Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Adrian Despot la podcastul lui Micutzu: "Oamenii nu sunt obișnuiți să vadă artiști asumați, reali"

Adrian Despot și Micutzu au purtat o discuție ca între prieteni în cadrul MCN Podcast. Fără a se feri de întrebările mai personale, vocalistul Vița de Vie a povestit despre experiența de la "Școala Vedetelor", felul în care se prezintă în fața publicului, relația cu muzica, empatie, vulnerabilitate, muncă, perfecționism și satisfacție.

Publicat

pe

Adrian Despot la MCN Podcast
Adrian Despot la MCN Podcast │ FOTO: Captură YouTube

Deși nu obișnuiește să vorbească foarte mult despre viața sa din spatele scenei și al studioului de înregistrări, la MCN Podcast Adrian Despot a intrat și în subiecte personale. Vocalistul Vița de Vie a mărturisit încă de la început că nu-i place să-și ascundă emoțiile de dragul unei convenții sociale și că faptul că este o persoană publică nu-l face cu nimic mai puțin vulnerabil. Nu-i place să pozeze în artistul cu viața perfectă, iar dacă starea sa de spirit nu este cea mai bună, n-o să ascundă acest lucru, explicând că și-a promis că nu va mai juca niciun rol încă de când a plecat de la "Școala Vedetelor".

Adrian Despot: "Viața asta este mult prea scurtă, mult, mult prea scurtă să te apuci să joci alte roluri: Adrian deșteptu', Adrian frumosu'. Nu man, ăsta sunt"

"Eu mă bucuram de tot succesul de pe pământ, dar nu apucam să fiu eu niciodată. A fost un coșmar. Și-atunci, cum am terminat cu "Școala Vedetelor", am plecat de acolo, am zis că n-o să mai joc niciodată în viața mea niciun rol. Iar asta cumva lucrează, în continuare, și împotriva mea, și pentru mine. Pentru că sunt un om extrem de deschis.

Sunt o persoană publică, prin natura meseriei, iar oamenii nu sunt obișnuiți să vadă persoane publice, artiști, dacă vrei, asumați, reali, pentru că majoritatea artiștilor de la noi, sau și de afară, sunt niște construcții, care se prezintă mereu și mereu, la televizor și în orice apariție, ca niște oameni a căror viață este perfectă. E un 24/7 în care tot timpul trebuie să faci, să arăți cât de șmecher ești tu, ce proiecte senzaționale, cât de bine îți merge, și așa mai departe. Nu pot să fac chestia asta.

Adrian Despot:"Am apărut noi, Vița de Vie, care am zis: <<Ăștia suntem!>>. Ăsta sunt, cu cearcăne"

Și-atunci, din '96, într-o piață românească în care toată lumea încerca să fie cât mai glorioasă și mai frumoasă și mai fantastică și mai extraordinară, am apărut noi, Vița de Vie, care am zis: <<Ăștia suntem!>>. Ăsta sunt, cu cearcăne. Bine, le am din clasa a 3-a, adică nu e ceva care s-a întâmplat acum, e ceva genetic. Și-atunci...n-am o viață perfectă. Sunt unul dintre artiștii care recunoaște lucrul ăsta.

Viața asta este mult prea scurtă, mult, mult prea scurtă să te apuci să joci alte roluri: Adrian deșteptu', Adrian frumosu'. Nu man, ăsta sunt, ajung să mă cunosc și ăsta mă prezint. Azi sunt obosit, mâine n-am chef, astăzi nu știu ce, whatever. Câteodată fac bine, câteodată fac rău. (...)

Mă apucă depresiile undeva prin octombrie, când se apropie anii de Colectiv. Mă apucă depresiile, mă țin pe toată perioada iernii, și-mi revin la normalitate, la Adrian ăla care zâmbește și râde, undeva prin aprilie. Așa funcționez, n-am ce să fac."

Adrian Despot: "Poezia, în sine, nepusă pe muzică, e un exercițiu de sălbăticie a minții"

Adrian a povestit și despre plăcerea de a scrie versuri, explicând diferența dintre poezie și textul unei piese Vița de Vie.

"Poezia, în sine, nepusă pe muzică, e un exercițiu de sălbăticie a minții, dacă vrei, pentru că poate duce în orice zonă, în orice fel de ritm, în orice fel de rimă, poate să nu aibă rimă, poate să fie o străfulgerare instantanee a sufletului.

Versurile cântate trebuie să țină cont, cel puțin așa cum lucrez eu, de tema de chitară, care apare prima. Piesa se face fără niciun fel de voce. Punem piesa cap-coadă, fără niciun fel de voce. După ce piesa este înregistrată în studio și este făcută forma, pe scheletul ăla apare linia melodică. Acestei linii melodice, care suferă de ritm și de încadratură pe măsură, i se adaugă versuri.

Deci când scriu versuri, scriu pe niște fraze mai mult sau mai puțin fixe. Și-atunci versurile cântecelor trebuie să conțină poezie. În același timp, sunt în niște limite ritmice. Ceea ce poate să fie foarte interesant."

În cadrul podcastului, Adi a mărturisit că a fost puternic marcat de absența tatălui său ca figură paternă. Într-o perioadă în care conceptul de parenting nu exista, relația cu tatăl lui a fost una dificilă, artistul declarând că a fost crescut de mama sa.

