulcea
  • 17:30 – 17:45 Minoritatea ucraineană – Ansamblul "Kolomeika" din Siret, jud. Suceava
  • 17:45 – 18:15 Ansamblul Folcloric "Ţara Vrancei" din Focșani
  • 18:15 – 18:30 Comunitatea aromână – Ansamblul "Iholu" din Constanţa, coordonator Mirela Goga
  • 18:30 – 19:00 Ansamblul "Burnasul" din Teleorman
  • 19:00 – 19:15 Minoritatea greacă – Ansamblul "Asteria" al Uniunii Elene din România, Filiala Bucureşti
  • 19:15 – 20:30 Ansamblul Profesionist "Drăgan Muntean" din Hunedoara, dirijor George Cîlţea cu soliştii: Ciprian Roman, Cristian Fodor, Iulia Mihai, Ilie Caraş, Ingrid Boengiu, Andreea Feraru, Daniel Pop
  • 20:30 – 21:30 FUEGO – Drag de România Noastră!

Vineri, 6 decembrie

12:00 – 13:00 Momente de teatru "Free Style Puppetry” ale Teatrului de Animaţie "Ţăndărică"

Prezentator: Iuliana Tudor

  • 18:30 – 19:00 Corul de copii "Andantino"
  • 19:00 – 19:30 Corul de copii "Sunetul Muzicii", coordonator Cristina Manoliu
  • 19:30 – 20:30 MOONLIGHT BREAKFAST – "Christmas Magic"
  • 20:30 – 21:30 ALINA EREMIA

Sâmbătă, 7 decembrie

12:00 – 13:00 Spectacol de teatru "Crăciunul Domnului Scrooge"

Prezentator: Iuliana Tudor

  • 19:00 – 19:30 Grupul de copii "Dor, Lior Dor", coordonator Alin Rusu
  • 19:30 – 20:00 Corul de copii "Andante"
  • 20:00 – 20:30 Orchestra "Mezzoforte Soul Music", dirijor Marian Alexandru
  • 20:30 – 21:30 MARIO FRESH

Duminică, 8 decembrie

12:00 – 13:00 Spectacol de teatru "Magia Crăciunului"

Prezentator: Iuliana Tudor

  • 18:30 – 19:00 Ansamblul "Poieniţa" din Poiana Stampei, jud. Suceava
  • 19:00 – 19:30 MA RA MU
  • 19:30 – 20:30 Zeyla şi Mircea Ardeleanu
  • 20:30 – 21:30 ANDIA

Vineri, 13 decembrie

Prezentator: Liana Stanciu

  • 19:00 – 19:30 Far Away From Earth
  • 19:30 – 20:30 BERE GRATIS
  • 20:30 – 21:30 IRIS – Cristi Minculescu, Valter & Boro

Sâmbătă, 14 decembrie

12:00 – 13:00 Spectacol de teatru "Crăiasa Zăpezii şi povestea ei"

Prezentator: Liana Stanciu

  • 18:30 – 19:00 Trupa "Aryma" și Corul de copii "Meloritm"
  • 19:00 – 19:30 Picii lu’ Soreasca
  • 19:30 – 20:30 "Winter Love" by Zina Ghiţulescu şi Alexandru Iordache
  • 20:30 – 21:30 BOSQUITO

Duminică, 15 decembrie

12:00 – 13:00 Spectacol de teatru "Alertă în Laponia" al Teatrului "Ion Creangă"

Prezentator: Liana Stanciu

  • 18:30 – 19:00 Opereta Stars
  • 19:00 – 19:45 XMAS Classics by Daniel Lazăr şi Ioana Uruc
  • 19:45 – 20:30 COSMIN SELEŞI ORCHESTRA
  • 20:30 – 21:30 MARIUS MIHALACHE BAND

Vineri, 20 decembrie

Prezentator: Iuliana Tudor

  • 18:30 – 18:50 Florin Grigore
  • 19:00 – 19:45 Colindătorii din Mureş cu Mihaela şi Ciprian Istrate
  • 19:45 – 20:30 Grupul de copii "Mlădiţe Ilfovene" cu Marioara Man Gheorghe şi Grigore Gherman
  • 20:30 – 21:30 ELENA GHEORGHE

Sâmbătă, 21 decembrie

Prezentator: Iuliana Tudor

  • 19:00 – 19:30 Ansamblul "Zestrea" din Bacău
  • 19:30 – 20:30 NARCISA SUCIU
  • 20:30 – 21:30 FELI

