Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Consultă programului concertului The Cure de la București - REGULI ACCES

Pentru prima oară în România, The Cure va concerta pe 22 iulie, în Piața Constituției. God is An Astronaut și Editors se alătură concertului The Cure. Pe scenă vor mai urca, în deschidere, Coma și Days of Confusion. Află programul complet al evenimentului.

Publicat

pe

The Cure
The Cure

Programul concertului The Cure la București

  • 15:00 - Acces public
  • 15:00 - 15:30 - DJ
  • 15:30 - 16:00 - Coma
  • 16:30 - 17:15 - Days of Confusion
  • 17:45 - 18:30 - Gos is an Astronaut
  • 19:00 - 20:00 - Editors
  • 20:45 - 23:00 - The Cure

Vezi galeria de poze de la concertul The Cure

 Bilete concert The Cure

  • Diamond Circle -  390 lei 
  • Golden Circle - 280 lei
  • Acces General / Standing - 220 lei

Reguli de acces la concertul The Cure

Accesul publicului va fi permis de la ora 15.00 până la ora 21.00.

Fiind o zi destul de călduroasă, spectatorii sunt sfătuiți să se hidrateze corespunzator înainte și în timpul concertelor și să poarte îmbrăcăminte adecvată vremii (culoare deschisă). Accesul cu alimente și băuturi din afara locației NU va fi permis. Organizatorii anunță că vor fi suficiente puncte de vânzare în perimetrul locației de la care se vor putea achiziționa băuturi răcoritoare și gustări.

Accesul copiilor la concert

Din cauza zgomotului foarte puternic produs în cadrul evenimentelor de acest tip, organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor sub 7 ani. Din același motiv, prezența copiilor sub 3 ani este strict interzisă.

Copiii ce au vârsta între 3 și 16 ani pot participa doar însoțiți de părinți, pe baza unui bilet valid cu pret intreg, iar peste 16 ani pot participa neinsotiti. Organizatorii avertizează participanții că spectacolele includ puternice efecte de lumină, care ar putea dăuna copiilor sau persoanelor epileptice. În situația în care părintele alege să vină însoţit de copil, accesul acestuia se va putea face doar pe baza unui bilet valid, fără gratuitate sau reducere la achiziţionarea acestuia.

Este interzis accesul cu:

  • rucsaci sau genti de dimensiuni mai mari de o coala de hartie A4
  • sticle, conserve;
  • scaune pliabile;
  • mancare sau bauturi de orice fel - alcoolice sau nealcoolice - din afara incintei;
  • artificii, arme, obiecte periculoase; cuțite, spray paralizant, lanțuri sau alte obiecte care reprezintă un pericol public
  • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
  • Ipad-uri, tablete, laptopuri, camere de filmat Go Pro sau similar, selfie sticks, baterii externe;
  • bannere sau postere de dimensiuni mai mari de A3;
  • umbrele (în caz de ploaie, doar pelerinele sunt permise);
  • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil);
  • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
  • animale de companie;

Persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare. Participarea la eveniment se face pe proprie raspundere, inclusiv cu privire la urmatoarele: persoanele cu boli psihice sau fizice pentru care zonele aglomerate, zgomotele puternice, efecte speciale sonore, vizuale și audio, reprezintă un risc, își asumă întreaga răspundere pentru prejudiciile ce le-ar putea suferi prin participarea la acest eveniment. Spectacolul poate include și puternice efecte de lumină, care ar putea dauna copiilor sau persoanelor epileptice.

Pe durata evenimentului, spectatorii sunt rugați să își păstreze biletele pentru control. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face dar, dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

The Cure

Trupa britanică de rock The Cure s-a format în Crawley, Sussex, în 1976, ca Easy Cure și este considerată pionieră în zona rockului alternativ englezesc. Formație cu un trecut muzical extrem de interesant, a suferit mai multe schimbări de componență, vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith, fiind singurul membru constant al formației britanice.

Încă de la înființare, The Cure a abordat sonorități cu totul diferite. Primul material, "Three Imaginary Boys" (1979) și câteva single-uri ce au precedat acest album au făcut ca trupa The Cure să fie considerată o emblemă a post-punk-ului si mișcării New Wave, ce s-a conturat în urma revoluției punk din Regatul Unit.

