Adi Despot "livrează" rock "Peste tot", alături de Killa Fonic, Adi de la Vâlcea și Țăndărică - VIDEO
Unde e Adrian Despot, e rock. Că-i vorba de o piesă Vița de Vie, sau de o colaborare neașteptată cu Killa Fonic, Adi de la Vâlcea și Țăndărică, totul se transformă într-un prilej de dat din cap, în care "discoteca e prea mică". Amprenta Despot se simte chiar și într-o reclamă la Tazz by eMAG, menită să se audă "Peste tot".
Cine se întreabă cum se descurcă artiștii în pandemie, ar putea să arunce o privire la noul spot publicitar realizat pentru Tazz by eMAG. "Capul răutăților" în această reclamă este Adi Despot, care i-a adus pe calea muzicii rock până și pe rebelul trapului românesc, respectiv pe Killa Fonic, dar și pe Adi de Vâlcea, adesea recunoscut drept interpret de manele, în ciuda abilităților sale de a aborda blues, jazz și chiar și heavy metal.
"M-au rugat băieții de la Tazz să fac să treacă timpul și mai repede, până vine comanda. Am făcut ce știu eu mai bine", spune Adi Despot în debutul spotului intitulat "Peste tot".
Publicul asistă apoi la o desfășurare de forțe fără precedent, ce se mai agață fugar de un Run DMC & Aerosmith meets Rage Against The Machine meets AB4 cu VERDIKT. Totul e adus, însă, în 2020, cu o producție impecabilă, ce nu-ți permite să separi actorii acestui mash-up artistic. Pare că toți sunt din povestea lui Despot, cel puțin până la solo-ul de chitară al lui Adi de la Vâlcea, care cu siguranță i-a surprins, dacă nu chiar i-a uimit, pe cei mai mulți dintre ascultători. Manelele pentru care Adi este cunoscut nu au nicio legătură cu ceea ce reușește el să facă pe această piesă. Cât despre Ovidiu Lipan Țăndărică, omul care aduce tobele e încă o dată la înălțime, imprimându-și stilul așa cum numai el știe să o facă.
Piesa "Peste tot" este compusă de Adrian Despot, la text acesta colaborând cu Killa Fonic. Melodia este produsă de Adi și Valentin Suciu, fiind înregistrată și mixată la studioul trupei Vița de Vie. Din trupă fac parte și Andreea Zerstorer (chitară) , Ana Wolf (bas, clape), Cristian Lăbuș (trombon bass) și Marcel Pascu (Saxofon bariton).
VIDEO: "Peste tot", Adrian Despot Killa Fonic, Adi de la Vâlcea și Țăndărică
Killa Fonic schimbă și de data aceasta frecvența cu cel mai nou material al său, "Radiofonic". Discul include 21 de piese și colaborări cu artiști precum Chimie, Oscar și Monica Anghel.
Piesele prezintă vaste personalități muzicale ale lui Killa Fonic, prin diverse feluri de interpretare, sound-uri din multiple genuri muzicale și narațiuni care să pună ascultătorii pe gânduri. Killa Fonic nu pleacă singur în aventura noului său album, ci însoțit de nume precum Chimie, Oscar, DJ Sfera, Dayana, LiToo The Purp și o surpriză de zile mari - Monica Anghel. O combinație perfectă de talente și stiluri diverse, care promite să aducă un plus de energie și autenticitate fiecărei piese.
Killa Fonic x Chimie x DJ Sfera - "Condei pentru 1000 jurnale" (Lyric Video)
Tracklist "RADIOFONIC":
K
Păsări migratoare
Condei pentru 1000 jurnale by Killa Fonic, Chimie & DJ Sfera
Wind in the water by Killa Fonic, Dayana & DJ Sfera
Oglinzi cristal
Nimic obligatoriu
Geometrie sonoră
Madonna
OG status
Friday Loungin' Noir Edition 2 by Killa Fonic & DJ Sfera
În vânt
E.H.N.P.H 2
Mando
Invincibil
Dor de sine by Killa Fonic, Nerub & Valeera
Number 1 Headband by Killa Fonic & LiToo The Purp
Fake news nu durează mult by Killa Fonic & Oscar
Eau de villain by Killa Fonic & Monica Anghel
Supergoodvillain
Clar e cerul precum apa
Toshiro Mifune
Creativitatea artistică, versatilitatea muzicală și sinceritatea brutală fac din Killa Fonic un artist inedit în România. A debutat în proiectul Șatra B.E.N.Z. și a continuat să își construiască cariera solo, lansând până acum 11 albume de succes precum "Ramses 1989", "Lamă Crimă", "Emotiv Munteana", "Trendsetter" și "Osvaldo". Printre hiturile sale se numără "Bambolina" cu Carla's Dreams, "Miami Bici", Azteca și bbno$, "MAMBO", "Richie Rich", "NIMENI" și "Lucifer".
Colaborarea sa cu Delia pentru "Cum am știut" a fost un real succes, iar piesa "Miami Bici" a dominat clasamentele în 2020, fiind desemnată Top Romanian Track și ajungând pe locul #1 pe Apple Music și Spotify. De asemenea, piesa "Brasileira" a adunat milioane de vizualizări pe YouTube și a ocupat locul #3 pe Spotify. Mai mult decât atât, artistul a lansat în numai doi ani albumele "MAT-STHĀNI SARVA-BHŪTĀNI" și "OPUS MAGNUM", realizat în colaborare cu Gridan, și EP-urile experimentale "SS1000" și "Rock This Way". Recent, artistul a lansat prima sa colaborare alături de Andra pentru piesa "Parfum de damă".
Bucharest Music Film Festival revine în Piața George Enescu cu 9 zile de concerte cu intrare liberă
După opt ani de pauză, Bucharest Music Film Festival se întoarce în Piața George Enescu între 14-22 septembrie 2024. Evenimentul va oferi publicului din București seri de concerte live și proiecții de filme, aducând pe scenă artiști și orchestre de renume, în cadrul unei ediții dedicate celor 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului.
Artwork Bucharest Music Film Festival │ FOTO: ARCUB
Bucharest Music Film Festival revine cu cea de-a XII-a ediție după o pauză de opt ani, aducând în Piața George Enescu un program divers de muzică live și proiecții cinematografice. Festivalul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB sub egida Zilelor Bucureștiului, celebrând 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului.
Line-up-ul evenimentului reunește nume sonore din muzica clasică, jazz și pop fusion, inclusiv pe soprana Valentina Nafornița, violonistul Alexandru Tomescu, Orchestra Națională Radio, Mircea Baniciu și Ovidiu Lipan Țăndărică. Concertele vor avea loc zilnic de la ora 20:00, cu excepția programelor pentru copii din weekend, care încep la ora 10:00. Accesul este gratuit pentru toate evenimentele.
„Revenirea Bucharest Music Film Festival după o pauză de opt ani reprezintă un moment important pentru peisajul cultural al Bucureștiului, dar și pentru noi, ca instituție culturală de referință într-o capitală europeană. Am pregătit o ediție specială, cu un program divers și spectaculos, care sperăm să cucerească inimile tuturor iubitorilor de muzică și film”, a precizat Mihaela Păun, directorul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.
Printre momentele de excepție se numără concertul de deschidere susținut de Camerata Regală și Corul Filarmonicii George Enescu, precum și proiecția filmului „Ennio”, regizat de Giuseppe Tornatore. Festivalul se va încheia pe 22 septembrie cu un concert grandios al Orchestrei Naționale Radio, având-o ca solistă pe Valentina Nafornița. Programul pe zile și ore este disponibil în agenda InfoMusic și detaliat mai jos.
Ce vei putea vedea în cele 9 zile la Bucharest Music Film Festival
Festivalul se deschide sâmbătă, 14 septembrie, cu un concert extraordinar susținut de Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, și Corul Filarmonicii George Enescu, condus de Iosif Prunner. Pe scena din Piața George Enescu, peste o sută de instrumentiști și soliști de elită vor oferi publicului un spectacol grandios, cu un repertoriu clasic ce include uverturi și coruri celebre.
Duminică, 15 septembrie, Bucharest Music Film Festival face tranziția la world music, într-o îmbinare unică dintre clasic și alternativ. Ritmurile percutante și inovatoare ale proiectului Dreams and Drums, prezentat de Mihai-Ciprian Rogojan, explorează noi dimensiuni ale percuției la congruența dintre clasic și electronic, iar Mădălina Pavăl Orchestra vor aduce în centrul Capitalei texturi din lumea clasică interpretate în stil alternativ, dintr-o simfonie de locuri: bucovinean, moldovean, sud-dunărean și balcanic.
Piața George Enescu se transformă, luni, 16 septembrie, în cinematograf în aer liber, unde cinefilii pot urmări proiecția peliculei „Ennio” (2021), regia Giuseppe Tornatore. Filmul urmărește viața și cariera legendarului compozitor de muzică de film Ennio Morricone și a primit numeroase distincții, inclusiv Premiul Cecilia Mangini pentru cel mai bun documentar și pentru sunet, în 2022.
Marți, 17 septembrie,Leyah invită publicul într-o călătorie sonoră imersivă prin universul cinematic pop în concertul intitulat Cinestezia. Cunoscută pentru stilul său unic, o fuziune rafinată de muzică clasică și pop, Leyah va oferi un spectacol profund, în care simfoniile se împletesc cu baladele introspective. Programul zilei este completat de concertele susținute de George Miron & Grupul vocal Acapella și talentații artiști Opereta Stars.
Miercuri, 18 septembrie, festivalul face un crossover către jazz: una dintre cele mai bune voci ale jazzului românesc și european, Luiza Zan propune publicului, alături de Vlad Briciu (pian), Dimitrie Cristian Milea (chitară bas), Răzvan Florescu (vibrafon), Philip Goron (percuție) și Anthony Gutierrez (tobe), o experiență completă – proiectul In My Village, prin care explorează și reinventează repertoriul muzicii românești într-o perspectivă contemporană.
Violonistul Alexandru Tomescu urcă pe scena festivalului, joi, 19 septembrie, împreună cu chitaristul Dragoș Ilie, și prezintă cel mai recent proiect, Paganini Magic, ce pune în valoare, prin armoniile delicate ale viorii Stradivarius Elder-Voicu și chitarei clasice, o serie de sonate pentru vioară și chitară clasică semnate de celebrul violonist Niccolò Paganini. În aceeași seară, ansamblul Resonant Quintet (Alin Dănilă (fagot), Georgiana Mihăilă (flaut), Doris Iorga (oboi), Cosmin Cobasa (corn), Flaviu Ludușan (clarinet)) va încânta publicul cu un recital ce explorează subtilitățile timbrale ale instrumentelor de suflat, aducând în prim-plan compoziții clasice și moderne.
Vineri, 20 septembrie, festivalul va oferi un moment special publicului: Big Band Radio, sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru, se va alătura inconfundabililor Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Teo Boar și Vlady Cnejevici pentru a oferi un spectacol de excepție, ce va electriza atmosfera.
Artiștii Orchestra New Hope, dirijați de Octavian Lup, vor marca Ziua Mondială a Păcii sâmbătă, 21 septembrie, la ora 19:00, pe scena Bucharest Music Film Festival alături de violonistul Valentin Șerban și soprana Veronica Anușca, în cadrul concertului Romania for Peace – un mesaj de armonie și solidaritate prin muzică.
Festivalul se încheie într-o notă grandioasă, duminică, 22 septembrie, cu Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru. În centrul atenției va fi soprana Valentina Nafornița, a cărei voce va îmbogăți un repertoriu ce cuprinde lucrări semnate de Giacomo Puccini, oferind o interpretare de înaltă clasă.
