Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Peste 70 de artiști susțin reprezentații la TAMTAM Festival Brașov 2020

TAMTAM Festival Brașov ajunge în 2020 la cea de-a doua ediție. Evenimentul cu intrare liberă va avea loc între 11 și 12 septembrie în centrul vechi al orașului, la festival fiind confirmate nume consacrate, precum Compact, byron și Jazzy Jo.

Publicat

pe

TAMTAM Festival Brașov
TAMTAM Festival Brașov

Ediția specială din acest an a festivalului TAMTAM din Brașov își propune să susțină artiștii români și să reînvie arta în peisajul cultural din Brașov. Peste 70 de artiști vor susține mai mult de 30 de reprezentații acoperind cele cinci arte - muzica, teatrul, dansul, filmul și artele vizuale. Accesul la reprezentațiile artistice este gratuit, în limita locurilor disponibile, și cu respectarea măsurilor de siguranță pentru public, care se impun, în contextul actual.

TAMTAM Festival Brașov 2020 va aduce pe scenă exclusiv artiști din România, nume deja consacrate, precum Compact, byron cu MUSE Quartet, Jazzy Jo, Horia Mihail, Ionuț Bogdan Ștefănescu, Tango Trio Bucharest, dar și artiști aflați la început de drum, pentru a susține continuitatea actului cultural autohton.

Spiritul festivalului TAMTAM trăiește oriunde, oricând. Cei care nu vor putea ajunge fizic la eveniment, pot urmări concertele de la scena mare de pe Arena Colegiului Național ”Andrei Șaguna” accesând tamtam.live.

 "Prin aceste evenimente organizate aducem în Centrul Vechi al orașului un pic de „culoare” pentru sufletele oamenilor. Anul acesta artiștii vin exclusiv din România, tocmai în ideea de a sprijini scena culturală a țării. Așteptăm vizitatori din întreaga țară la Brașov, într-un demers menit să scoată emoțiile în stradă. TAMTAM este despre a ne bucura împreună de viața aceasta minunată", a declarat directorul artistic al festivalului, Ioan-Dragoș Dimitriu.

Informații de acces

Programul festivalului începe vineri și sâmbătă, de la ora 13:00, și se termină la ora 22:00, respectiv 23:00. Reprezentațiile vor avea loc pe stadionul Colegiului Național Andrei Șaguna (scena principală), la Bastionul Țesătorilor (teatru), la galeria KronArt (colțul muzicii clasice), în spațiul din fața Centrului Cultural Reduta, în Piața Brassai și pe terasele câtorva localuri de pe strada Republicii, unde își vor face apariția artiști solo și duete.

La scena mare de pe Arena Colegiului Național Andrei Șaguna va fi permis accesul a maximum 500 de persoane, conform normelor în vigoare de la ora actuală. Aici vor fi amplasate scaune la o distanța de 1,5 m unul față de celălalt.

La Galeria KronArt este permis accesul a 40-50 de persoane. Concertele de aici se vor desfășura cu geamurile deschise, astfel încât publicul să poată asculta și de afară.

La Bastionul Țesătorilor este permis accesul a 100 de persoane, în timp ce în Piața Brassai vor putea participa la eveniment maximum 200 de persoane.

Fiecare scenă va fi semnalizată și perimetrul acesteia delimitat, iar accesul se va realiza în sensuri diferite. La intrare, persoanele vor primi mască la cerere, dacă nu dispun de una, urmând apoi ca fiecare spectator să se dezinfecteze pe mâini cu soluții de igienizare, puse la dispoziție de organizatori. Tot procesul va fi supravegheat de 50 de voluntari și de reprezentanți ai autorităților locale, care se vor asigura de respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

Inițiat în 2019, TAMTAM Festival și-a propus să promoveze orașul, arta și implicit comunitățile de artiști, în solidaritate cu toate instituțiile publice interne și internaționale. Rostul artei, cea fără de care lumea se golește de sensibilitate, este de a împărtăși emoție.

Concerte & turnee

Concertele lunii decembrie la Palatul Bragadiru: Partizan, Alexandra Ungureanu și Jazzy Jo - Programul complet

În luna decembrie, Palatul Bragadiru se transformă într-un tărâm al emoțiilor, muzicii și poveștilor de Crăciun. Partizan, Alexandra Ungureanu, Moonlight Breakfast și Jazzy Jo se numără printre artiștii care vor susține concerte în Sala Teatrului Godot.

Publicat

pe

Alexandra Ungureanu / Partizan / Jazzy Jo
Alexandra Ungureanu / Partizan / Jazzy Jo │ FOTO: Colaj de postere eveniment

Sărbătorile de iarnă sunt sărbătorite pe scena Godot cu o serie de evenimente care celebrează muzica, arta și tradiția. Artiști ca Mihai Mărgineanu, Partizan, Jazzy Jo și Alexandra Ungureanu vor susține concerte tematice, publicul putând opta și pentru spectacole de teatru captivante precum "De treci codri", "Constantin" sau "Era ok şi la 60". Biletele pot fi cumpărate online, de pe site-urile specializate.

Programul integral al lunii decembrie la Palatul Bragadiru - Sala Teatrului Godot

1 decembrie - ora 20:00 / Mihai Mărgineanu & Band

Sărbătorește Ziua Națională cu o petrecere românească unde tradiția și eleganța se împletesc perfect. Concertul susținut de Mihai Mărgineanu & Band aduce muzică autentică, umor și piese care surprind bucurii simple ale vieții. Atmosfera festivă va fi completată de vinuri alese și o invitație deschisă la dans

5 decembrie - ora 20:00 / Partizan: Artan & Suedezu

Pe 5 decembrie, de la ora 20:00, Artan și Suedezu urcă pe scena Sălii Godot din Palatul Bragadiru cu vibe-ul inconfundabil și hiturile care au marcat generații. Fără compromisuri, cu mult umor și energie, Partizan promite o seară plină de surprize și muzică memorabilă.

6 decembrie - ora 20:00 / A Holly Jazzy Christmas - Jazzy Jo & New Vegas

Jazz-ul și funk-ul se întâlnesc cu magia Crăciunului într-o seară unică alaturi de Jazzy Jo și New Vegas. The Jazzy Jo Experience aduce pe scenă versatilitatea și libertatea jazz-ului, de la standardele clasice la creațiile proprii ale Ioanei Sihota, într-un show plin de diversitate și energie.

7 decembrie - ora 18:00 / De treci codrii - cu Maia Morgenstern

Basmele românești prind viață pe scena Godot într-un musical fascinant despre eroi, antieroi și secretele codrilor fermecați. Sub bagheta regizorală a lui Eugen Gyemant și cu o distribuție de excepție, spectacolul aduce la lumină mituri și tradiții românești într-o viziune modernă. O poveste plină de magie și mister, în care granițele dintre bine și rău devin din ce în ce mai difuze.

8 decembrie - ora 19:00 / Palace Escape aka Opturi Supranaturale

O incursiune unică în istoria muzicii și dansului, Palace Escape îmbină coregrafia inovatoare a Andreei Gavriliu cu arhitectura spectaculoasă a Palatului Bragadiru. 19 artiști te vor conduce printr-un univers vibrant de cabaret, umor și sensibilitate

11 decembrie - ora 20:00 / Smooth Christmas Jazz - Cătălina Beta Quintet

O seară fermecătoare, plină de bucurie și animată de cea mai rafinată și smooth muzică de jazz de Crăciun. Cei 5 artiști remarcabili vor recrea atmosfera aristocrată și glamour a Crăciunului american, cu cântece standard jazz, balade și swing cântate de Frank Sinatra și Ella Fitzgerald.

17 decembrie - ora 20:00 / Moonlight Breakfast - Christmas Magic

Vino să trăiești magia sărbătorilor alături de Moonlight Breakfast, într-un concert special de Crăciun. Bucurați-vă de un set live acustic și un show vizual care vă vor aduce direct în spiritul sărbătorilor. Cu un sound eclectic ce îmbină influențe pop, soul, electro și swing, Moonlight Breakfast vă oferă un spectacol intim, perfect pentru a celebra sezonul cu muzică minunată și atmosferă captivantă.

18 decembrie - ora 20:00 / Palace Christmas Stories - Alexandra Ungureanu

Alexandra Ungureanu aduce magia sărbătorilor într-un concert intim și emoționant, plin de povești muzicale de Crăciun. Cu un repertoriu ce îmbină colinde și hituri din cariera sa, artista creează o atmosferă specială, în care fiecare notă reflectă bucuria și căldura sărbătorilor de iarnă.

19 decembrie - ora 19:00 / Dreams & Drums

Pe 19 Decembrie, de la ora 19:00, Mihai Ciprian Rogojan (Cici Rogojan) lansează Dreams & Drums, un proiect ce îmbină percuția neconvențională cu muzica electronică și armoniile clasice, alături de un cvartet de coarde și voci excepționale. Evenimentul va avea loc într-un cadru elegant, la Palatul Bragadiru, promițând o experiență muzicală captivantă și o atmosferă rafinată, perfectă pentru sărbătorile ce se apropie.

20 decembrie - ora 20:00 / Constantin

Într-un ansamblu arhitectural de patrimoniu, istoria prinde viață printr-o poveste despre credință, iubire și sacrificiu. "Constantin" evocă ultimele luni din viața domnitorului Constantin Brâncoveanu și a familiei sale, având la bază un text contemporan scris de Alexandru Popa.

27 decembrie - ora 20:00 / Era OK si la 60 - One Man Show cu Răzvan Vasilescu

Răzvan Vasilescu explorează bucuriile și paradoxurile vieții, aducând umor și ironie în fiecare poveste. Actorul vorbește despre cum înaintarea în vârstă i-a schimbat perspectiva, oferind o lecție de viață plină de sinceritate. Spectacolul transformă râsul într-un adevărat elixir, reamintindu-ne că fiecare vârstă are farmecul ei.

Citește în continuare

rock

Dan Byron despre aniversarea a 18 ani de byron: "Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes"

Trupa byron aniversează 18 ani de activitate, perioadă în care a (în)cântat ascultătorii cu numeroase piese cu mesaj, proiecte cu însemnătate și show-uri live memorabile. Cu ocazia majoratului, artiștii au pregătit un concert special, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce va avea loc pe 9 noiembrie la Sala Radio (sold out). Despre acest eveniment ne-a detaliat Dan Byron, într-un interviu disponibil mai jos.

Publicat

pe

Dan Byron
Dan Byron │ FOTO: Cristian Șuțu

Povestea trupei byron ajunge anul acesta la cel de-al 18-lea capitol, reușită pe care o sărbătorește la Sala Radio cu un concert inedit - "Sindromul Impostorului În Patru Acte". Pe scenă mai urcă Muse Quartet, Dora Gaitanovici, Vichi Răileanu și Șerban Pavlu, invitați speciali a căror prezență completează conceptul evenimentului. "Sindromul Impostorului În Patru Acte" nu este doar muzică, ci un spectacol care prezintă vulnerabilitatea și complexitatea existenței umane, suișurile și coborâșurile vieții de artist, celebrarea victoriilor mari și mici.

Concertul "Sindromul Impostorului În Patru Acte" este SOLD-OUT, însă cei care nu au mai prins un bilet pot vedea formația byron și pe 1 decembrie, în Expirat, la tradiționalul concert aniversar.

Ideea concertului a pornit de la ideea că mulți artiști, dar nu numai, se confruntă cu sindromul impostorului - sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. E o luptă interioară cu îndoiala, care afectează încrederea în sine. Pornind de la asta, byron a inițiat o campanie prin care a dorit să dea voce experiențelor legate de sindromul impostorului, și i-a invitat pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei.

Citește interviul acordat de Dan Byron:

InfoMusic: La mulți ani frumoși și mulțumim pentru muzica de până acum și pentru cea care va urma. Ați ales să sărbătoriți această reușită cu un concept interesant și complex, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce a pornit de la ideea ca mulți oameni se confruntă cu sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. De ce acum, la cea de-a 18-a aniversare, ați considerat că este timpul de a purta această "conversație" cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Mulțumesc că ne-ați ascultat! Cred că e important să schimbăm un pic punctul de vedere. Da, aparent acest nenorocit de sindrom e o chestie negativă, un sentiment pe care nu ni-l dorim, dar dacă schimbăm un pic unghiul, îl putem vedea ca pe un motoraș care nu ne dă voie să ne culcăm pe o ureche și ne forțează să ridicăm încontinuu ștacheta. În plus, cred că e important să vorbim despre el, să conștientizăm că nu suntem singuri și că genul ăsta de sindrom este cât se poate de normal și de răspândit.

