Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concertele nu vor reveni înainte de 2022, crede cofondatorul Lollapalooza

Concertele și festivalurile, așa cum le știam înainte de pandemie, nu vor reveni mai devreme de 2022, crede unul dintre fondatorii Lollapalooza, Marc Geiger. Acesta și-a exprimat opinia la fel de franc și cu privire la concertele de tip drive-in, pe care le numește soluții de moment.

Publicat

pe

Public concert
Public concert │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Marc Geiger, CEO-ul William Morris Endeavor Music Division (WME) vreme de 17 ani și totodată cofondatorul festivalului american de rock, punk și heavy metal Lollapalooza, a vorbit la The Bob Lefsetz Podcast despre starea industriei muzicale în vreme de pandemie. Previziunile acestuia nu sunt foarte optimiste când vine vorba de muzică live, în opinia sa concertele și festivalurile urmând să revină la normalitate de abia în 2022.

"Ceea ce se întâmplă are o amploare globală, dincolo de frustrările noastre, și dacă te uiți înapoi, astfel de lucruri s-au mai întâmplat de-a lungul istoriei"

"Bănuiala mea e că spre sfârșitul anului 2021, mai curând în 2022 [vor reveni concertele și festivalurile]. Uite, întreaga situație e dezastruoasă. Fie că vorbim de testări sau de guvern, sunt mult prea multe variabile pentru a trage o concluzie. Dar umila mea părere este să vorbim de 2022.

Va dura atât de mult până când ceea ce eu numesc <<economia germofobă>> să fie anihilată puțin câte puțin și să fie înlocuită de ceea ce eu numesc <<economia clautrofobă>>, scenariu în care toată lumea vrea să iasă în oraș, să ia cina la restaurant, să-și reia viața de dinainte și să meargă din nou la festivaluri și concerte.

Iar instinctul îmi spune că va dura ceva vreme, pentru că așa cum putem vedea, aceste evenimente - de tip sportiv, show-uri, festivaluri, orele de la școală - vor fi afectate câtă vreme virusul e prezent.

Așa că părerea mea e că lumea are parte de o pauză forțată îndelungată. Mulți oameni văd elementele pozitive, fie că vorbim de climă, poluare, trafic, natură, animale, sau de noi înșine, prin faptul că ni se oferă această șansă de a lua o pauză.

Și știu că e frustrant și distructiv din punct de vedere economic. Dar...ceea ce se întâmplă are o amploare globală, dincolo de frustrările noastre, și dacă te uiți înapoi, astfel de lucruri s-au mai întâmplat de-a lungul istoriei și au afectat extrem de tare normalitatea societății. Așa că e ceva major ceea ce ni se întâmplă."

"În perioada de <<economie germofobă>>, aproape orice este interesant, dacă e pentru prima oară când ieși din casă"

Întrebat dacă concertele drive-in sunt o soluție de viitor, sau mai curând un truc de moment, Marc a spus fără ocolișuri ceea ce crede.

"Mai e nevoie să spun? De ce o găselniță? Capacitatea se reduce considerabil atunci când umpli un spațiu cu mașini. Prețurile, atunci când nu te poți bucura de experiență cu adevărat, sunt ridicate. De auzit nu cred că se poate auzi foarte bine dintr-o mașină, dar hey... Acestea sunt soluții de moment. (...)

Cred că în perioada de "economie germofobă", aproape orice este interesant, dacă e pentru prima oară când ieși din casă.

Pentru mine, nu e o experiență grozavă, să fiu sincer. Iar economia e într-o stare deplorabilă, deci haideți să fim serioși. Oamenii fac ceea ce fac pentru a face ceva, nu pentru a trăi din asta, corect?"

În România au susținut deja concerte drive-in sold out artiști ca Delia, Inna, The Motans, Irina Rimes, Alina Eremia.

 

Trending