Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Valeria Stoica a adus poezia muzicală din Nisporeni la podcastul lui Micutzu

Podcasturile au devenit noile talk show-uri şi au cifre mai bune de "rating" decât multe emisiuni de pe TV. Unul dintre repere este podcastul lui Micutzu, în care vedem o latură mai sensibilă a comediantului, care invită personalităţi locale de la Delia şi Mihai Bendeac la oameni care au lucrat cu Elon Musk. Cel mai nou episod, cel de pe 19 aprilie a avut-o ca invitat pe Valeria Stoica, artist din Republica Moldova.

Publicat

pe

Valeria Stoica podcast Micutzu 2021
Valeria Stoica podcast Micutzu 2021 │ FOTO: Micutzu

Originară din Nisporeni, tânăra de 24 de ani a lansat recent o colaborare cu Kadebostany "Take Me to the Moon". În toamna lui 2020 lansase albumul de debut "I don't Like Roses", iar apariţia sa la podcastul lui Micutzu te loveşte direct în plex, cu o interpretare magică de piesă încă din primele minute. Luăm contact cu o voce sensibilă, undeva între Katie Melua, Birdy şi Billie Eilish. Valeria Stoica cu vocea specială şi o chitară acustică fac magie în faţa camerei şi microfonului.

Chiar Micutzu a recunoscut că i-a ascultat discografia tinerei temeinic înainte ca ea să vină la podcast, pentru a se desensibiliza şi a nu plânge în direct. În cele aproape 2 ore de podcast s-a vorbit despre adaptarea Valeriei la viaţa din Bucureşti şi şocul cultural provocat de faptul că lumea se tot uită în jos şi e încruntată. S-a vorbit mult despre faptul că lumea nu se salută, despre cum e viaţă în Nisporeni şi cum a evoluat cariera tinerei de la prima sa apariţie publică, la emisiunea "Moldova Are Talent", pe când avea doar 17 ani.

S-a vorbit despre răutăţile primite de la bucureşteni când au auzit accentul de Republica Moldova, dar şi despre talentele ascunse ale Valeriei. Ea e studentă la regie, pictează, scrie şi a găsit în ultimul an multă inspiraţie pentru a putea crea piese noi. Au trecut totuşi ani de la debutul muzical până ce artista şi-a dat seama că se pot face bani din muzica, cât să trăieşti decent. Am aflat şi că o reprezentaţie importantă pentru cântăreaţă a fost cea în faţa a 500 de oameni, care a fost un prag important în cariera sa.

Printre single-urile mai cunoscute se numără "Gravity", "Empty Air" sau "Be My Friend", lansate în 2019 şi 2020. Valeria Stoica sună diferit faţă de orice alt artist din România şi Republica Moldova, aş îndrăzni să zic chiar din regiune. Abordarea sa indie-folk şi indie pop e specială şi oarecum simplă: o fată cu voce sensibilă şi o chitară acustică, dar această reţetă ţinteşte direct sufletul ascultătorului. Valeria a fost înscrisă în Uninvited Artists, o comunitate de artişti independenţi din România, care acoperă nişe ca electro, pop punk, jazz sau indie folk.

La Micutzu l-am văzut invitat în două episoade pe Adi Despot în ultimele săptămâni, pentru discuţii despre politică, societate, muzică, "Şcoala Vedetelor" şi paternitate.

Muzică nouă

Ascultă noua piesă Robin And The Backstabbers, "GOLEM" - AUDIO

La 5 ani de la apariția albumului "Vladivostock", Robin And The Backstabbers ni-l prezintă pe "GOLEM", dar nu din lut, ci din carne și oase. Retorica se păstrează, întrebările încuietoare continuă să curgă, iar publicul e invitat să asculte, să se caute, să se găsească.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)

Robin And The Backstabbers i-au dat chip lui "GOLEM", monstrul ce ne macină pe interior cu întrebări despre noi. Noul single al băieților vine și cu un B-side, ce ne aduce o interpretare vocală din partea Valeriei Stoica. Versurile, scrise ca de obicei de Andrei Robin Proca, se păstrează pentru ambele versiuni ale piesei. "Pe cine păcălesc eu / Pe cine construiesc eu / Pe cine părăsesc eu / Dacă tu pleci?" rămâne întrebarea de fond la care fiecare dintre noi își poate răspunde.

"GOLEM" a fost scrisă de Robin în vara anului 2024. De producție muzicală, rec, mix și master s-a ocupat Alessandro Marton la The Great Below Studios, în București, și la  FirstLineStudios, în Toscana.

""GOLEM" este sunetul unei uși care se deschide în timp ce o închizi", ne spune formația Robin And The Backstabbers, comprimând mesajul piesei.

Noul single poate fi achiziționat de pe Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer și Tidal.

AUDIO: Robin And The Backstabbers - "GOLEM"

AUDIO:  Robin And The Backstabbers - "GOLEM" (feat. Valeria Stoica) (Ușa Casei Tale)

În perioada următoare, trupa va putea fi ascultată live la Constanța, București, Suceava, Iași, Baia Mare, Cluj-Napoca și Bistrița. Datele concertelor sunt disponibile mai jos.

  • 14.11 - Bistrița, Soho Music Hall
  • 15.11 - Cluj-Napoca, Form Space
  • 16.11 - Baia Mare, Log Out
  • 21. 11 - Iași, Legend Pub
  • 22.11 - Suceava, Art Rock Cafe
  • 27. 11 - București, Hard Rock Cafe
  • 28.11 - Constanța, Doors Club

Robin and the Backstabbers este o trupă românească de rock formată în 2010 la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România (București, Timișoara, Cluj, Galați, Iași, Brașov, Constanța, Târgu Mureș etc.), bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală. A cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.

Trupa a lansat trei albume de studio: "Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad",  "Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel'sk" și "Vladivostok".

 

Citește în continuare

Trending