Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că administrația Trump are în vedere restricționarea accesului la aplicația de social media TikTok a utilizatorilor americani. Motivul din spatele acestei decizii este bănuiala că ar putea fi folosită de guvernul de la Beijing ca mijloc de cercetare și propagandă.
Pompeo a declarat pentru Fox News că el și președintele Trump iau lucrurile în serios, după ce au observat că India a interzis deja aplicația și Australia urmează să procedeze la fel. Acesta a adăugat că utilizatorii ar trebui să descarce TikTok doar dacă vor ca informaţiile lor private să fie în mâinile Partidului Comunist din China.
"Luăm această problemă foarte în serios și, cu siguranță, o analizăm", a comentat Mike Pompeo, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii, cel puțin nu înaintea unui anunț oficial oferit de președintele Donald Trump.
Se estimează că platforma în discuție are peste 65 de milioane de utilizatori activi în SUA și se situează în mod constant printre cele mai descărcate aplicații. Cu toate acestea, oficialii guvernamentali americani și-au exprimat îngrijorarea pentru cantitatea de informații colectate de TikTok în comparație cu alte platforme importante de socializare. La sfârșitul anului 2019, armata americană a interzis personalului său să utilizeze aplicația pe dispozitivele emise de guvern.
Dacă administrația Trump va da undă verde interzicerii TikTok, acest demers ar avea implicații majore asupra industriei muzicale. În ultimele luni, TikTok a reprezentat un mediu prielnic pentru descoperiri muzicale. Lil Nas X, Ashnikko și Benee sunt doar câteva nume care au devenit cunoscute datorită aplicației TikTok. De asemenea, importante case de discuri au văzut în TikTok o oportunitate de a face bani și au încheiat diverse oferte de licențe muzicale.