Conform impresarului lui Benone Sinulescu, artistul a început să aibă probleme serioase de sănătate în urmă cu un an. În urma pandemiei, cântăreţul de muzică populară a rămas izolat şi nu a avut acces la tratamentele date de medicul specialist, agravându-şi afecţiunea. Astfel pe 8 iulie Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă, inconştient. Iată declaraţia lui Ionuţ Pavel, fostul impresar al artistului:
Cu toate acestea, Benone Sinulescu nu a ajuns la spitalul de urgență, ci în clinica de îngrijiri paliative din apropierea Aradului, o clinică ce nu are condițiile necesare unei evaluări medicale adecvate pentru starea lui medicală din acest moment (RMN sau Electroencefalogramă) și unde se așteaptă „momentul de final” al artistului. O sursă din cadrul clinicii a spus că moartea lui Benone Sinulescu poate interveni oricând în următoarele zile.
Aceasta era situaţia sâmbăta, pe 10 iulie, iar între timp a apărut vestea că Sinulescu a fost internat la Spitalul Judeţean Arad. Muzicianul a ajuns acolo în jurul orei 16:00 pentru a i se face investigaţii medicale.
Benone Sinulescu, legendă vie a muzicii populare româneşti este născut pe 24 mai 1937 în Siriu, Buzău. Este un interpret de muzică populară, care la 18 ani avea primele sale înregistrări radio. În 1956 a înregistrat hitul "Străină mamei, străină", iar alte piese apreciate ale sale sunt "La Lenuţa sub cerdac" şi "În munţii Buzăului". A făcut parte din orchestră "Barbu Lăutaru" a Filarmonicii de Stat "George Enescu", iar în 1999 schimba stilul abordând genul etno-dance alături de trupa Ro-Mania.
Pe parcursul carierei sale "Nea Beni" a realizat peste 2000 de turnee, atât în ţară, cât şi peste hotare. A cântat în Canada, SUA, Italia, Spania, Germania, Portugalia, dar şi în Rusia şi Bulgaria. Muzicianul a avut colaborări cu marile nume ale muzicii româneşti: Maria Tănase, Irina Loghin, Mia Braia, Gheorghe Zamfir, Maria Lătăreţu.