Duminică, 22 decembrie

Prezentator: Iuliana Tudor

  • 18:30 – 19:00 Ansamblul de datini şi obiceiuri "Brezaia" din Argeş
  • 19:00 – 19:40 DUCU BERTZI
  • 19:40 – 20:40 PRESTIGE ORCHESTRA – "Christmas Show"
  • 20:40 – 21:30 FLORIN RISTEI

Luni, 23 decembrie

Prezentator: Iuliana Tudor

  • 18:30 – 19:00 Ansamblul de datini şi obiceiuri "Urşii din Comăneşti", jud. Bacău
  • 19:00 – 19:30 Corul de copii "Tronos Junior" al Patriarhiei Române
  • 19:30 – 20:00 Daniel Trifu
  • 20:00 – 20:30 Ansamblul de datini şi obiceiuri "Ţinutul Momârlanilor"
  • 20:30 – 21:30 ŞTEFAN HRUŞCĂ

Marţi, 24 decembrie

Prezentator: Liana Stanciu

  • 18:30 – 20:30 Concert extraordinar de Crăciun "SILENT NIGHT" – Orchestra Metropolitană Bucureşti – dirijor Daniel Jinga cu soliştii: Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminiţa Anghel, Andrei Lazăr, Nico, Sanda Ladoşi, Iordache Basalic

Miercuri, 25 decembrie

Prezentator: Liana Stanciu

  • 19:00 – 19:30 Angely’s Santa Claus
  • 19:30 – 20:30 THE URS
  • 20:30 – 21:30 DIRECŢIA 5

Joi, 26 decembrie

Prezentator: Liana Stanciu

  • 19:00 – 19:30 ALEXIA ŢALAVUTIS
  • 19:30 – 20:30 DIANA MATEI & TARAFUL CLEANTE
  • 20:30 – 21:30 DAMIAN & BROTHERS
Citește în continuare

Muzică și film

Bucharest Music Film Festival revine în Piața George Enescu cu 9 zile de concerte cu intrare liberă

După opt ani de pauză, Bucharest Music Film Festival se întoarce în Piața George Enescu între 14-22 septembrie 2024. Evenimentul va oferi publicului din București seri de concerte live și proiecții de filme, aducând pe scenă artiști și orchestre de renume, în cadrul unei ediții dedicate celor 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Publicat

pe

Artwork Bucharest Music Film Festival
Artwork Bucharest Music Film Festival │ FOTO: ARCUB

Bucharest Music Film Festival revine cu cea de-a XII-a ediție după o pauză de opt ani, aducând în Piața George Enescu un program divers de muzică live și proiecții cinematografice. Festivalul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB sub egida Zilelor Bucureștiului, celebrând 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Line-up-ul evenimentului reunește nume sonore din muzica clasică, jazz și pop fusion, inclusiv pe soprana Valentina Nafornița, violonistul Alexandru Tomescu, Orchestra Națională RadioMircea Baniciu și Ovidiu Lipan Țăndărică. Concertele vor avea loc zilnic de la ora 20:00, cu excepția programelor pentru copii din weekend, care încep la ora 10:00. Accesul este gratuit pentru toate evenimentele.

„Revenirea Bucharest Music Film Festival după o pauză de opt ani reprezintă un moment important pentru peisajul cultural al Bucureștiului, dar și pentru noi, ca instituție culturală de referință într-o capitală europeană. Am pregătit o ediție specială, cu un program divers și spectaculos, care sperăm să cucerească inimile tuturor iubitorilor de muzică și film”, a precizat Mihaela Păun, directorul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Printre momentele de excepție se numără concertul de deschidere susținut de Camerata Regală și Corul Filarmonicii George Enescu, precum și proiecția filmului „Ennio”, regizat de Giuseppe Tornatore. Festivalul se va încheia pe 22 septembrie cu un concert grandios al Orchestrei Naționale Radio, având-o ca solistă pe Valentina Nafornița. Programul pe zile și ore este disponibil în agenda InfoMusic și detaliat mai jos.

Ce vei putea vedea în cele 9 zile la Bucharest Music Film Festival

Festivalul se deschide sâmbătă, 14 septembrie, cu un concert extraordinar susținut de Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, și Corul Filarmonicii George Enescu, condus de Iosif Prunner. Pe scena din Piața George Enescu, peste o sută de instrumentiști și soliști de elită vor oferi publicului un spectacol grandios, cu un repertoriu clasic ce include uverturi și coruri celebre.

Duminică, 15 septembrie, Bucharest Music Film Festival face tranziția la world music, într-o îmbinare unică dintre clasic și alternativ. Ritmurile percutante și inovatoare ale proiectului Dreams and Drums, prezentat de  Mihai-Ciprian Rogojan, explorează noi dimensiuni ale percuției la congruența dintre clasic și electronic, iar Mădălina Pavăl Orchestra vor aduce în centrul Capitalei texturi din lumea clasică interpretate în stil alternativ, dintr-o simfonie de locuri: bucovinean, moldovean, sud-dunărean și balcanic.

