Dacă anul trecut Ed Sheeran genera cele mai multe căutări de versuri pe Google, anul acesta românii și-au îndreptat atenția spre cântecele bisericești. Versurile cântate la prohod au generat cele mai multe căutări în 2019, confirmând astfel încă o dată că România este un stat ce pune mare preț pe dogma bisericească. Prohodul se cântă în Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor, pe 14 august, înaintea praznicului Adormirii Maicii Domnului, sau la slujbele de înmormântare.
Pe poziția a doua în topul căutărilor se află o artistă australiană aflată la debut - Toni Watson, zisă Tones And I. Piesa "Dance monkey", respectiv cel de-al doilea single din cariera sa, a ajuns hit în peste 30 de țări, inclusiv în România. Pe acest fond a venit și interesul pentru versurile acestei melodii.
Considerând popularitatea trupei 5Gang, era de așteptat ca măcar una dintre piesele grupului să ajungă în acest clasament. Melodia care a atras cele mai multe căutări de versuri a fost "SOS", single al cărui videoclip a ajuns la peste 30 de milioane de vizualizări.
În top 10 se regăsesc și piese ale unor artiști ca Florian Rus, Mira, Elena, The Motans și Irina Rimes, precum și popularul cântec academic "Gaudeamus igitur", recitat de obicei la ceremoniile universitare de absolvire.
Clasamentul a fost realizat folosind liste de căutări "trending": căutări care au înregistrat o creștere puternică în 2019 față de 2018, pe o perioadă considerabilă de timp, indicând astfel un interes sporit și susținut pentru respectivul subiect.
Cele mai căutate versuri de pe Google în 2019:
- Prohodul versuri
- Dance monkey versuri (Tons and I - Dance monkey)
- Sos versuri (5Gang - SOS)
- Străzile din București versuri (florianrus, MIRA - Străzile din București)
- Luna alba versuri (Elena - Luna alba)
- Poem versuri (The Motans feat. Irina Rimes - Poem)
- Calma versuri (Pedro Capó - Calma)
- Gaudeamus versuri
- Bag un blunt versuri (Ian x Azteca - BAG UN BLUNT)
- Retrograd versuri (DJ PROJECT feat. Andia - Retrograd)
Căutările anului 2019 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Lista cu cele mai căutate versuri a fost creată utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care feră o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional.
Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea,au fost utilizate instrumente interne care permit realizarea unor analize complexe suplimentare. Mai mult, a fost eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile.