Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Piesa României la Eurovision 2022 se va decide din aceste 10 melodii finaliste

Pe 12 februarie 2022 TVR a difuzat semifinala selecţiei Eurovision România 2022, iar 10 artişti au rămas în concurs. Ei vor participa la finala de pe 5 martie 2022, în urma căreia va fi ales artistul care ne va reprezenta la Torino în această primăvară. Mai jos aflaţi care sunt artiştii finalişti şi cum s-a desfăşurat show-ul.

Publicat

pe

Semifinala Selectiei Nationale Eurovision 2022 Romania TVR
Semifinala Selectiei Nationale Eurovision 2022 Romania TVR │ FOTO: TVR

Juriul de specialitate a ales cele 10 piese calificate în ultimul act al Selecţiei Naţionale. În semifinală au ajuns 20 de artişti salvaţi de public prin voturile lor, iar la finalul serii de 12 februarie juraţii Selecţiei Naţionale au anunţat finaliştii. Din juriu au făcut parte Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Eurovision 2017 în Kiev a luat pulsul din camera în care aşteptau concurenţii şi a ţinut un recital cu un medley de piese specifice ESC.

Piesa cu cel mai mare număr de voturi din partea publicului în semifinală (E-an-na - Malere) nu a intrat în lista scurtă. Printre artiștii cunoscuți care au părăsit competiția locală Eurovision se numără: VIZI, Dan Helciug, Cezar Ouatu și Eliza G (câștigătoarea ultimei ediții Cerbul de Aur).

Melodiile finaliste Eurovision România 2022:

  • Alex Parker & Bastien„All this love”
  • Andrei Petruș - „Take me”
  • Cream, Minodora și Diana Bucşă – „România mea”
  • Dora Gaitanovici – „Ana”
  • Gabriel Basco – „One night”
  • Kyrie Mendél – „Hurricane”
  • MØISE – „Guilty”
  • Petra – „Ireligios”
  • Vanu - „Never give up”
  • WRS – „Llamame”

Ilinca Băcilă, reprezentanta României la ESC 2017 la Kiev, a susținut, alături de sora ei, recitalul serii, „un mix de Eurovision interpretat într-o cheie personală”. Au fost incluse: „Ardelean Show”, „Zitti e buoni” - piesa câștigătoare la ediția 2021, „Yodel it” – locul 7 la ESC 2017, „Shum” – melodia Ucrainei la Eurovision 2021, „Toy” – laureata Eurovision 2018 și „Begging”, piesa care i-a făcut cunoscuți la nivel internațional pe Maneskin, câștigătorii ESC 2021.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Sub sloganul „The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Televiziunea Română participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ascultă cele 10 piese finaliste ESC Romania 2022

Comentează

Concerte & turnee

Festivalul DWMT La Conac 2024 a anunțat un noul val de artiști

După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță un alt val al lineup-ului său, amplificând promisiunea unei experiențe unice pe moșia Conacului Udriște Năsturel. Vezi despre cine e vorba.

Publicat

pe

Trupa Dora Gaitanovici
Trupa Dora Gaitanovici │ FOTO: Vladimir Pogonariu

În acest nou val, pe Main Stage vor urca și artiști de peste Prut, precum Satoshi, Mihail, Prima Dragoste, dar și o serie de nume apreciate din peisajul muzical local: Dora Gaitanovici, Kadjavsi, Dimitri's Bats, Alex Purje & Mind The Gap Trio, Aim + Wall, Hardplay și Andrew Dum.

"Suntem abia la a doua ediție, dar simt că am evoluat mult față de anul trecut. Dorim să ne menținem poziționarea ca festival de tip discovery. Anul acesta avem și primul nostru nume internațional, pe Kerala Dust, însă credem cu tărie în întregul lineup. Fiecare proiect muzical este atent selecționat. Toți artiștii au un sound bine închegat și promit un show un pic altfel. Prin acest festival încercăm să ducem mai departe idealul DWMT Sessions de a fi un playground creativ pentru proiectele artistice în care credem. Chiar dacă unii sunt la început de drum, noi le urmărim parcursul de ceva timp, și știm, cu siguranță, că vă vor surprinde în cel mai plăcut mod posibil", a transmis Călina Purje, Booking Manager & Co-Founder DWMT la Conac.

Aceste trupe se alătură primului val de artiști anunțat anterior: om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă și, în premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului: Kerala Dust. Prin combinația lor eclectică de genuri și influențe, aceste trupe și artiști promit să transforme DWMT La Conac într-o întâlnire culturală rară care nu trebuie ratată.

În paralel cu experiența muzicală, DWMT La Conac va celebra și artele vizuale printr-o expoziție intitulată "We Lived Good Lives", curatoriată de Medina Pop. Această expoziție încurajează publicul să exploreze teme profunde prin operele a cel puțin 20 de artiști români, fiecare contribuind la o poveste complexă și profundă despre viață și memorie.

Prețuri bilete DWMT La Conac:

  • Biletele sunt disponibile online, la prețul de 350 lei (abonament acces general), 300 lei (reducere elevi/studenți), dar și la pachete promoționale de grup. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending