IPR Simfonic îi mai aduce în proiect și pe Gabriel Almași, doctor în muzică (Teoria instrumentelor electronice) și profesor în cadrul Facultății de Muzică și Teatru al Universității de Vest, dar și alți invitați surpriză.
Evenimentul marchează finalizarea lucrărilor de modernizare din centrul orașului Reșița și propune participanților un moment prin care pot să își arate solidaritatea față de Clinica Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România, care e în plină campanie de strângere de fonduri.
"Suntem alături de prietenii noștri de la Clinica Nera, care au obținut o finanțare de la Uniunea Europeană de 70% din valoarea proiectului. Pentru ceilalți 30% suntem toți responsabili, cetățenii și companiile care pot sprijini financiar ceea ce va fi singura clinică de recuperare oncologică din țară. Sunt bucuros că vom avea în noul centru al Reșiței un concert unic și special, așa cum este și orașul nostru, pe care împreună îl reconstruim și arătăm tuturor că se poate lucra temeinic la revitalizare urbană", a declarat Ioan Popa, primarul orașului Reșița.
Accesul la eveniment și alte informații:
- Intrarea la eveniment este gratuită, rezervarea locului se face online pe iabilet.ro.
- La fața locului va exista o urnă pentru donații, toți participanții fiind încurajați să doneze orice sumă, pentru a fi parte din unul dintre cele mai utile proiecte în sănătate din Banat.
- Locurile sunt limitate, organizatorii pun la dispoziția publicului măști de protecție și dezinfectant la intrarea în perimetru, iar purtarea măștii este obligatorie pe toată durata șederii la eveniment.
Implant Pentru Refuz a evoluat de-a lungul existenței sale printr-un sunet mereu proaspăt, cu o muzică pe deopotrivă sensibilă și plină de energie, definind o poveste complexă în cultura muzicii contemporane alternative din țara noastră. Din 1995 până în prezent, Implant Pentru Refuz a lansat opt discuri, fiecare album constituindu-se drept noi pietre de fundație şi postamente pentru viitor, reprezentând trepte evolutive ale traseului muzical al trupei. În 2020 urma să sărbătorească 25 de ani de activitate intensă iar, în urma planurilor anulate în contextul pandemiei, a luat naștere proiectul IPR Simfonic.
"Suntem încântați și emoționați de faptul că acest proiect muzical se întâmplă. Ne dorim de mulți ani să construim IPR Simfonic și cine ar fi crezut că asta se va întâmpla în cel mai dificil an din punct de vedere al evenimentelor culturale. E cel mai frumos mod în care puteam sărbători cei 25 de ani de prezență pe scenă", a transmis Octavian "Vita" Horvath, liderul trupei IPR.
Tymes Orchestra adună, sub bagheta dirijorului Radu Zaharia, muzicieni cu experiență din cadrul orchestrelor deja cunoscute în urbea de pe Bega, precum orchestra Operei Naționale Române din Timișoara și Filarmonica "Banatul". Acestora li se alătură elevi și studenți, având astfel oportunitatea de a concerta alături de o orchestră de coarde în fața publicului meloman.