Artistul în vârstă de 74 de ani a discutat despre disputa cu Mircea Baniciu şi banii par să fi fost motivul rupturii dintre ei. A vorbit şi despre colaborarea cu Sergiu Nicolaescu, pentru care a creat o coloană sonoră, fără a primi totuşi credit în genericul filmului "Nemuritorii". Am aflat în detaliiu şi legendara poveste cu plecarea din ţară, ascunzând colegii de trupă în boxe golite pe dinăuntru.
Nicu Covaci a atins şi subiecte precum pandemia, teorii ale conspiraţiei şi chiar chemtrails. Consideră pandemia una orchestrată şi pune propagarea virusului pe seama unor rezervoare cu chimicale montate pe avioane, provocând câteva comentarii negative pe YouTube. Spre final s-a intrat pe făgaşul discuţiei tehnice, despre munca în studio, hertzi, calibrarea instrumentelor şi inginerie de sunet.
S-a vorbit la podcast despre JBL şi Marshall, armonii şi modul în care poţi face muzica să transmită ceva, dincolo de "bumţi bumţi" din topuri cum îl numeşte Nicu Covaci. Artistul consideră capitalismul duşmanul muzicii şi obsesia de a face profit cu investiţie minimă a devenit modul de operare acum. Se declară şi deloc încântat de capitalism şi mai degrabă fan al socialismului nordic.
Difuzarea podcastului vine la o zi distanţă de concertul Phoenix din Club Quantic, cel alături de Bucovina de pe 19 septembrie. La "Aproximativ Discuţii" s-a discutat şi despre proiecte muzicale noi şi piese încă nefinisate de Phoenix şi Nicu Covaci, precum "Marea Ţiganiadă", dar şi dorinţa de a transforma "Imperiul Vampirilor" într-o rock opera, de această dată în limba română şi nu engleză.
Am aflat multe în podcast şi despre pasiunea lui Covaci pentru motociclete Triumph şi pentru viaţa de biker, descoperită de artist în ţările nordice. Aparent se lasă şi cu evenimente speciale în 2022, Nicu Covaci dorind să aniverseze în mod special împlinirea a 60 de ani de existenţa Phoenix, iar DJ Gojira a promis că va da o mână de ajutor.