InfoMusic: Dan, ai detaliat pe blogul tău despre momentele în care te-ai simțit impostor în propria artă. Cum a evoluat în timp această relație cu tine însuți, cu gândurile care îți strigau că nu ești suficient de..., cu anxietățile care funcționau ca o frână în domeniul creativ?

Dan Byron: Tot acolo am spus că sindromul impostorului m-a făcut să insist să tot scriu alte și alte cântece, ca să-mi demonstrez că cele deja scrise n-au fost doar o întâmplare. Cu anxietățile am avut o relație mai dificilă, însă tot am reușit să le transform în câteva cântece.

InfoMusic: Tot în acel articol ai menționat câteva piese din discografia trupei și felul în care te-ai raportat la ele ("Chalk line", de exemplu). Voi, muzicienii, luați în calcul numeroase aspecte când vine vorba de compunerea unei melodii, pe care noi, ascultătorii, nu le cunoaștem în întregime. Din acest punct de vedere, ce piesă byron simți că a fost subestimată de public?

Dan Byron: N-am nici cea mai mică idee. Probabil una dintre cele în engleză de pe la începuturi.

InfoMusic: Sindromul impostorului este asociat atât cu frica de eșec, cât și, în mod paradoxal, cu cea de succes. Ce definiție are acum succesul pentru tine, după 18 ani de byron?

Dan Byron: Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes. La fel când primești înapoi o parte din energia pe care ai dat-o.

InfoMusic: Ce sfat i-ai oferi unui muzician la început de drum care își pune la îndoială abilitățile și creativitatea?

Dan Byron: Să uite de imaginea rockstarului din filme și să pună mâna să studieze. Să nu aștepte să-i vină inspirația, ci să caute metode de a o provoca. Să nu facă asta doar din când în când.

InfoMusic: În tandem cu proiectul muzical "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ați inițiat și o campanie prin care îi invitați pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei. Mesajele colectate vor fi folosite anonim și prelucrate artistic în cadrul concertului de la Sala Radio. Ce rol a jucat acest demers în relația cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Suntem conștienți că facem parte din viața ascultătorilor noștri, la fel cum și ei fac parte din viața noastră. Drept urmare, ni s-a părut natural să încercăm să-i implicăm într-un soi de dialog pe temele astea despre care nu prea se vorbește. Am început "joaca" de-a mesajele anonime acum vreo doi ani și jumătate, când am lansat "Memento", primul single de pe "Efemeride", și am continuat-o cu "Monstrul de sub pat". De altfel, în clipul Monstrului pe fețele noastre sunt proiectate bucăți din mesajele de la "Memento".

InfoMusic: Sindromul impostorului este un concept personal și se manifestă diferit la fiecare om în parte. Cu toate acestea, ce mesaj speri să rămână cu spectatorii după concertul vostru de la Sala Radio?

Dan Byron: Sper doar să plece de la concert cu o stare mai bună decât cea cu care au venit.

InfoMusic: Fără a da prea mult din casă, la ce să ne așteptăm de la concertul byron de la Sala Radio? Cum arată schița celor Patru Acte ale Sindromului Impostorului?

Dan Byron: Actul 1 - Tot ce nu vreau să fiu sunt deja
Actul 2 - Totul e sub control
Actul 3 - Right here, right now
Actul 4 - Again and again and again and again

InfoMusic: Dora Gaitanovici, Muse Quartet și Vichi Răileanu sunt invitatele speciale ale evenimentului. Ce anume v-a inspirat în alegerea acestor artiste ca invitate și cum crezi că prezența lor va completa atmosfera show-ului?

Dan Byron: Scena noastră era cam searbădă, așa că am invitat niște culori care ne plac să o împlinească. Bine, l-am mai invitat și pe Șerban Pavlu, așa, ca să fim la egalitate.

Citește în continuare

Trending