Urmărește videoclipul oficial Valentina Nafornita - Ochiul tau iubit
Bucharest Music Film Festival își extinde repertoriul și cu programe speciale dedicate copiilor și părinților, coordonate de Cătălin Milea, oferindu-le o serie de experiențe interactive menite să dezvolte creativitatea și să stimuleze curiozitatea. Pe 15 septembrie, concertul și atelierul muzical „Caruselul Vesel”, prezentat de Gabriela Costa (voce), Cătălin Milea (voce) și bine-cunoscutul chitarist Alex Man, îi invită pe cei mici să descopere muzica prin jocuri de cuvinte, povești și ritmuri antrenante.
În aceeași notă ludică, pe 22 septembrie, în cadrul atelierului „Remi și Aventura Sunetelor: Tobele și ritmul, instrumente mici de percuție”, sub îndrumarea muzicienilor Juan Carlos Negretti, Anthony Gutierrez și Cătălin Milea, copiii vor experimenta sunetele și ritmurile diverse, descoperind instrumente precum tobele, maracas și tamburine. La finalul atelierului, participanții vor avea ocazia să urce pe scenă și să susțină un minirecital, bucurându-se de aplauzele celor dragi.
Evenimentul rganizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Ministerului Culturii, este susținut de Raiffeisen Bank România și Carrefour.
Killa Fonic și Francis On My Mind colaborează pentru "Dernière Cigarette" - AUDIO
Killa Fonic și Francis On My Mind și-au unit forțele și au lansat "Dernière Cigarette", o piesă plină de senzualitate. Te invităm să o asculți în articol.
Compusă de Cristian Prăjescu, pe versuri scrise de Killa Fonic și Francis On My Mind, "Dernière Cigarette" spune o poveste seducătoare despre atracție și dorință.
Creativitatea artistică, versatilitatea muzicală și sinceritatea brutală fac din Killa Fonic un artist unic în România. A debutat în proiectul Șatra B.E.N.Z. și a continuat să își construiască cariera solo, lansând până acum 10 albume de succes precum "Ramses 1989", "Lamă Crimă", "Emotiv Munteana", "Trendsetter" și "Osvaldo". Printre hiturile sale se numără "Bambolina" cu Carla's Dreams, "Miami Bici", "Go Gettas" cu Nane, Azteca și bbno$, "MAMBO", "Richie Rich", "NIMENI" și "Lucifer".
Colaborarea sa cu Delia pentru "Cum am știut" a fost un real succes, iar piesa "Miami Bici" a dominat clasamentele în 2020, fiind desemnată Top Romanian Track și ajungând pe locul #1 pe Apple Music și Spotify. "Brasileira", alături de RAVA, a adunat milioane de vizualizări pe YouTube și a ocupat locul #3 pe Spotify. Ultimele sale lansări includ albumul DnB "MAT-STHĀNI SARVA-BHŪTĀNI" și EP-urile experimentale "SS1000", "Rock This Way".
Francis On My Mind lansează melodii pop cu vibrații electro de la sfârșitul anului 2019. Deși piesele sale au un sound unitar, recognoscibil, artista refuză să fie încadrată într-un gen muzical standardizat. Single-ul "Functional Kind of Love" este o melodie care recunoaște tendințele pop actuale fără a compromite direcția sa muzicală.
În 2021, Francis On My Mind și-a început aventura internațională odată cu lansarea single-ului "Circle of Love", care a fost ales Focus Track la nivel de Europa. Piesa a fost inclusă în lista "New Music Friday" și a fost selectată să reprezinte România pentru campania Samsung Music Galaxy. Acest single a fost urmat de lansarea "Swimming Pools", remixat de Wankelmut și sincronizat în serialul produs de Amazon Prime - "The Summer I Turned Pretty" și "The End", care a fost scrisă și produsa de Francis On My Mind, împreună cu Andreas Soderlund și Martin Eden (Bjork, Tom Grennan), la Stockholm. Printre cele mai recente piese lansate se numără "This is my time", "Asasin de suflet" (feat. DOC) și "Cămașa".
AUDIO: Francis On My Mind feat. Killa Fonic - "Dernière Cigarette"