Benone Sinulescu avea mai multe probleme de sănătate, cea care i-a provocat moartea fiind o pneumonie, care s-a agravat din cauza celorlalte afecțiuni. Potrivit soției sale, Elena Sinulescu, acesta suferea de "o afecțiune cronică", care, în luna iulie s-a acutizat.
Mesajul soției lui Benone Sinulescu
"În urmă cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată.
În dimineața zilei de joi, 08.07.2021, Benone Sinulescu nu a fost găsit inconștient, ci a căzut, și nu a dorit să fie internat.
Cu toate acestea, locuind singuri la casa din localitatea Bârzava, neputând să il ridic și din dorința de nu fi expus într-o situație nefavorabilă imaginii publice, împreună am stabilit să solicităm o ambulanță de la o clinică privată, în care a fost internat temporar și a continuat tratamentul, beneficiind de condiții medicale de calitate. În ziua de sâmbătă, starea de sănătate s-a înrăutățit și în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoltea afectiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital. (...)
Vă mulțumim pentru aprecierile și gândurile bune și să ne rugăm cu toții pentru sănătatea îndrăgitului Benone Sinulescu", explica Elena Sinulescu într-o postare publicată pe Facebook pe 12 iulie.
Acesta a fost ultimul mesaj publicat pe contul său oficial de Facebook. Până în acest moment, familia artistului nu a făcut încă nicio declarație.
Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937, la Siriu, din județul Buzău. A debutat în 1967, cu albumul omonim, cel mai recent material de studio, "Noi vă Colindăm", apărând în 2011. De-a lungul carierei a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, Maria Ciobanu, Mioara Velicu, Ion Budișteanu, Gheorghe Zamfir și Maria Tănase. Pe lângă cariera muzicală, a avut și mici apariții în filmele "Revelion Magic" (2008), "Peștele Verde" (2007), "Rătăcire" (1978 ) și "Mere Rosii" (1976).