Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Gala Folk "Om bun" revine cu o nouă ediție la Sala Palatului

Gala Folk "Om bun", unul dintre cele mai importante evenimente folk ale anului, va avea loc pe 12 octombrie 2023 la Sala Palatului din București. Află ce artiști vor urca pe scenă și cât costă bilete.

Publicat

pe

Mircea Vintilă și Emeric Imre
Mircea Vintilă și Emeric Imre │ FOTO: capturi YouTube

Cu o tradiție de 12 ani, Gala Folk "Om bun" reunește și în acest an, într-un spectacol de excepție personalități marcante ale vieții artistice românești, muzicieni care au făcut istorie în industrie: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Dinu Olărașu, Zoia Alecu, Maria Gheorghiu, Magda Pușcaș, Walter Ghicolescu, Radu Gheorghe, Cosmin Vaman și Daniel Iancu. Spectacolul va fi prezentat de Dana Panduru, iar regia artistică este semnată de omul de televiziune Cosmin Man.

Muzica folk este pentru români una de suflet, deoarece îmbină armonios vocile puternice, poezia, mesajul și linia melodică. Publicul de toate vârstele se regăsește cu ușurință în muzica folk și participă cu totul la spectacol, ceea ce face concertele speciale, fiind concerte de stare.

Şarmant, boem şi mereu animat de dragostea pentru muzică şi public, Mircea Vintilă este o figură emblematică a scenei folk-rock, ce îşi păstrează identitatea sonoră de aproape 50 de ani. În inconfundabilul univers sonor al cantautorului prinde viaţă Bucureştiul de altă dată, cu piese ca "Hanul lui Manuc", romantismul este la loc de cinste, în bijuterii sentimentale precum "Dragă Miruna",  dar nu lipsesc nici melodiile manifest, cum este cunoscuta "Vinovaţii fără vină". Solo, cu Pasărea Colibri, sau mai recent cu trupa Brambura, Mircea Vintilă rămâne mereu autentic.

Emeric Imre este unul dintre cei mai populari artiști ai muzicii folk. S-a lansat în urmă cu peste trei decenii şi de atunci este "Nebunul Alb" al folkului românesc. Artistul are la activ patru albume: "Nebunul Alb" (2006), "Târziu" (2012), "Iarna mea cu ochii mari" (2014) și "Jocul vieții" (2018).

Prețuri bilete Gala Folk "Om bun" 2023

Bilete pentru evenimentul Gala Folk "Om bun" 2023 se găsesc online, la prețuri ce variază între 100 și 190 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 12 octombrie 2023

Gala Folk "Om bun" 2023

Loc
Sala Palatului

Concerte & turnee

Cea de-a zecea ediție "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" are loc pe 4 octombrie 2024

Evenimentul "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" își propune să aducă în fiecare an în fața mai vechilor sau mai tinerelor generații în blue-jeans lecțiile de cultură, de poezie, de teatru, de literatură şi de muzică bună pe care Florian Pittiș le-a oferit.

Publicat

pe

Poster "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" 2024
Poster "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" 2024

Primăria Sectorului 3 pregătește pe 4 octombrie, la scena din Parcul Titan, "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș". Ajuns la cea de-a X-a ediție, evenimentul este organizat chiar de ziua de naștere a artistului. O particularitate a acestei ediții aniversare este participarea extraordinară a Orchestrei Simfonice București & Band, cu Relu Bițulescu, Lyuben Gordievski, Ciprian Pop, Virgil Popescu, Sorin Voinea, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Soliștii invitați ai evenimentului sunt Zoia Alecu, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Marius Bațu, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Maria Gheorghiu, Alina Manole Mircea Vintilă și Grupul Vocal Acapella. Alături de aceștia, pe scenă urcă și invitatul special al evenimentului, Mihai Neniță, magicianul viorii.

Povestea evenimentului "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș"

În anul 2013, Primăria Sectorului 3 organiza, de Florii, un eveniment care a devenit una dintre cele mai frumoase tradiții concertistice din România: "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș". Cu acea ocazie, pe scena din parcul Titan, se reunea pentru a susține un concert extraordinar, în memoria lui Florian Pittiș, supergrupul Pasărea Colibri. Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici, membri fondatori ai formației alături de "Moțu" Pittiș, îi aduceau un omagiu, în semn de iubire și prețuire, celui care a fost o adevărată flacără a culturii românești.

Au urmat noi ediții, iar în timp evenimentul a devenit un reper cultural pentru Sectorul 3. An de an, emoția, muzica și poezia s-au împletit cu proiecțiile video, dând naștere unei stări de spirit unice. Cu fiecare ediție, artiști apropiați de Florian Pittiș sau cărora "Moțu" le-a marcat destinul artistic s-au întâlnit pe aceeași scenă, cu același scop: acela de a-i cinsti amintirea, dar și ca o formă de a continua munca de o viață a omului care a inspirat generații întregi să citească, să asculte muzică, să trăiască frumos.

Florian Pittiș, un simbol unic în cultura românească

Conceput ca o sărbătoare a spiritului, "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" unește artiștii și publicul în prețuirea unui nume important în cultura noastră. "Moțu" Pittiș le-a arătat românilor ce înseamnă dorința de libertate și cunoaștere. A fost un vizionar care a inspirat generații întregi de tineri și continuă să o facă, dată fiind moștenirea atemporală pe care ne-a lăsat-o.

Cea de-a X-a ediție a evenimentului se va desfășura pe 4 octombrie, începând cu ora 18.00, la scena din parcul Titan, iar accesul publicului este liber.

Citește în continuare

Trending