Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Maris Fest se întoarce în 2022 la Târgu Mureș cu un lineup eclectic; Dubioza Kolektiv și Phoenix printre confirmări

Maris Fest, evenimentul care promovează cultura motociclismului, a muzicii rock și hip- hop, revine în 2022 cu cea de-a 8-a ediție. În lineup-ul festivalului programat să aibă loc în luna august au fost confirmate trupe ca Dubioza Kolektiv, Phoenix, Subcarpați și Paraziții.

Publicat

pe

Nicu Covaci alături de Trooper la Stelele Rockului Romanesc 2 pe 16 aprilie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Maris Fest se întoarce în 2022 la Târgu Mureș. La cea de a 8-a ediție, organizatorii vor altceva: un eveniment mare, mai intens și plin de provocări. Cel mai mare festival din România de promovare a culturii motociclismului, a muzicii rock și hip- hop se pregătește să își deschidă porțile pentru iubitorii de senzații tari. Motoarele turate, muzica de calitate și festivalierii dornici de distracție la cote maxime se vor reuni la Complexul Trasilvania Motor Ring de la Cerghid, județul Mureș, pentru 3 zile și 3 nopți. Saga "Revoluția Maris Fest" a ajuns la capitolul "ADRENALINE".

20 de artiști din țară si din străinătate vor urca pe cele două scene ale festivalului, în perioada 19 - 21 august 2022. Printre artiștii confirmați la Maris Fest 2022 se numără Dubioza Kolektiv, Bucium, Children of Distance, Phoenix, Carla's Dreams, Fără Zahăr, Paraziții și mulți alții.

Lineup-ul complet Maris Fest 2022 - Adrenaline Edition:

  • Subcarpați
  • Paraziții
  • Dirty Shirt
  • Dubioza Kolektiv
  • Carla's Dreams
  • Bucovina
  • White Mahala
  • Spitalul De Urgență
  • Ada Milea
  • La Familia
  • Phoenix
  • Fără Zahăr
  • Bucium
  • Lupii Lui Calancea
  • Children Of Distance
  • Lupul Cel Rău
  • Hara
  • Sohler
  • Guerrillas
  • Zanzibar

Sunetul motoarelor și muzica din difuzoare vor face ca inimile celor prezenți la festival să bată în ritmul distracției adevărate. Paradă moto, spectacol drift, jonglerii cu foc, taxi circuit, acrobații moto, zbor cu elicopterul sau salt cu parașuta sunt doar o parte dintre surprizele pregătite pentru toți cei care vor să simtă adrenalina la cote maxime.

Prețurile biletelor la Maris Fest Adrenaline Edition 2022:

  • Bilet pentru acces o zi (biletul ofera acces iî una din cele 3 zile de festival) - 90 de lei
  • Abonament (biletul ofera acces in toate cele 3 zile de festival) - 250 lei
Comentează

Concerte & turnee

Holograf și Paraziții - printre trupele care urcă pe scena Laminor Winter Wonderland în weekendul 20-22 decembrie

Holograf aduce magia sărbătorilor și emoțiile muzicii live într-un concert ce va avea loc pe 20 decembrie la Arena Laminor, în cadrul târgului de Crăciun Winter Wonderland. Vezi ce trupe completează programul muzical.

Publicat

pe

Holograf - Cum bate inima ta la Sala Palatului 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Târgul de Crăciun Laminor Winter Wonderland pregătește un nou weekend de muzică live și activități pentru participanții de toate vârstele. Unul dintre momentele speciale este reprezentat de concertul trupei Holograf, programat pentru vineri seară, 20 decembrie, după ora 19:00.

Este un omagiu adus regretatului chitarist Marius Bațu, a cărui dispariție a îndoliat trupa în urmă cu doar o lună. De asemenea, vine în contextul altui eveniment trist, decesul lui Gabriel Cotabiță, primul solist al formației.

Holograf continuă să ducă mai departe o istorie de peste patru decenii de succes. Dan Bittman, Romeo Dediu, Mugurel Vrabete, Tino Furtună și Edi Petroșel vor oferi un spectacol plin de emoție și bucurie, în prag de Crăciun, interpretând cele mai iubite hituri ale lor: "Dacă noi ne iubim", "Cât de departe", "N-am iubit pe nimeni", "Ochii tăi" și "Ți-am dat un inel".

Weekendul concertistic de la Laminor Arena va continua un concert de Crăciun oferit de corul Divina Armonie, soliștii Elena Dincă Velica, Romanita Hortenzia Ibolya, Daniel Stoica, Alexandru Constantin și Marian Micu, dar și cu un show special, susținut de trupa Paraziții.

Program complet Laminor Winter Wonderland 2024 (20-22 decembrie)

Vineri, 20 decembrie (19.00 - 21.00)

  • Hara
  • Holograf

Sâmbătă, 21 decembrie (19.00)

  • Concertul tradițional de Crăciun - Orchestra de suflători Angelys, corul Divina Armonie, soliști Elena Dinca Velica, Romanita Hortenzia Ibolya, Daniel Stoica, Alexandru Constantin, Marian Micu

Duminică, 22 decembrie (19.00 - 21.00)

  • Alan
  • Dangerosu
  • Parazitii

Program general Laminor Winter Wonderland 2024

  • Luni - Joi - 15:00-22:00
  • Vineri - Duminică - 12:00 - 23:00
Citește în continuare

Tehnologie

Începe iMapp Bucharest 2024 - program și activități

iMapp Bucharest revine în Piața Constituției cu o ediție specială, ce va celebra, printre altele, 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Te invităm să afli mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Proiecție iMapp Bucharest
Proiecție iMapp Bucharest │ FOTO: iMapp Bucharest imapp.ro

Pe 21 și 22 septembrie va avea loc iMapp Bucharest - concursul internațional de 3D video mapping, alături de DJ sets și concerte live, artiști stradali și activități pentru toată familia, zone de street food și lounge. Accesul va fi gratuit.

Ajuns la cea de-a noua ediție, iMapp Bucharest - Winners League este atât un eveniment de referință pentru specialiștii din domeniul audiovizual la nivel internațional și un fenomen al artelor vizuale, cât și o celebrare a creativității, tehnologiei și a inovației, devenind un brand al Capitalei.

Tema din acest an a evenimentului este Legacy - onorează bogăția culturilor globale, folclorul și tradițiile unice ale fiecăreia, dar și valorile și emoțiile universale. PIXEL, MC-ul virtual al iMapp Bucharest, generat de AI, le va vorbi spectatorilor direct de pe suprafața de proiecție și va prezenta echipele participante, asigurând o experiență interactivă și dinamică.

La finalul serii, un juriu format din experți ai artelor vizuale internaționale va desemna Marele Câștigător al ediției 2024, acordând Premiul Juriului. Publicul își poate susține, de asemenea, echipa preferată și se poate implica activ, exprimându-și preferința pentru o anumită lucrare artistică printr-un SMS cu tarif normal la un număr disponibil în seara evenimentului.

Program concerte iMapp Bucharest 2024

Sâmbătă, 21 septembrie

  • 16:00 - 18:30 - CS84
  • 18:30 - 20:00 - Adrian Șaguna B2B Deny
  • 20:00 - 21:30 - Mahmut Orhan
  • 21:30 - Video Mapping Contest

Duminică, 22 septembrie

  • 14:00 - 16:30 - Paul Damixie
  • 16:30 - 19:00 - Silvyo
  • 19:15 - 20:15 - Floare de Maidan
  • 20:30 - 22:00 - Subcarpați

Activități pentru toate gusturile la iMapp Bucharest 2024

Pe parcursul celor două zile, partenerul Bucharest Street Food Festival - special edition by iMapp va fi prezent în Piața Constituției cu cele mai renumite preparate, din peste 10 bucătării internaționale, invitând participanții să le descopere și să le savureze.

Atmosfera va fi animată de artiști stradali, spectaculoși prin costumele tematice, care vor transforma fiecare colț într-o mini-petrecere.

