Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Ascultă noile piese Coldplay, "Orphans" și "Arabesque" - AUDIO

Coldplay a dezvăluit două piese noi de pe viitorul album dublu al trupei, "Everyday Life". Noile melodii se numesc "Orphans" și "Arabesque" și sunt însoțite de clipuri cu versuri.

Publicat

pe

Trailer documentar Coldplay A Head Full of Dreams
Trailer documentar Coldplay A Head Full of Dreams │ FOTO: Coldplay

Albumul dublu "Everyday Life", pe care trupa Coldplay îl va lansa pe 22 noiembrie 2019, se deschide către public prin două piese: single-ul "Orphans" și melodia cu versuri în limba franceză "Arabesque". Ambele compoziții aduc influențe noi în sound-ul trupei, Coldplay reușind încă o dată să-și surprindă fanii.

Înaintea premierei noilor single-uri, solistul Chris Martin a dezvăluit într-un interviu pentru BBC Radio 1 care sunt evenimentele de zi cu zi și aspectele politice care au servit ca sursă de inspirație pentru noul album "Everyday Life".

"Totul e pur și simplu despre a fi uman. Fiecare zi e minunată și fiecare zi e îngrozitoare...Se simte ca și cum totul s-ar întâmpla fără constrângeri. E atât de multă viață pe această planetă.

[Albumul] este reacția noastră la negativitatea care este percepută pretutindeni. Și sunt multe probleme și drame, dar există totodată atât de multă pozitivitate și atât de multe lucruri grozave care se întâmplă. Deci într-un fel, încercăm să dăm sens lucrurilor, vorbind despre ceea ce simțim și ceeea ce vedem", a detaliat Chris.

Lyric Video: Coldplay -"Orphans"

Lyric Video: Colplday - "Arabesque"

Albumul "Everyday Life" conține 16 piese, tracklistul fiind dezvăluit publicului într-o formă ingenioasă: un anunț în publicația britanică North Wales Daily Post.

Tracklist Coldplay - "Everyday Life":

Sunrise

  1. Sunrise
  2. Church
  3. Trouble in Town
  4. BrokEn
  5. Daddy
  6. WOTW / POTP
  7. Arabesque
  8. When I Need a Friend

Sunset

  1. Guns
  2. Orphans
  3. Èkó
  4. Cry Cry Cry
  5. Old Friends
  6. Bani Adam
  7. Champion of the World
  8. Everyday Life

Coldplay a luat ființă în 1996 și a debutat discografic în 2000, cu albumul “Parachutes“. Cu 7 albume la activ, trupa a obținut de-a lungul carierei 7 premii Grammy și 8 premii Brit Awards, dintre care 3 pentru cea mai bună trupă britanică.

Muzică nouă

Coldplay a lansat piesa "We Pray", colaborare cu Burna Boy

Mult aşteptatul al doilea single Coldplay de pe noul album tocmai a sosit. Se numeşte "We Pray" şi este o colaborare a artiştilor britanici cu Burna Boy, Little Simz, Elyanna şi Tini. Se poate savura în articol.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay ne pregăteşte pentru 2024 mult aşteptatul album "Moon Music", promovat deja cu un prim single, "feelslikeiamfallinginlove". Cu câteva zile în urmă trupa a confirmat şi tracklist-ul celui de-al zecelea album de studio. Acesta se va lansa pe 4 octombrie. "We Pray" este al doilea single şi s-a auzit deja live, în cadrul turneului european al formaţiei.

Acest turneu s-a soldat şi cu două opriri la Bucureşti, în luna iunie. Un alt track, "Good Feelings" s-a auzit pe scenă la Roma pe parcursul verii. Revenind totuşi la noul single, el poate fi descris ca "jucăuş" şi "optimist", catchy şi prietenos cu radio-ul. Artiştii rap de pe piesă îi adăugă exotism şi un sound mai fresh, mai văratic.

Melodia s-a auzit în premieră la festivalul Glastonbury 2024, în iunie, acolo unde Coldplay era headliner. Pe scenă au urcat şi Little Simz, dar şi Elyanna, artistă cu origini palestiniene şi chiliene. Tini este un artist din Argentina. Coldplay se ţine de surprize şi a realizat un cover după Taylor Swift, "Love Story" în Viena recent.

Asta după ce concertele lui Taylor din Austria au fost anulate din cauza unei ameninţări teroriste. Am aflat recent şi că turneul Coldplay "Music of the Spheres" este cel mai mare generator de profit din toate timpurile, strict când ne referim la turnee de formaţii rock. A sărit de 950 de milioane de dolari şi de 8.8 milioane de bilete de la debutul său din martie 2022.

Albumul nou este deosebit nu doar prin muzică, ci și prin inițiativele de sustenabilitate. Vinilul albumului va fi produs din sticle de plastic reciclate, reducând semnificativ impactul asupra mediului.

Citește în continuare

Concerte & turnee

"Music of the Spheres" al trupei Coldplay a devenit cel mai mare turneu rock din istorie

"Music of the Spheres" al trupei Coldplay a devenit cel mai mare turneu rock din istoria muzicală, cu peste opt milioane de bilete vândute și încasări de peste 945 de milioane de dolari.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay este în mijlocul celei de-a treia etape europene a turneului mondial "Music of the Spheres". Trupa a vizitat deja Asia, America de Nord și de Sud, și pregătește o nouă serie de concerte în Australia și Noua Zeelandă la sfârșitul acestui an. Această uriașă călătorie muzicală a fost încununată de un record ce bucură atât formația, cât și fanii acesteia.

Potrivit Billboard Boxscore, "The Music of the Spheres World Tour" a încasat 945,7 milioane de dolari și a vândut 8,8 milioane de bilete de la lansarea sa din martie 2022. Aceste cifre îl fac cel mai bine vândut turneu al unei trupe rock în cei aproape 40 de ani de când Boxscore urmărește datele concertelor.

Coldplay a detronat turneul "Farewell Yellow Brick Road" al lui Elton John, care a încasat 939,1 milioane de dolari în perioada 2018-2023. Elton John obținuse poziția fruntașă în noiembrie 2022, după ce fusese ocupată de U2 cu turneul "U2 360" în perioada 2009 - 2011 (736,4 milioane de dolari).

Formația britanică mai are de susținut 21 de concerte ce fac parte din turneul "Music of the Spheres". Show-urile rămase ar putea adăuga încă un milion de bilete la totalul turneului, apropiindu-se de un număr fără precedent de 10 milioane.

Pe 12 și 13 iunie 2024, Coldplay a adus turneul "Music of the Spheres" și în România. La Arena Națională din București au participat zeci de mii de fani, ce s-au bucurat de show-urile în premieră în țara noastră ale trupei.

Top 10 cele mai mari turnee rock din istorie

  • Coldplay: Music of Spheres World Tour - 944.7 milioane de dolari
  • Elton John: Farewell Yellow Brick Road Tour - 939.1 milioane de dolari
  • U2: U2 360 Tour - 736.4 milioane de dolari
  • Guns N' Roses: Not in This Lifetime… Tour - 584.2 milioane de dolari
  • The Rolling Stones: A Bigger Bang Tour - 558.0 milioane de dolari
  • The Rolling Stones: No Filter Tour - 546.5 milioane de dolari
  • Coldplay: A Head Full of Dreams Tour - 523.3 milioane de dolari
  • Roger Waters: The Wall Live - 459.2 milioane de dolari
  • AC/DC: Black Ice World Tour - 441.6 milioane de dolari
  • Red Hot Chili Peppers: Global Stadium Tour - 390.8 milioane de dolari
Citește în continuare

Albume noi

Coldplay dezvăluie tracklist-ul noului album, "Moon Music"

Coldplay ne-a oferit până acum un singur single de pe noul album, "Moon Music" şi un preview pentru un al doilea single. Astăzi vedem cum arată tracklist-ul albumului care duce la 10 titluri discografia formaţiei britanice.

Publicat

pe

Coperta album Coldplay Moon Music
Coperta album Coldplay Moon Music │ FOTO: Coldplay

"Moon Music" se lansează pe 4 octombrie 2024 şi include 10 piese noi. Primul single de pe LP "feelslikeimfallinginlove" a fost lansat la început de vară, iar apoi am avut un preview pentru "We Pray". Atât live, pe scenă, la un concert în Roma, cât şi în social media. Acum grupul britanic a partajat o postare pe Instagram în care solistul Chris Martin scrie cu pixul acest tracklist.

Am aflat şi că au mai rămas doar 7 săptămâni până la marele debut.

Iată cum arată tracklist-ul lui "Moon Music":

  1. Moon Music
  2. feelslikeimfallinginlove
  3. We Pray (ft. Little Simz, Burna Boy, Elyanna & Tini)
  4. Jupiter
  5. Good Feelings (ft. Ayra Starr)
  6. 🌈 (Rainbow)
  7. iAAM
  8. Aeterna
  9. All My Love
  10. One World

Al doilea single, cel menţionat mai sus va avea premiera pe 23 august şi am primit deja 30 de secunde de teaser. Pe acea melodie apar şi Little Simz, dar şi Burna Boy, plus cântăreaţa palestiniano-chiliană Elyanna şi artistul din Argentina Tini. "Moon Music" face parte dintr-o trilogie şi este al doilea album din volumele "Music of the Spheres".

Coldplay se va opri la 12 albume, aşa cum a declarat Chris Martin în repetate rânduri.

Coldplay este o trupă britanică de rock care a cucerit lumea cu vibe-ul lor melodic și atmosferic. Formată în Londra în 1996, Coldplay îi are în componență pe Chris Martin (voce principală și pian), Jonny Buckland (chitară principală), Guy Berryman (bas), și Will Champion (tobe). De-a lungul anilor, trupa a redefinit constant sunetul, trecând de la tonurile melancolice de pe albumul de debut *Parachutes* la experimente sonore și colaborări surprinzătoare pe albumele recente.

Coldplay a intrat în lumina reflectoarelor cu albumul *Parachutes* (2000), care include hit-ul "Yellow", un adevărat imn pentru milenniali. Acesta a fost doar începutul unei cariere spectaculoase, marcată de succese critice și comerciale care au culminat cu multiple premii Grammy și Brit Awards.

De la "A Rush of Blood to the Head" (2002) până la "Viva la Vida or Death and All His Friends" (2008), Coldplay a continuat să exploreze noi teritorii muzicale. Și nu s-au oprit aici – albume precum "Mylo Xyloto" (2011) și "Music of the Spheres" (2021) au adus colaborări neașteptate și o fuziune de stiluri care i-a menținut relevanți și inovatori pe scenă globală.

Citește în continuare

Trending