Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Piesa României la Eurovision 2022 se va decide din aceste 10 melodii finaliste

Pe 12 februarie 2022 TVR a difuzat semifinala selecţiei Eurovision România 2022, iar 10 artişti au rămas în concurs. Ei vor participa la finala de pe 5 martie 2022, în urma căreia va fi ales artistul care ne va reprezenta la Torino în această primăvară. Mai jos aflaţi care sunt artiştii finalişti şi cum s-a desfăşurat show-ul.

Publicat

pe

Semifinala Selectiei Nationale Eurovision 2022 Romania TVR
Semifinala Selectiei Nationale Eurovision 2022 Romania TVR │ FOTO: TVR

Juriul de specialitate a ales cele 10 piese calificate în ultimul act al Selecţiei Naţionale. În semifinală au ajuns 20 de artişti salvaţi de public prin voturile lor, iar la finalul serii de 12 februarie juraţii Selecţiei Naţionale au anunţat finaliştii. Din juriu au făcut parte Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu. Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Eurovision 2017 în Kiev a luat pulsul din camera în care aşteptau concurenţii şi a ţinut un recital cu un medley de piese specifice ESC.

Piesa cu cel mai mare număr de voturi din partea publicului în semifinală (E-an-na - Malere) nu a intrat în lista scurtă. Printre artiștii cunoscuți care au părăsit competiția locală Eurovision se numără: VIZI, Dan Helciug, Cezar Ouatu și Eliza G (câștigătoarea ultimei ediții Cerbul de Aur).

Melodiile finaliste Eurovision România 2022:

  • Alex Parker & Bastien„All this love”
  • Andrei Petruș - „Take me”
  • Cream, Minodora și Diana Bucşă – „România mea”
  • Dora Gaitanovici – „Ana”
  • Gabriel Basco – „One night”
  • Kyrie Mendél – „Hurricane”
  • MØISE – „Guilty”
  • Petra – „Ireligios”
  • Vanu - „Never give up”
  • WRS – „Llamame”

Ilinca Băcilă, reprezentanta României la ESC 2017 la Kiev, a susținut, alături de sora ei, recitalul serii, „un mix de Eurovision interpretat într-o cheie personală”. Au fost incluse: „Ardelean Show”, „Zitti e buoni” - piesa câștigătoare la ediția 2021, „Yodel it” – locul 7 la ESC 2017, „Shum” – melodia Ucrainei la Eurovision 2021, „Toy” – laureata Eurovision 2018 și „Begging”, piesa care i-a făcut cunoscuți la nivel internațional pe Maneskin, câștigătorii ESC 2021.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Sub sloganul „The sound of beauty”, Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 41 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru,  Cehia, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Țărilor de Jos, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina şi Marea Britanie.

Televiziunea Română participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ascultă cele 10 piese finaliste ESC Romania 2022

Comentează

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

Trending