După lansarea albumului "Pornography" (1982), viitorul trupei devine nesigur și Robert Smith este dornic de a schimba imaginea dark, pe care o dobândise trupa sa. Odată cu lansarea single-ului “Let's Go To Bed”, din 1982, Smith a început să injecteze treptat și sigur un touch pop în muzica formației, formația căpătând și un aspect scenic diferit. Popularitatea trupei era în creștere, cu precădere în Statele Unite, unde piesele "Just Like Heaven", "Lovesong" și "Friday I'm in Love" și-au găsit loc în topul Billboard Hot 100.

La începutul anilor 1990, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. În 1990, au câștigat cu piesa “Lullaby” sectiunea Best Video la premiile Brit Awards, iar în 1991, au primit, tot la Brit Awards, premiul Best British Band.

La evenimentul din București, de pe 22 iulie 2019, The Cure se va prezenta pe scenă în formula: Simon Gallup - bas, Jason Cooper - baterie, Roger O'donnell - clapă, Reeves Gabrels - chitară și Robert Smith - voce și chitară.

God Is An Astronaut

God Is An Astronaut este una dintre cele mai apreciate formații din zona post-rock-ului actual. Încă de la înființare, în 2002, trio-ul irlandez a fost considerat un adevărat reper în spectrul trupelor din zona instrumentală, cu elemente din zona muzicii electronice, krautrock și space rock și, cel mai important, reminiscente din universul muzical Tangerine Dream.

Și-au început activitatea în 2002, la inițiativa lui Torsten Kinsella (voce, chitara, clape), a fratelui său geaman, Niels Kinsella, (bass, chitara, visuals), și a lui Lloyd Hanney (tobe, synth). În același an a văzut lumina zilei primul material de studio, ”The End of the Beginning”, lansat la propria casă de producție.


God Is An Astronaut a susținut mai multe concerte în România. În martie 2012, trupa a concertat la The Silver Church, în București, revenind în capitală doi ani mai târziu, pentru a cânta în Farbrica. Tot în 2014 au concertat și la Cluj. În 2018 au susținut alte două concerte în țara noastră: pe 3 octombrie în Brașov, iar pe 9 octombrie la Cluj.

Editors

Editors și-a început activitatea în 2002, în orașul Birmingham. Începuturile muzicale le-au desfășurat sub titulatura Pilot, The Pride și Snowfield, ca mai apoi, în 2002, să evolueze sub denumirea care i-a consacrat, cea de Editors.

Formația are în palmares șase albume, două dintre ele de platină, și milioane de discuri vândute la nivel internațional. Albumul lor de debut, "The Back Room", a fost lansat în 2005 și a primit o nominalizare la Mercury Prize Awards. Discul conține hit-urile "Munich" și "Blood".

Alături de aprecierile critice și succesul lor în topuri, formația a beneficiat în mod constant de turnee sold-out și numeroase distribuții ca headlineri în foarte multe festivaluri. Sound-ul dark-indie rock specific Editors este, de obicei, comparat cu sunetul unor trupe precum Echo & Bunnymen, Joy Division, Interpol, The Chameleons și U2.

Days of Confusion

Days of Confusion este una din cele mai cunoscute trupe românești de alternative metal/post-grunge, ce a luat fiinţă în anul 2010 în București și îi are în componenţa sa pe Cezar Popescu (voce/chitară), Cosmin Lupu (voce/chitară), Alex Hălmăgean (tobe), Mihai Ardelean (clape, chitară), Andrei Zamfir (bas) și Alecu (chitară/chitară bas).

Coma 

Coma a fost înființată în 1999 de șase tineri din București: Dan Costea, Cătălin Cheleman, Răzvan Albu, Răzvan Rădulescu (DJ Hefe), Sorin Petrescu, Matei Tibacu și Călin Marcu. Prima apariție pe scenă a fost în anul 2000, la Timișoara, în cadrul StudentFest. Coma a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea concertelor unor trupe și artiști precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

De la înființare până în prezent, trupa a susținut zeci de concerte în România și a fost prezentă la multe festivaluri importante precum Bestfest, Peninsula, Coke Live, Stuffstock, Studentfest Timișoara, Iubim 2 Roti Fest, Burger Fest, Street Delivery Route 68 Fest, Zilele Prieteniei Bergenbier 2014, Shine Fest, Artmania și multe altele.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 22 iulie 2019

The Cure

Loc
Piața Constituției
Comentează

Albume noi

The Cure a lansat primul album după 16 ani, "Songs Of a Lost World"

The Cure a lansat pe 1 noiembrie 2024 "Songs Of a Lost World", primul său album după 16 ani. Înregistrat între 2019 şi 2022, el poartă melancolia şi angoasa pandemiei şi livrează o voce a lui Robert Smith care nu a îmbătrânit deloc din anii '80.

