Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Jazz in the Park revine în 2020 cu o ediție Tiny Version, de toamnă

Ediția a opta a Jazz in the Park, amânată pe 2021 din cauza restricțiilor impuse de situația epidemiologică, va fi suplinită de o ediție de toamnă mai mică, dar animată și plină de culoare. Jazz in the Park - Tiny Version se va desfășura în luna septembrie, cu respectarea reglementărilor în vigoare și headlineri pe măsură: Teodora Brody Enache, Damian Drăghici Etnic Jazz Band și JazzyBIT.

Publicat

pe

Teodora Enache
Teodora Enache │ FOTO: PR Jazz In The Park

Jazz in the Park – Tiny Version va avea loc în perioada 18 - 20 septembrie, în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca. Alături de headlineri, din lineup-ul ediției vor face parte și Julian M, Muntet, Diana Săveanu, Rubie Trio, As we exhale, Edina & Friends, precum și VRTW Artists – Karak, Iorga, Moss Farai & Alin Bittel. Concertele vor fi completate de târguri de viniluri și obiecte vintage, o zonă Drum Camp și una de expoziții.

Jazz in the Park – Tiny Version este modul prin care organizatorii își propun atât să aducă un iz de normalitate în viața culturală, cât și să celebreze alături de public câștigarea titlului de Europe’s Best Small Festival 2019 la Europe Festival Awards.

"E important să maximizăm cumva acest timp furat de pandemie și credem că Tiny Version se va dovedi un produs de succes"

"Această versiune mică a Jazz in the Park este un proiect la care demult ne gândim, dar nu am avut niciodată cadrul propice să-l împlementăm. Ei bine, în tot acest context negativ creat de pandemie, am găsit și această perspectivă pozitivă de a încerca un proiect mic, cu acces pe bilete, într-un spațiu care are un potențial fantastic și care se potrivește bine cu muzica jazz și cu publicul nostru.

Vrem să vedem dinamica acestui eveniment, cât de complicat e să-l facem și, abia după ce încercăm o dată, vom avea suficiente informații pentru a-l scala și a-l planifica la un nivel optim. Noi chiar sperăm să păstrăm acest eveniment în paralel cu Jazz in the Park-ul cu care am obișnuit lumea și suntem convinși că cele două se vor completa frumos. Am zis de la început că e important să maximizăm cumva acest timp furat de pandemie și credem că Tiny Version se va dovedi un produs de succes, conceput într-o situație critică.

Până atunci însă, ne bucurăm că putem da măcar unei părți mici a publicului nostru o mică mostră de normalitate. O să fie frumos și sperăm din suflet ca biletele să se epuizeze cât de repede. Avem parte de multă susținere, atât din partea unor autorități, cât și de la unii parteneri privați, furnizori și artiști apropiați. Energia evenimentului va fi bună, chiar dacă trebuie să purtăm măști. Vă așteptăm!", a precizat Alin Vaida, directorul festivalului.

BILETE la Jazz in the Park – Tiny Version:

Pentru a participa la Jazz in the Park – Tiny Version doritorii vor trebui să-și achiziționeze bilete sau abonamente exclusiv online. Excepție fac copiii sub 7 ani, care au acces gratuit în festival, dar trebuie să fie însoțiți de unul sau doi adulți posesori ai unui bilet individual sau combo valabil pentru ziua respectivă. Accesul copiilor peste 7 ani este permis în baza unui bilet valabil și doar dacă sunt însoțiți de un adult.

Măsuri de siguranță:

Tiny Version se va desfășura în conformitate cu reglementările în vigoare și pe baza unor reguli și măsuri speciale de precauții:

  • Pentru siguranța tuturor celor prezenți, la intrarea în incintă se va efectua un triaj observațional și nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
  • În momentul sosirii, participanților li se va măsura în mod obligatoriu temperatura corporală.
  • Persoanele care refuză verificarea temperaturii sau a căror temperatură depășește 37,3 grade Celsius nu vor avea acces în perimetrul evenimentului.
  • Purtarea măștii va fi obligatorie pe tot parcursul evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.
  • Organizatorii vor pune la dispoziția participanților soluții dezinfectante la intrarea în spațiile de desfășurare a evenimentelor.
  • În funcție de tipul biletului, fiecare persoană/grup de persoane va primi la intrarea în Parcul Etnografic o rogojină. Aceasta va putea fi așezată doar în zona special marcată de organizatori, cu respectarea distanței de siguranță între participanți de 2 metri. Rogojinele nu vor putea fi mutate pe parcursul evenimentelor.
  • Respectarea distanțării de minimum 1,5 metri între persoane, respectiv de 2 metri între rogojini, va fi obligatorie de la intrarea în incinta evenimentului și până la părăsirea locului unde se desfășoară evenimentul.
  • Din motive de siguranță și pentru a putea parcurge procedurile de intrare în timp util, accesul la eveniment începe cu 60 de minute înainte de începerea primului concert și se va face etapizat.