Piața George Enescu se transformă, luni, 16 septembrie, în cinematograf în aer liber, unde cinefilii pot urmări proiecția peliculei „Ennio” (2021), regia Giuseppe Tornatore. Filmul urmărește viața și cariera legendarului compozitor de muzică de film Ennio Morricone și a primit numeroase distincții, inclusiv Premiul Cecilia Mangini pentru cel mai bun documentar și pentru sunet, în 2022.

Marți, 17 septembrie, Leyah invită publicul într-o călătorie sonoră imersivă prin universul cinematic pop în concertul intitulat Cinestezia. Cunoscută pentru stilul său unic, o fuziune rafinată de muzică clasică și pop, Leyah va oferi un spectacol profund, în care simfoniile se împletesc cu baladele introspective. Programul zilei este completat de concertele susținute de George Miron & Grupul vocal Acapella și talentații artiști Opereta Stars.

Miercuri, 18 septembrie, festivalul face un crossover către jazz: una dintre cele mai bune voci ale jazzului  românesc și european, Luiza Zan propune publicului, alături de Vlad Briciu (pian), Dimitrie Cristian Milea (chitară bas), Răzvan Florescu (vibrafon), Philip Goron (percuție) și Anthony Gutierrez (tobe), o experiență completă – proiectul In My Village, prin care explorează și reinventează repertoriul muzicii românești într-o perspectivă contemporană.

Violonistul Alexandru Tomescu urcă pe scena festivalului, joi, 19 septembrie, împreună cu chitaristul Dragoș Ilie, și prezintă cel mai recent proiect, Paganini Magic, ce pune în valoare, prin armoniile delicate ale viorii Stradivarius Elder-Voicu și chitarei clasice, o serie de sonate pentru vioară și chitară clasică semnate de celebrul violonist Niccolò Paganini. În aceeași seară, ansamblul Resonant Quintet (Alin Dănilă (fagot), Georgiana Mihăilă (flaut), Doris Iorga (oboi), Cosmin Cobasa (corn), Flaviu Ludușan (clarinet)) va încânta publicul cu un recital ce explorează subtilitățile timbrale ale instrumentelor de suflat, aducând în prim-plan compoziții clasice și moderne.

Vineri, 20 septembrie, festivalul va oferi un moment special publicului: Big Band Radio, sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru, se va alătura inconfundabililor Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Teo Boar și Vlady Cnejevici pentru a oferi un spectacol de excepție, ce va electriza atmosfera.

Artiștii Orchestra New Hope, dirijați de Octavian Lup, vor marca Ziua Mondială a Păcii sâmbătă, 21 septembrie, la ora 19:00, pe scena Bucharest Music Film Festival alături de violonistul Valentin Șerban și soprana Veronica Anușca, în cadrul concertului Romania for Peace – un mesaj de armonie și solidaritate prin muzică.

Festivalul se încheie într-o notă grandioasă, duminică, 22 septembrie, cu Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru. În centrul atenției va fi soprana Valentina Nafornița, a cărei voce va îmbogăți un repertoriu ce cuprinde lucrări semnate de Giacomo Puccini, oferind o interpretare de înaltă clasă.

Urmărește videoclipul oficial Valentina Nafornita - Ochiul tau iubit

Bucharest Music Film Festival își extinde repertoriul și cu programe speciale dedicate copiilor și părinților, coordonate de Cătălin Milea, oferindu-le o serie de experiențe interactive menite să dezvolte creativitatea și să stimuleze curiozitatea. Pe 15 septembrie, concertul și atelierul muzical „Caruselul Vesel”, prezentat de Gabriela Costa (voce), Cătălin Milea (voce) și bine-cunoscutul chitarist Alex Man, îi invită pe cei mici să descopere muzica prin jocuri de cuvinte, povești și ritmuri antrenante.

În aceeași notă ludică, pe 22 septembrie, în cadrul atelierului „Remi și Aventura Sunetelor: Tobele și ritmul, instrumente mici de percuție”, sub îndrumarea muzicienilor Juan Carlos Negretti, Anthony Gutierrez și Cătălin Milea, copiii vor experimenta sunetele și ritmurile diverse, descoperind instrumente precum tobele, maracas și tamburine. La finalul atelierului, participanții vor avea ocazia să urce pe scenă și să susțină un minirecital, bucurându-se de aplauzele celor dragi.

Evenimentul rganizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Ministerului Culturii, este susținut de Raiffeisen Bank România și Carrefour.

Citește în continuare

Trending