Adrian Despot a descusut alături de Micutzu subiecte ce țin de procesul creativ și pachetul în care mulți dintre artiști ajung să-și împacheteze "produsele". Felul în care internetul a facilitat comunicarea dintre artist și public a adus avantajele sale, având însă și minusuri. Cu cât feedback-ul publicului este mai la îndemâna cuiva hotărât să aibă succes, cu atât arta lui devine mai impersonală.
Adrian Despot: "Publicul ajunge să te ghideze pe tine cum să-ți faci produsul. Și asta mi se pare mie o trunchiere"
"În momentul în care masele de oameni ajung să creeze produsul, înseamnă că ei devin stăpânul tău. Iar ei niciodată nu o să fie...ei ca masă. E foarte sensibil subiectul, pentru că sunt oameni care poate se simt jigniți. E vorba de mase, de foarte mulți oameni.
Ce se întâmplă e că produsul autentic, pe care tu îl vezi pe o scenă, chit că este o melodie, un dans, whatever, atât timp cât îl faci după chipul și asemănarea...publicul ajunge să te ghideze pe tine cum să-ți faci produsul. Și asta mi se pare mie o trunchiere. Chestia asta noi n-am făcut-o niciodată", a declarat vocalistul Vița de Vie.
Uniformizarea pe care o vedem în jur, atât în online, cât și în mass media tradițională, e rezultatul dorinței satisfacerii publicului, e de părere Adi Despot.
"Motivul pentru care internetul arată cum arată în momentul de față, sau motivul pentru care multe din actele artistice arată cum arată în momentul de față este că ele sunt create de public, nu de artiști. Actul artistic trebuie creat de artist, în nebunia lui, în singurătatea lui. Ele (actele artistice) trebuie date mai departe către masă, și nu invers, pentru că altfel..e foarte interesant. Noi ajungem să lucrăm pentru ei. Și ei ne fac conținutul."
Cu toate acestea, feedback-ul publicului e extrem de important pentru un artist. El trebuie să găsească, însă, echilibrul între părerile constructive și cele care pot zdruncina încrederea în propriile aptitudini.
"E foarte important să-ți gestionezi dorința de feedback. Din propria experiență, mai important decât banii, pentru un artist, este feedback-ul pe care îl primește. (...) În fiecare zi trebuie să-ți demonstrezi: <<Încă pot să fac asta>>. "