Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Dora Gaitanovici lansează prima piesă cu Daniel Dorobanțu, "Feel It All" - AUDIO

Dora Gaitanovici, finalista Irinei Rimes în sezonul 8 Vocea României, a lansat prima sa piesă în colaborare cu Daniel Dorobanțu, fondatorul ansamblului de artă sincretică Thy Veils. Melodia se numește "Feel It All" și poate fi ascultată în articol.

Publicat

pe

Dora Gaitanovici (România) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cu cinci zile înainte de Concertul De Basm pe care cei 2 muzicieni îl vor susține în Biserica Millenium din Timișoara, Daniel Dorobanțu și Dora Gaitanovici lansează melodia "Feel It All".

Cu versuri în limba engleză, "Feel It All" prezintă o muzică de încântare și visare, aflată stilistic la intersecția dintre pop-music și ambient.

AUDIO: Dora Gaitanovici și Daniel Dorobanțu - "Feel It All"

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Romanian Design Week și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca și fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

Născută în Buzău, Dora Gaitanovici a început să studieze pianul la vârsta de 4 ani, iar ulterior a studiat canto la Școala De Muzică a Crinei Mardare. A început să compună la vârsta de 8 ani, iar la 11 ani a scris primele versuri pentru o melodie. În 2015, câștigă trofeul la secțiunea Creație a Festivalului Mamaia Copiilor cu piesa “Doar eu”.

În 2018, Dora s-a remarcat în fața publicului larg prin participarea la Eurovision, Cerbul De Aur și ca finalistă la Vocea României. Pe 13 octombrie 2019 Dora intră în lumea basmului.

Concerte & turnee

Festivalul DWMT La Conac 2024 a anunțat un noul val de artiști

După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță un alt val al lineup-ului său, amplificând promisiunea unei experiențe unice pe moșia Conacului Udriște Năsturel. Vezi despre cine e vorba.

Publicat

pe

Trupa Dora Gaitanovici
Trupa Dora Gaitanovici │ FOTO: Vladimir Pogonariu

În acest nou val, pe Main Stage vor urca și artiști de peste Prut, precum Satoshi, Mihail, Prima Dragoste, dar și o serie de nume apreciate din peisajul muzical local: Dora Gaitanovici, Kadjavsi, Dimitri's Bats, Alex Purje & Mind The Gap Trio, Aim + Wall, Hardplay și Andrew Dum.

"Suntem abia la a doua ediție, dar simt că am evoluat mult față de anul trecut. Dorim să ne menținem poziționarea ca festival de tip discovery. Anul acesta avem și primul nostru nume internațional, pe Kerala Dust, însă credem cu tărie în întregul lineup. Fiecare proiect muzical este atent selecționat. Toți artiștii au un sound bine închegat și promit un show un pic altfel. Prin acest festival încercăm să ducem mai departe idealul DWMT Sessions de a fi un playground creativ pentru proiectele artistice în care credem. Chiar dacă unii sunt la început de drum, noi le urmărim parcursul de ceva timp, și știm, cu siguranță, că vă vor surprinde în cel mai plăcut mod posibil", a transmis Călina Purje, Booking Manager & Co-Founder DWMT la Conac.

Aceste trupe se alătură primului val de artiști anunțat anterior: om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă și, în premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului: Kerala Dust. Prin combinația lor eclectică de genuri și influențe, aceste trupe și artiști promit să transforme DWMT La Conac într-o întâlnire culturală rară care nu trebuie ratată.

În paralel cu experiența muzicală, DWMT La Conac va celebra și artele vizuale printr-o expoziție intitulată "We Lived Good Lives", curatoriată de Medina Pop. Această expoziție încurajează publicul să exploreze teme profunde prin operele a cel puțin 20 de artiști români, fiecare contribuind la o poveste complexă și profundă despre viață și memorie.

Prețuri bilete DWMT La Conac:

  • Biletele sunt disponibile online, la prețul de 350 lei (abonament acces general), 300 lei (reducere elevi/studenți), dar și la pachete promoționale de grup. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending