Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cum a fost la Rocanotherworld 2020, primul festival românesc desfășurat în condiții de pandemie - FOTO

După luni înghețate de pandemie, Rocanotherworld 2020 a adus vara în circuitul festivalurilor românești. Vreme de 5 zile, în perioada 24 - 28 iunie, publicul iubitor de muzică alternativă s-a bucurat de primul festival autohton de după ridicarea stării de urgență.

Publicat

pe

Publicul la Rocanotherworld 2020
Publicul la Rocanotherworld 2020 │ FOTO: The Phope

Într-o perioadă în care perspectiva unui festival sau a unui concert cu muzică live părea foarte îndepărtată, echipa Rocanotherworld a întreprins toate demersurile necesare pentru a face să se întâmple cea de-a cincea ediție a festivalului. Pe durata celor 5 zile, 15 artiști au urcat pe scena Rocanotherworld din zona de agrement Ciric din Iași, spre bucuria spectatorilor care au putut asista la un festival pentru prima dată în ultimele luni.

În perioada 24 - 28 iunie, publicul pasionat de muzică alternativă i-a putut vedea pe Adam's Nest, Toulouse Lautrec, Robin and the Backstabbers, Lucia, Pinholes, byron, Fine, It's Pink, EYEDROPS, Argatu, Ana Coman, Jurjak, Luna Amară, om la lună, Les Elephants Bizarres, The Mono Jacks.

Ce măsuri de siguranță au fost luate la Rocanotherworld 2020

Ediția de anul acesta a ridicat multe provocări organizatorilor, care au făcut din siguranța participanților o prioritate, menținând în același timp și spiritul festivalului viu, și experiența muzicii live cât mai puternică.

Printre măsurile de siguranță implementate s-au numărat limitarea biletelor la 500 / seară, măsurarea temperaturii la intrare, purtarea obligatorie a măștii pe toată durata evenimentului, amplasarea unor spații de stat jos bine delimitate și menținererea distanței sociale de 2 m.

Rocanotherworld 2020 a mai venit cu o premieră: biletul de participare solidar, a cărui achiziție susține artiștii care au urcat pe scena festivalului și care au concertat pro bono la edițiile anterioare.

"Nu a fost ușor să reducem un festival cu 40.000 de spectatori la 2.500"

"Cea mai mare provocare pentru noi ar fi fost să amânăm ediția de anul acesta așa că am decis să o facem să se întâmple, cu tot contextul actual, pentru publicul nostru și pentru noi deopotrivă. Desigur că nu a fost ușor să reducem un festival cu 40.000 de spectatori la 2.500, cu o singură scenă și cu trei trupe pe seară și să lăsăm deoparte aspecte ale evenimentului pe care le dezvoltasem, dar am avut nevoie cu toții să păstrăm acest timp și acest spațiu de susținere unii pentru ceilalți. Pentru noi a contat foarte mult că am putut fi alături de publicul nostru, care ne-a ajutat să facem această ediție posibilă, a venit să fie alături de noi și a înțeles necesitatea respectării regulilor", povestește Patricia Butucel, directorul festivalui.

Rocanotherworld a continuat tradiția susținerii unei cauze caritabile și în 2020

Ca în fiecare an, festivalul își continuă tradiția caritabilă chiar și după încheierea concertelor, cauza susținută în acest an fiind ajutorarea a 500 de familii din 4 sate ce aparțin de comuna Lungani cu pachete cu produse alimentare de bază, produse de curățenie și materiale sanitare necesare și obligatorii în această perioadă de pandemie.

Cum s-au simțit artiștii și publicul la Rocanotherworld 2020. Dan Byron: "Lumea s-a bucurat, noi ne-am bucurat de asemenea"

Considerând numărul încă ridicat de cazuri de infectare cu coronavirus, orizontul unui festival în România părea unul îndepărtat. Chiar și artiștii au fost surprinși să urce pe o scenă de festival atât de curând, chiar și respectând condițiile de distanțare socială. Experiența a fost, însă, fără îndoială, una îmbucurătoare.

"Nu îmi vine să cred că am cântat, căci mă așteptam să cântăm pentru prima data în toamnă sau poate la anul. Bineînțeles că festivalul a fost complet diferit de tot ce am trăit până acum, distanțarea socială presupune să se întâmple altfel lucrurile. Dar lumea s-a bucurat, noi ne-am bucurat de asemenea și ni s-a părut foarte fain", a declarat Dan Byron, solistul trupei Byron.

  • Rocanotherworld 2020

    Rocanotherworld 2020

  • Les Elephants Bizarres la Rocanotherworld 2020

    Les Elephants Bizarres la Rocanotherworld 2020

  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

    Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

    Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

  • Rocanotherworld 2020

    Rocanotherworld 2020

  • Rocanotherworld 2020

    Rocanotherworld 2020

  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld

    Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

  • Publicul la Rocanotherworld 2020

    Publicul la Rocanotherworld 2020

  • Publicul la Rocanotherworld 2020

    Publicul la Rocanotherworld 2020

  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld

    Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

  • Rocanotherworld 2020
  • Les Elephants Bizarres la Rocanotherworld 2020
  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020
  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020
  • Rocanotherworld 2020
  • Rocanotherworld 2020
  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld
  • Publicul la Rocanotherworld 2020
  • Publicul la Rocanotherworld 2020
  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld

Festivalul Rocanotherworld a debutat în anul 2016 și l-a avut ca inspiratie pe Ioan Dan Niculescu (Roca) - designer, călător, DJ, gurmand, antreprenor și deschizător de suflete. Toate activitățile sunt conturate în jurul dorinței de a oferi și a principiilor pe care acesta le-a îmbrățișat de-a lungul vieții: Fii curios! Fii diferit! Fii pentru alții!

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

Comentează

Muzică nouă

Ascultă noua piesă Robin And The Backstabbers, "GOLEM" - AUDIO

La 5 ani de la apariția albumului "Vladivostock", Robin And The Backstabbers ni-l prezintă pe "GOLEM", dar nu din lut, ci din carne și oase. Retorica se păstrează, întrebările încuietoare continuă să curgă, iar publicul e invitat să asculte, să se caute, să se găsească.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)

Robin And The Backstabbers i-au dat chip lui "GOLEM", monstrul ce ne macină pe interior cu întrebări despre noi. Noul single al băieților vine și cu un B-side, ce ne aduce o interpretare vocală din partea Valeriei Stoica. Versurile, scrise ca de obicei de Andrei Robin Proca, se păstrează pentru ambele versiuni ale piesei. "Pe cine păcălesc eu / Pe cine construiesc eu / Pe cine părăsesc eu / Dacă tu pleci?" rămâne întrebarea de fond la care fiecare dintre noi își poate răspunde.

"GOLEM" a fost scrisă de Robin în vara anului 2024. De producție muzicală, rec, mix și master s-a ocupat Alessandro Marton la The Great Below Studios, în București, și la  FirstLineStudios, în Toscana.

""GOLEM" este sunetul unei uși care se deschide în timp ce o închizi", ne spune formația Robin And The Backstabbers, comprimând mesajul piesei.

Noul single poate fi achiziționat de pe Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer și Tidal.

AUDIO: Robin And The Backstabbers - "GOLEM"

AUDIO:  Robin And The Backstabbers - "GOLEM" (feat. Valeria Stoica) (Ușa Casei Tale)

În perioada următoare, trupa va putea fi ascultată live la Constanța, București, Suceava, Iași, Baia Mare, Cluj-Napoca și Bistrița. Datele concertelor sunt disponibile mai jos.

  • 14.11 - Bistrița, Soho Music Hall
  • 15.11 - Cluj-Napoca, Form Space
  • 16.11 - Baia Mare, Log Out
  • 21. 11 - Iași, Legend Pub
  • 22.11 - Suceava, Art Rock Cafe
  • 27. 11 - București, Hard Rock Cafe
  • 28.11 - Constanța, Doors Club

Robin and the Backstabbers este o trupă românească de rock formată în 2010 la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România (București, Timișoara, Cluj, Galați, Iași, Brașov, Constanța, Târgu Mureș etc.), bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală. A cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.

Trupa a lansat trei albume de studio: "Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad",  "Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel'sk" și "Vladivostok".

 

Citește în continuare

rock

Dan Byron despre aniversarea a 18 ani de byron: "Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes"

Trupa byron aniversează 18 ani de activitate, perioadă în care a (în)cântat ascultătorii cu numeroase piese cu mesaj, proiecte cu însemnătate și show-uri live memorabile. Cu ocazia majoratului, artiștii au pregătit un concert special, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce va avea loc pe 9 noiembrie la Sala Radio (sold out). Despre acest eveniment ne-a detaliat Dan Byron, într-un interviu disponibil mai jos.

Publicat

pe

Dan Byron
Dan Byron │ FOTO: Cristian Șuțu

Povestea trupei byron ajunge anul acesta la cel de-al 18-lea capitol, reușită pe care o sărbătorește la Sala Radio cu un concert inedit - "Sindromul Impostorului În Patru Acte". Pe scenă mai urcă Muse Quartet, Dora Gaitanovici, Vichi Răileanu și Șerban Pavlu, invitați speciali a căror prezență completează conceptul evenimentului. "Sindromul Impostorului În Patru Acte" nu este doar muzică, ci un spectacol care prezintă vulnerabilitatea și complexitatea existenței umane, suișurile și coborâșurile vieții de artist, celebrarea victoriilor mari și mici.

Concertul "Sindromul Impostorului În Patru Acte" este SOLD-OUT, însă cei care nu au mai prins un bilet pot vedea formația byron și pe 1 decembrie, în Expirat, la tradiționalul concert aniversar.

Ideea concertului a pornit de la ideea că mulți artiști, dar nu numai, se confruntă cu sindromul impostorului - sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. E o luptă interioară cu îndoiala, care afectează încrederea în sine. Pornind de la asta, byron a inițiat o campanie prin care a dorit să dea voce experiențelor legate de sindromul impostorului, și i-a invitat pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei.

Citește interviul acordat de Dan Byron:

InfoMusic: La mulți ani frumoși și mulțumim pentru muzica de până acum și pentru cea care va urma. Ați ales să sărbătoriți această reușită cu un concept interesant și complex, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce a pornit de la ideea ca mulți oameni se confruntă cu sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. De ce acum, la cea de-a 18-a aniversare, ați considerat că este timpul de a purta această "conversație" cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Mulțumesc că ne-ați ascultat! Cred că e important să schimbăm un pic punctul de vedere. Da, aparent acest nenorocit de sindrom e o chestie negativă, un sentiment pe care nu ni-l dorim, dar dacă schimbăm un pic unghiul, îl putem vedea ca pe un motoraș care nu ne dă voie să ne culcăm pe o ureche și ne forțează să ridicăm încontinuu ștacheta. În plus, cred că e important să vorbim despre el, să conștientizăm că nu suntem singuri și că genul ăsta de sindrom este cât se poate de normal și de răspândit.

InfoMusic: Dan, ai detaliat pe blogul tău despre momentele în care te-ai simțit impostor în propria artă. Cum a evoluat în timp această relație cu tine însuți, cu gândurile care îți strigau că nu ești suficient de..., cu anxietățile care funcționau ca o frână în domeniul creativ?

Dan Byron: Tot acolo am spus că sindromul impostorului m-a făcut să insist să tot scriu alte și alte cântece, ca să-mi demonstrez că cele deja scrise n-au fost doar o întâmplare. Cu anxietățile am avut o relație mai dificilă, însă tot am reușit să le transform în câteva cântece.

InfoMusic: Tot în acel articol ai menționat câteva piese din discografia trupei și felul în care te-ai raportat la ele ("Chalk line", de exemplu). Voi, muzicienii, luați în calcul numeroase aspecte când vine vorba de compunerea unei melodii, pe care noi, ascultătorii, nu le cunoaștem în întregime. Din acest punct de vedere, ce piesă byron simți că a fost subestimată de public?

Dan Byron: N-am nici cea mai mică idee. Probabil una dintre cele în engleză de pe la începuturi.

InfoMusic: Sindromul impostorului este asociat atât cu frica de eșec, cât și, în mod paradoxal, cu cea de succes. Ce definiție are acum succesul pentru tine, după 18 ani de byron?

Dan Byron: Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes. La fel când primești înapoi o parte din energia pe care ai dat-o.

InfoMusic: Ce sfat i-ai oferi unui muzician la început de drum care își pune la îndoială abilitățile și creativitatea?

Dan Byron: Să uite de imaginea rockstarului din filme și să pună mâna să studieze. Să nu aștepte să-i vină inspirația, ci să caute metode de a o provoca. Să nu facă asta doar din când în când.

InfoMusic: În tandem cu proiectul muzical "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ați inițiat și o campanie prin care îi invitați pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei. Mesajele colectate vor fi folosite anonim și prelucrate artistic în cadrul concertului de la Sala Radio. Ce rol a jucat acest demers în relația cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Suntem conștienți că facem parte din viața ascultătorilor noștri, la fel cum și ei fac parte din viața noastră. Drept urmare, ni s-a părut natural să încercăm să-i implicăm într-un soi de dialog pe temele astea despre care nu prea se vorbește. Am început "joaca" de-a mesajele anonime acum vreo doi ani și jumătate, când am lansat "Memento", primul single de pe "Efemeride", și am continuat-o cu "Monstrul de sub pat". De altfel, în clipul Monstrului pe fețele noastre sunt proiectate bucăți din mesajele de la "Memento".

InfoMusic: Sindromul impostorului este un concept personal și se manifestă diferit la fiecare om în parte. Cu toate acestea, ce mesaj speri să rămână cu spectatorii după concertul vostru de la Sala Radio?

Dan Byron: Sper doar să plece de la concert cu o stare mai bună decât cea cu care au venit.

InfoMusic: Fără a da prea mult din casă, la ce să ne așteptăm de la concertul byron de la Sala Radio? Cum arată schița celor Patru Acte ale Sindromului Impostorului?

Dan Byron: Actul 1 - Tot ce nu vreau să fiu sunt deja
Actul 2 - Totul e sub control
Actul 3 - Right here, right now
Actul 4 - Again and again and again and again

InfoMusic: Dora Gaitanovici, Muse Quartet și Vichi Răileanu sunt invitatele speciale ale evenimentului. Ce anume v-a inspirat în alegerea acestor artiste ca invitate și cum crezi că prezența lor va completa atmosfera show-ului?

Dan Byron: Scena noastră era cam searbădă, așa că am invitat niște culori care ne plac să o împlinească. Bine, l-am mai invitat și pe Șerban Pavlu, așa, ca să fim la egalitate.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Smiley, Carla's Dreams, Vița de Vie cântă la West Side Hallo Fest 2024

West Side Hallo Fest va reveni pe Insula Lacul Morii în perioada 25-27 octombrie cu cea de-a doua ediție. Concerte pline de energie, decoruri spectaculoase și mâncăruri delicioase sunt doar câteva elemente ce vor atrage participanți de toate vârstele. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Smiley / Vița de Vie / Carla's Dreams
Smiley / Vița de Vie / Carla's Dreams │ FOTO: InfoMusic

West Side Hallo Fest, cel mai mare festival de Halloween din țară, revine pe Insula Lacul Morii cu cea de-a doua ediție. Decoruri spectaculoase, cu vrăjitoare și dovleci uriași, concerte live, ateliere pentru copii, concursuri, prezentare de modă și o paradă a costumelor vizitatorilor - sunt doar câteva dintre atracțiile de la West Side Hallo Fest.

Nu vor lipsi mâncarea bună, nici suvenirurile tematice, accesoriile, bijuteriile sau decorațiunile. Timp de trei zile, Insula Lacul Morii din Sectorul 6 va deveni polul distracției din Capitală.

Marile atracții ale West Side Hallo Fest

  • Un dovleac gigant, cu diametrul de 2,5 metri, luminat la interior și construit din materiale naturale, pe structură de fier, va fi simbolul evenimentului;
  • 45 de tone de dovleci vor ajunge pe insulă. 10.000 de bucăți vor fi folosite în cadrul atelierelor, iar alți 5.000 pentru decor;
  • O vrăjitoare supradimensionată, de aproape trei metri înălțime;
  • O casă a fantomelor amenajată la mausoleu;
  • Un oraș pustiu și bântuit, reprodus într-o zonă a insulei;
  • 1.000 de baloturi de paie, ciori, flori, schelete, păianjeni

Info acces:

  • Copiii sub 12 au gratuitate pe toată perioada festivalului.
  • Intrarea este gratuită vineri toată ziua, iar sâmbătă și duminică de la 10:00 la 14:00.
  • În intervalul 14.00 - 23.00, este necesar să achiziționați bilet pentru a vă asigura accesul la acest eveniment. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Program West Side Hallo Fest 2024

  • Vineri: 12.00 - 23.00
  • Sâmbătă: 10.00 - 23.00
  • Duminică: 10.00 - 23.00

Program artistic (după ora 17:00)

Vineri:

  • Alexandra Crișan
  • Alexandra Căpitănescu
  • Trupa Zagan

Sâmbătă:

  • Smiley
  • Carla's Dreams

Duminică:

  • Vița de Vie
  • Robin & The Backstabbers
  • Bucovina
  • Scarlet Aura
  • Patron
Citește în continuare

Trending