VIDEO: Adrian Despot la MCN Podcast (partea I)

Comentează

Concerte & turnee

Smiley, Carla's Dreams, Vița de Vie cântă la West Side Hallo Fest 2024

West Side Hallo Fest va reveni pe Insula Lacul Morii în perioada 25-27 octombrie cu cea de-a doua ediție. Concerte pline de energie, decoruri spectaculoase și mâncăruri delicioase sunt doar câteva elemente ce vor atrage participanți de toate vârstele. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Smiley / Vița de Vie / Carla's Dreams
Smiley / Vița de Vie / Carla's Dreams │ FOTO: InfoMusic

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din țară, revine pe Insula Lacul Morii cu cea de-a doua ediție. Decoruri spectaculoase, cu vrăjitoare și dovleci uriași, concerte live, ateliere pentru copii, concursuri, prezentare de modă și o paradă a costumelor vizitatorilor - sunt doar câteva dintre atracțiile de la West Side Hallo Fest.

Nu vor lipsi mâncarea bună, nici suvenirurile tematice, accesoriile, bijuteriile sau decorațiunile. Timp de trei zile, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va deveni polul distracției din Capitală.

Marile atracții ale West Side Hallo Fest

  • Un dovleac gigant, cu diametrul de 2,5 metri, luminat la interior și construit din materiale naturale, pe structură de fier, va fi simbolul evenimentului;
  • 45 de tone de dovleci vor ajunge pe insulă. 10.000 de bucăți vor fi folosite în cadrul atelierelor, iar alți 5.000 pentru decor;
  • O vrăjitoare supradimensionată, de aproape trei metri înălțime;
  • O casă a fantomelor amenajată la mausoleu;
  • Un oraș pustiu și bântuit, reprodus într-o zonă a insulei;
  • 1.000 de baloturi de paie, ciori, flori, schelete, păianjeni

Info acces:

  • Copiii sub 12 au gratuitate pe toată perioada festivalului.
  • Intrarea este gratuită vineri toată ziua, iar sâmbătă și duminică de la 10:00 la 14:00.
  • În intervalul 14.00 - 23.00, este necesar să achiziționați bilet pentru a vă asigura accesul la acest eveniment. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Program West Side Hallo Fest 2024

  • Vineri: 12.00 - 23.00
  • Sâmbătă: 10.00 - 23.00
  • Duminică: 10.00 - 23.00

Program artistic (după ora 17:00)

Vineri:

  • Alexandra Crișan
  • Alexandra Căpitănescu
  • Trupa Zagan

Sâmbătă:

  • Smiley
  • Carla's Dreams

Duminică:

  • Vița de Vie
  • Robin & The Backstabbers
  • Bucovina
  • Scarlet Aura
  • Patron
Citește în continuare

Concerte & turnee

Calum Scott, Editors, Faithless urcă pe scena CODRU Festival 2024

Calum Scott, Editors și Faithless sunt cei mai noi artiști care completează lineup-ul CODRU Festival, eveniment ce va avea loc între 30 august și 1 septembrie la Timișoara. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023
Tom Smith în concertul Editors de la București pe 19 august 2023 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

CODRU, festivalul care plantează, aduce la Timișoara și anul acesta trei zile de muzică, artă și sustenabilitate. Ediția de anul acesta vine cu o altă surpriză pentru fani - CODRU Festival se mută din Pădurea Bistra în inima Timișoarei, în Parcul Central din oraș. Aflat la cea de-a patra ediție, CODRU a fost inclus de două ori în top 10 festivaluri din Europa la categoria Best Medium Festival în cadrul European Festival Awards. Peste 100.000 de persoane sunt așteptate la Timișoara între 30 august și 1 septembrie.

Concept nou la CODRU Festival 2024

Festivalul CODRU revine în 2024 cu surprize pentru fanii festivalului. Despre vorba de un nou concept de festival, care aduce farmecul naturii în centrul orașului. Conceptul creativ de anul acesta promite să aducă "Inima CODRULUI în inima orașului". Ediția de anul acesta, care va avea loc la kilometrul 0 al Timișoarei, în Parcul Central, pregătește multe activități pentru întreaga familie.

Ce artiști internaționali vin la CODRU Festival?

Ca în fiecare an, CODRU promite să fie o experiență multiculturală vibrantă. Programul va cuprinde două scene principale, concerte live, DJ set-uri, instalații artistice (land art), performance-uri și zone special amenajate pentru copii. Organizatorii au pregătit anul acesta o selecție a unora dintre cei mai îndrăgiți artiști de renume internațional din diferite genuri muzicale. Calum Scott revine în România, alături de Editors, Faithless, Patrice și Wilkinson.

Ce artiști români vin la CODRU Festival?

Încă de la început, festivalul CODRU și-a dorit să promoveze artiștii autohtoni. Pe lângă trupe deja consacrate, CODRU a lăsat scena deschisă și pentru artiștii locali. Lineup-ul internațional este completat de o serie de artiști îndrăgiți de la noi precum Vița de Vie, Vama, Erika Isac, Ian, Nane, Nouă Unșpe, Oscar, Puya, Rava care vor electriza atmosfera în cele trei zile de festival.

Bilete CODRU Festival 2024

  • Abonamentele pentru CODRU Festival 2024 sunt disponibile online, la prețul de 281,75 lei, în perioada earlybird. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending