Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Artiştii introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2020 au fost anunţaţi: Depeche Mode, Nine Inch Nails + alţii

După o perioadă de deliberări, voturi şi decizii grele, au fost în sfârşit anunţaţi artiştii care vor fi introduşi în Rock and Roll Hall of Fame în 2020. Avem un nume mare din rock industrial, dar şi o surpriză synthpop şi hip-hop, plus o voce feminină de aur. Aflaţi artiştii în articol, dar şi marile nume ignorate.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2020 artisti introdusi
Rock and Roll Hall of Fame 2020 artisti introdusi │ FOTO: Rock and Roll Hall of Fame

Lista completă de nominalizări pentru Rock and Roll Hall of Fame 2020 a fost anunţată în toamna lui 2020 şi includea 16 trupe şi artişti. Criteriul era simplu: să fi creat un prim album cu 25 de ani în urmă, dar şi să fi schimbat peisajul muzical în mod relevant cu muzica creată. Din cei 16 artişti 9 au fost nominalizaţi pentru prima oară, în vreme ce alţii mai fuseseră pe listă scurtă. Ei bine dintre cele cei 16 nominalizaţi am rămas cu 6 artişti care vor fi introduşi în Hall of Fame.

Iată-i pe finalişti:

  • The Doobie Brothers
  • Depeche Mode
  • Nine Inch Nails
  • The Notorious B.I.G.
  • T. Rex
  • Whitney Houston

Introducerea lor în panteonul muzicii rock se va face în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe 2 mai la Cleveland Public Hall, o sală polivalentă din Cleveland. Marii absenţi de pe lista finală sunt cei de la Judas Priest, spre dezamăgirea multora, dar şi Motorhead, Soundgarden şi Thin Lizzy. Aceştia nu au primit destule voturi pentru a ajunge în finală. Judas Priest puteau fi incluşi în acest club select încă din 1999 şi au mai avut o apariţie pe lista de nominalizaţi şi în 2018.

Votanţii care decid cine rămâne în istorie în acest mod includ peste 1000 de artişti, istorici ai domeniului muzical, jurnalişti şi membri ai industriei muzicale. Şi fanii au fost invitaţi să voteze pe RockHall.com sau la o cabină de vot interactivă de la un muzeu din Cleveland. Trent Reznor, solistul Nine Inch Nails s-a declarat şocat de apariţia trupei sale pe listă, mai ales că în 2018 a avut nişte cuvinte foarte dure de spus despre Rock and Roll Hall of Fame. În 2019 s-a răzgândit şi i-a părut rău de impresia iniţială, după ce a participat la ceremonie şi i-a introdus pe cei de la The Cure în Panteon (lista completă aici).

Ceremonia din 2020 va fi transmisă live pe HBO şi pe postul de radio pe Internet SiriusXM Rock and Roll Hall of Fame.

Comentează

Muzică și film

Nine Inch Nails va compune coloana sonoră pentru "Tron: Ares"

Nine Inch Nails, trupa condusă de Trent Reznor va face echipă cu Disney pentru această producție, programată să ajungă în cinematografe în octombrie 2025. Anunțul a fost făcut vineri, 9 august, în cadrul prezentării Disney de la D23 Expo, eveniment desfășurat în Anaheim, California.

Publicat

pe

Tron Ares coloana sonora Nine Inch Nails
Tron Ares coloana sonora Nine Inch Nails │ FOTO: Disney

Trent Reznor, alături de colaboratorul său obișnuit, Atticus Ross, care s-a alăturat oficial NINE INCH NAILS în 2016, au semnat deja muzica pentru peste o duzină de filme, inclusiv pentru "The Social Network" din 2010 și "Challengers", lansat în acest an.

"Tron: Ares" va marca prima coloană sonoră complet realizată de NINE INCH NAILS și va include primele piese noi ale trupei de la lansarea volumelor 5 și 6 din seria "Ghosts", apărute în 2020.

Regizat de Joachim Rønning, "Tron: Ares" a început filmările în Vancouver în luna ianuarie și va reprezenta al treilea episod din universul "Tron", urmând filmului original din 1982, cu Jeff Bridges în rolul principal, și continuării din 2010, "Tron: Legacy".

Potrivit comunicatului de presă, filmul urmărește un program extrem de avansat, Ares (interpretat de Jared Leto), care este trimis din lumea digitală în realitate într-o misiune riscantă, reprezentând prima întâlnire a umanității cu ființe de inteligență artificială.

Alături de Leto, din distribuție mai fac parte Greta Lee, Evan Peters, Hasan Minhaj, Jodie Turner-Smith, Arturo Castro, Cameron Monaghan și Gillian Anderson.

"Sunt entuziasmat să fac parte din lumea 'Tron' și să aduc această nouă poveste fanilor din întreaga lume," a declarat Rønning. "‘Tron: Ares’ se bazează pe tradiția designului revoluționar, a tehnologiei avansate și a poveștilor captivante. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul potrivit să revenim pe Grid."

Filmul original l-a avut în centrul său pe designerul de jocuri Kevin Flynn, interpretat de Jeff Bridges, care a reușit să pătrundă în propriul său joc video. "Legacy" l-a urmat pe fiul său, Sam (Garrett Hedlund), în încercarea sa de a retrăi aventura tatălui.

Premiera filmului "Tron: Ares" este programată pentru octombrie 2025. Aceasta este a treia parte din franciza  "Tron".

Trent Reznor, cunoscut în principal că fondator și lider al trupei Nine Inch Nails, s-a afirmat și ca un compozitor de succes pentru coloane sonore, colaborând frecvent cu Atticus Ross. Duo-ul Reznor-Ross a adus un stil distinctiv în muzică de film, caracterizat printr-o atmosferă întunecată, ambientală și adesea electronică. Aceștia au debutat în lumea coloanelor sonore cu filmul "The Social Network" (2010), regizat de David Fincher, pentru care au câștigat un Premiu Oscar. Coloana sonoră, predominant electronică și minimalistă, a jucat un rol crucial în conturarea atmosferei tensionate a filmului despre fondarea Facebook.

Citește în continuare

Lifestyle

Nine Inch Nails colaborează cu Dr. Martens pentru o ediție limitată de încălțăminte

Trupa Nine Inch Nails și brandul de modă alternativă Dr. Martens au făcut echipă pentru o ediție specială de pantofi și bocanci. Mai multe detalii și foto în articol.

Publicat

pe

Trent Reznor & Atticus Ross (NIN) într-un interviu pentru GQ
Trent Reznor & Atticus Ross (NIN) într-un interviu pentru GQ │ FOTO: captură YouTube / GQ

Inspirată de albumul "The Downward Spiral", lansat de Nine Inch Nails în 1994, colecția de încălțăminte încorporează elemente din artwork-ul discului care se împletesc armonios cu stilul caracteristic al brandului Dr. Martens.

"Această colaborare are atât de mult sens. Nu doar pentru că am văzut numeroși fani purtând Dr. Martens la concertele NIN de-a lungul anilor (inclusiv eu), ci și pentru că NIN și Dr. Martens sunt cunoscuți pentru faptul că resping convențiile și așteptările în favoarea inovației, și au capacitatea de a transcende genuri și stiluri într-un mod unic. Scopul a fost mereu acela de a face ca această colecție să fie cât mai Nine Inch Nails posibil și cred că prin colaborarea strânsă cu echipa de la Dr. Martens am reușit acest lucru", a transmis John Crawford, director de creație al trupei Nine Inch Nails.

Trei dintre cele patru modele noi de încălțăminte sunt disponibile de achiziționare începând de astăzi, 19 iulie, pe site-ului Dr. Martens. Un model special de cizme 1490 nu va putea fi cumpărat de publicul larg, ci va fi dăruit celor mai înfocați susținători ai trupei. Nu au fost însă dezvăluite mai multe detalii în acest sens.

Din punct de vedere muzica, membrii trupei, Trent Reznor și Atticus Ross, au făcut aluzii la o tranșă de muzică nouă semnată Nine Inch Nails, dezvăluind că sunt încântați să înceapă următorul album. De asemenea, au tachinat alte câteva proiecte ca parte a unei noi case de producție / companie de comunicare pe care au lansat-o. Printre acestea se numără o emisiune TV cu creatorul "The Bear", Christopher Storer, un film cu regizorul Mike Flanagan, o linie de îmbrăcăminte numită Memory Fades și o colaborare cu Epic Games care implică ecosistemul UEFN pe care Epic l-a construit în jurul lui Fortnite.

Citește în continuare

Trending