Până acum am putut asculta alte două single-uri de pe noul album, "State of Slow Decay" şi "The Great Deceiver". Solistul şi liderul formaţiei, Andres Friden a declarat că a dorit să înregistreze un album care se bazează pe chitară heavy şi cu "o fundaţie solidă între bas şi tobe". Versurile şi compoziţia s-au realizat cu gândul la agresiune combinată cu melodicitate, practic definiţia lui melodic death metal. Versurile sunt inspirate de trecerea şi conceptul timpului.
Timpul a fost motiv de inspiraţie, deoarece pandemia a făcut întreaga umanitate să încetinească şi să respire puţin. În acea pauză mulţi au reevaluat şi reprioritizat viaţa aşa cum o ştiau. In Flames a partajat şi un videoclip visualizer pentru "Foregone Pt. 1", un clip semnat Oleg Rooz, un designer şi grafician ucrainian, care a folosit tehnologie AI. Trupa suedezo-americană a fost de altfel una dintre primele care au folosit AI-ul pentru a crea un videoclip cu ani în urmă.
"Foregone" are artwork creat de către Blake Armstrong. Iată tracklist-ul acestui album:
01. The Beginning Of All Things That Will End
02. State Of Slow Decay
03. Meet Your Maker
04. Bleeding Out
05. Foregone Pt. 1
06. Foregone Pt. 2
07. Pure Light Of Mind
08. The Great Deceiver
09. In The Dark
10. A Dialogue In B Flat Minor
11. Cynosure
12. End The Transmission
Acest album a fost înregistrat alături de chitaristul Bjorn Gelotte, care a confirmat că LP-ul a fost creat cu ajutorul producătorului nominalizat la premiile Grammy Howard Benson. Bjorn şi Friden locuiesc în zone opuse ale Suediei şi s-au văzut doar de 2 ori pe durata întregii pandemii. S-a creat astfel o distanţă, dar cei doi s-au conectat din nou odată cu o călătorie în SUA. 3 săptămâni petrecute în LA au legat din nou chimia în trupă.
In Flames are şi 3 membri americani: toboşarul Tanner Wayne, basistul Bryce Paul şi chitaristul Chris Broderick. Ultimul album lansat de In Flames a fost "I, The Mask", cu un videoclip pentru unul dintre single-uri în care apare o vedetă din serialul "I, Robot".