Teo a venit pentru prima oară la iUmor, spre surprinderea vădită a Deliei, dar și a lui Bendeac. Aceștia nu s-au abținut să-și afișeze uimirea de a-l vedea pe Teo în platou, considerând părerea acestuia despre show-ul iUmor și despre juriul emisiunii.
"Dacă ar fi să fac așa, o ordine a stărilor, a fost prima oară șocul, după care bucuria", a declarat Bendeac, Delia adăugând cu sarcasm: "Ce minune s-a produs!".
În replică la reacțiile deja anticipate ale juraților, Teo și-a început numărul de stand-up cu un roast al emisiunii iUmor, după care a trecut la dușmanul nostru nevăzut și la una dintre cele mai populare teorii ale conspirației: felul în care Bill Gates va controla lumea prin implantarea de cipuri.
"Trăim niște vremuri dificile. Sunt niște vremuri tulburi. E normal să ne fie frică, pentru că suntem în stare de război, dar dușmanul e invizibil. Unde e dușmanul? În noi. Hei! Metaforă!", a spus Teo, atrăgând atenția asupra unui dublu-sens, ca în cărțile de comentarii, dar pe un ton sarcastic, îmbrăcat în jovialitate.
Teo: "Suntem mai puternici de atât. Ne bagă Bill Gates cip, ne descurcăm"
Teo nu elucidează misterul privind cipurile lui Bill Gates, dar nici nu este nevoie, pentru că problema nu pornește de la a ști ceva, ci de la a crede în ceva. Și chiar dacă magnatul Microsoft ar încerca să ne controleze cu cipuri, românii s-ar descurca, pentru că asta e principala noastră abilitate.
"Suntem mai puternici de atât. Ne bagă Bill Gates cip, ne descurcăm. Asta știm să facem ca nație. Ne descurcăm. Vă zic o treabă și probabil c-o știți mulți dintre voi, că sunteți români: când s-o-mpărțit norocul la popoare, noi n-am prins noroc. Da? Dar am prins genă din asta de gândac de bucătărie. Ne descurcăm."
Teo a inclus în CV-ul nostru autohton și nevoia de a ne plânge, identificată ca fiind "lubrifiant social", aducând în discuție și nonșalanța cu care unii se plâng chiar și atunci când se află într-o categorie favorizată, deasupra plebei.
Pe parcursul show-ului lui Teo, au fost momente de râsete în hohote, dar nu ele au fost "lubrifiantul" glumelor sale, ci mai curând zâmbetele reținute, ușor amare, provocate de conștientizarea unor emoții, comportamente, tipologii.