Mai multe informații despre măsurile de siguranță luate se găsesc aici.

Ediția Jazz in the Park – Tiny Version este organizată de Fapte și susținută de Primăria Cluj-Napoca.

Concerte & turnee

Damian Drăghici a magnetizat sala Operei Române cu albumul introspectiv "Meditații românești"

Marți seară, pe 26 noiembrie, Damian Drăghici a lansat pe scena Operei Române din București albumul "Meditații românești", un tribut adus rădăcinilor ancestrale. Evenimentul s-a desfășurat cu casa închisă.

Publicat

pe

Damian Drăghici
Damian Drăghici

Aproape 1000 de spectatori cau avut parte, timp de 90 de minute, de o călătorie muzicală meditativă și introspectivă prin toate etapele vieții pentru reconectarea cu rădăcinile și valorile culturale și spirituale profunde și atât de grăbit lăsate uitării în fuga zilelor.

Damian Drăghici: "Trecutul este trunchiul care ne sprijină să mergem mai departe. Această muzică vorbește mai întâi sufletului"

"Am creat Meditații Românești pentru a ne reîntoarce, prin muzică, la legătura ancestrală pe care sufletul nostru o are cu locul în care ne-am născut. În zilele noastre, uităm adesea de trecut, fiind prea concentrați pe viitor. Dar trecutul este trunchiul care ne sprijină să mergem mai departe. Această muzică vorbește mai întâi sufletului, comunicând prin legăturile profunde pe care le avem cu arta și cu pământul natal", a declarat Damian Drăghici.

Comcertul a găzduit 13 artiști pe scenă: Damian Drăghici la nai, voce, tilincă și caval, Cristina Stroe, soția artistului, la voce, Peter Perantz la pian, Costinel Mirea și Daniel Rotariu la vioară, Rodin Moldovan la violoncel, Sorin Romanescu la ghitară, Maria Bilde la harpă, Marius Mihalache la țambal și Lorin Mihalache și Gabriel Bălașa la percuții.

Damian Drăghici în cadrul concertului de la Opera Română

Damian Drăghici în cadrul concertului de la Opera Română

Proiectul introspectiv "Meditații Românești" s-a dorit a fi asemenea unui basm folcloric, în care vibrațiile magice ale instrumentelor se contopesc cu vocile și sufletele celor de pe scenă și din public.

Damian Drăghici: ""Meditații Românești" va fi disponibil în exclusivitate pe aplicația Inspir, pentru că acest album este o filă dintr-o poveste și nu putem desprinde fila din cartea din care face parte"

Damian Drăghici a anunțat că noul său album, care este poate cel mai profund și artistic proiect al carierei sale, va mai putea fi ascultat doar într-un context exclusivist de tip experiență, într-un mediu potrivit pentru o călătorie prin timp și suflet.

"Vom lansa undeva până la finalul anului o aplicație-experiență, Inspir (În spirit românesc). Aceasta va include sesiuni de meditație unice, inspirate din tradițiile și sunetele pământului românesc pentru a reconecta utilizatorii cu vibrațiile de odinioară. "Meditații Românești" va fi disponibil în exclusivitate pe aplicația Inspir, pentru că acest album este o filă dintr-o poveste și nu putem desprinde fila din cartea din care face parte", a explicat artistul în timpul evenimentului care a redat sunetele autentice ale României străvechi.

Spectatorii veniți să experimenteze muzical, sub creativitatea, conceptul și talentul lui Damian Drăghici, legătura și călătoria dintre suflet și pământul natal, au găsit pe scaune un ghid al acestui drum profund, denumit "Hărțile sufletului. Veniri și deveniri. Stări și instaurări. Treceri și petreceri." Conceptul spectacolului "Meditații românești" a reprezentat artistic și muzical o trecere meditativă prin toate etapele vieții omului, de la trezirea pe lume, până la îndrăgostirea inimii sau rânduirea lumii.

Citește în continuare

Trending