Decizia starului american de a îşi începe turneul global de anvergură în Suedia a creat o explozie a preţurilor la restaurante şi hoteluri. Zeci de mii de oameni au venit la acele show-uri, iar saltul de preţuri a dus la o raportare a inflaţiei mai mare decât se aştepta, la 9.7% pentru luna mai. Michael Grahn, economist şef la Danske Bank, cea mai mare bancă din ţara vecină Suediei, Danemarca a fost intervievat de CNN pentru a discuta despre acest fenomen.
El a spus că această creştere bizară a inflaţiei nu este normală şi în ciuda faptului că starurile pop vin mereu în Europa de Nord, efectele nu se resimt aşa puternic. Grahn a spus că nu ar da neapărat vina pe Beyonce pentru inflaţia crescută, dar reprezentaţia sa şi cererea de bilete şi cazări în Suedia au contribuit cu siguranţă la inflaţie.
Au fost două show-uri sold out în Suedia şi în aceeaşi perioadă moneda locală era foarte slabă, iar preţurile pentru bilete erau mici faţă de cele din alte ţări, provocând o invazie a fanilor. În plus Stockholm are un număr relativ mic de camere la hoteluri şi cazări, iar hotelurile mai departe de Capitală au înregistrat preţuri crescute ca urmare.
Economiştii au dat şi un nume fenomenului, "Beyonce Effect", dar el nu a ţinut prea mult. Preţurile la cazări au scăzut deja în săptămânile de după concerte. Experţii Forbes au estimat recent că turneul "Renaissance" al lui Beyonce ar putea genera venituri de aproape 2.1 miliarde de dolari. Queen Bey a înregistrat venituri nete de 450 de milioane de dolari în 2022 şi deja 433 de milioane în 2023.
Biroul Federal de Taxe din SUA ar fi anunţat oficial şi că artista datorează 2.7 milioane de dolari în taxe şi penalizări neplătite.