Concertele vor reuni ritmuri variate. DJ îndrăgiți vor mixa hituri care aduc oamenii împreună, în timp ce se bucură, prin dans, de moment. Mai mult decât atât, trupe cunoscute și apreciate de public vor urca pe scenă pentru a oferi concerte live și vor crea o atmosferă electrizantă, plină de bucurie și entuziasm.

Citește în continuare

Lifestyle

A murit Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix; Artistul avea 77 de ani

Pe 2 august 2024 a murit Nicu Covaci, liderul și fondatorul trupei Phoenix. Artistul avea 77 de ani și s-a stins pe patul de spital, după ce a trecut printr-o operație pe creier în luna martie a lui 2024.

Publicat

pe

Concert Dan Andrei Aldea si Nicu Covaci la Hard Rock Cafe pe 28 octombrie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Nicu Covaci s-a născut în 1947 la Timișoara și a studiat încă din copilărie pianul. A fost compozitor, chitarist, pictor și grafician. Inițial a învățat să cânte la muzicuță, dar apoi a luat lecții de chitară. A urmat secția germană a școlii primare, secția română a școlii generale, apoi liceul de arte plastice și Institutul de Arte Plastice din Timișoara.

Cariera sa muzicală începea în 1961, când Nicu Covaci și Kamocsa Camo Bela, ambii elevi de școală generală, fondau o "trupă de chitare electrice". Se numea Sfinții și ulterior Phoenix. În 1965 intrau în Phoenix și Florin Bordeianu ("Moni"), Claudiu Rotaru, Ioan Ștefanovici ("Pilu") și Gunter Reininger ("Spitzi"). Tinerii cântau inițial coveruri după Beatles, Rolling Stones și alte nume vestice.

La îndrumarea criticului muzical Cornel Chiriac au înregistrat un album și lansau single-urile apreciate "Vremuri" și "Canarul". Începeau să vină și roadele talentului formației, Phoenix câștigând un premiu la un concurs pentru formații studențești în 1968, la Festivalul Național de Artă Studențească din Iași. Moni Bordeianu emigra în 1970, iar "Pilu" era înlocuit de Dorel Vintilă Zaharia.

Este apoi cooptat în trupă Mircea Baniciu, student la arhitectură, la acea vreme un cântăreț folk care însoțea formația în turnee. În 1971 părăseau trupa Zoli, Laurențiu și Cornel, dar sosea Joszef Kappl, alături de Costin Petrescu. În această formulă, trupa avea să capete un sunet rock-folk.

A urmat apoi poemul rock "Cei ce ne-au dat nume", prezentat la Opera din Timișoara pe 13 ianuarie 1972 și apoi apărea albumul "Negru Vodă", primul LP scos de o formație rock din România. În 1974 li se alătură la tobe Ovidiu Lipan Țăndărică.

Un moment cheie al vieții și carierei sale a fost fuga din țară, în 1977, alături de colegii de trupă, ascunși în boxe audio, într-un camion. Ulterior artistul se stabilea în Olanda, apoi Germania și în cele din urmă Spania.

Nicu Covaci a avut multiple divergențe cu foștii colegi de trupă, câștigând în instanță un proces cu privire la drepturile de autor. Piese precum "Mugur de fluier", "Fată verde" sau "Hei, tramvai" nu puteau fi cântate decât cu acordul său.

După emigrare, Covaci a continuat să activeze în domeniul muzical, atât în Germania, cât și în alte țări. A încercat să aducă trupa Phoenix pe scena internațională, deși succesul a fost limitat în comparație cu popularitatea lor din România.

Pe lângă cariera sa muzicală, Nicu Covaci a fost și un talentat pictor. A avut expoziții de artă în diverse locuri și și-a exprimat creativitatea și prin acest mediu. În anii '90, după căderea regimului comunist, Covaci a reunit trupa Phoenix pentru a susține concerte în România și în străinătate. Trupa a lansat și albume noi, continuând să fie activă pe scena muzicală. Nicu Covaci a scris și o autobiografie în care își povestește viața, experiențele și aventurile atât ca muzician, cât și ca om care a trăit în perioade de mari schimbări politice și sociale.

 

Citește în continuare

Trending