Publicat

pe

Coperta album The Cure Songs of a Lost World
Coperta album The Cure Songs of a Lost World │ FOTO: The Cure

"Songs of a Lost World" este primul album The Cure de la "4:13 Dream", din 2008. Iniţial trebuia lansat în 2019, dar a mai fost nevoie de lucru la el. Robert Smith luase în calcul chiar un album dublu. Acesta este primul album cu Reeves Gabrels la chitară de când a revenit în trupă în 2012. A mai revenit şi Roger O'Donnell la clape, începând cu 2011, după o pauză de 6 ani.

The Cure nu a fost prea generoasă cu single-urile, oferindu-ne doar "Alone" pe 26 septembrie 2024 şi "A Fragile Thing", pe 9 octombrie 2024. Acesta este albumul de studio cu numărul 14, promovat printr-un concert intim la Troxy, din Londra, ţinut chiar pe 1 noiembrie 2024. Concertul este transmis live, pe Youtube gratuit în toată lumea, de la ora 21:50, ora României.

Recenziile sunt pozitive pentru noul LP, iar The Guardian numeşte albumul drept "cel mai bun de la "Disintegration" încoace, ceea ce e foarte greu de atins. Printre temele abordate de Smith şi colegii săi se număra moartea, melancolia şi doliul. Plus iubirea adolescentină, singurătatea şi înstrăinarea. Solistul s-a inspirat din ultimii ani, în car esi-a pierdut fratele, toţi unchii şi mătuşile.

Iată tracklist-ul lui "Songs of a Lost World":

  1. Alone
  2. And Nothing Is Forever
  3. A Fragile Thing
  4. Warsong
  5. Drone: Nodrone
  6. I Can Never Say Goodbye
  7. All I Ever Am
  8. Endsong

The Cure lua naştere în 1976 în Crawley, în Sussex şi a vândut peste 30 de milioane de albume în toată lumea. În 2018 sărbătoare 40 de ani de activitate concertând în faţa a 65.000 de persoane. The Cure a avut o influență profundă asupra muzicii alternative și goth, inspirând numeroase trupe și artiști. Trupa este cunoscută pentru imaginea distinctivă a lui Robert Smith, cu machiajul său negru, părul în dezordine și vestimentația în stil gotic.

De-a lungul carierei, The Cure a vândut milioane de albume la nivel mondial și a avut un succes atât în Marea Britanie, cât și în SUA. În 2019, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Citește în continuare

Industria muzicala

Robert Smith anunță planurile de retragere pentru trupa The Cure

Robert Smith are destul de clar planificați următorii ani alături de The Cure. Formația va concerta începând cu toamna anului viitor, iar aniversarea a 50 de ani de la apariția primului album va marca și încheierea activității sale.

Publicat

pe

Solistul The Cure, Robert Smith
Solistul The Cure, Robert Smith │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Vocalistul The Cure are agenda plină pentru anii următori. Muzicianul plănuiește să se bucure de concerte cât de mult va mai putea, având la orizont și o limită de timp. Potrivit declarațiilor făcute într-un interviu cu Matt Everitt, Robert Smith vede împlinirea vârstei de 70 de ani drept un moment bun pentru retragere.

"Vom cânta la festivaluri anul viitor, dar apoi m-am hotărât să nu mai cântăm nicăieri vara care urmează. Data viitoare când vom urca pe scenă va fi toamna anului următor", a detaliat Robert, anunțând astfel planurile de turneu ale trupei.

Smith a continuat apoi să dezvăluie ce pregătiri se prefigurează odată cu viitoarele aniversări The Cure.

"Probabil că vom cânta constant până la următoarea aniversare - cea din 2028. E un orizont înfricoșător de stresant. Pentru aniversarea din 2018 am început să fac planuri din 2016, gândindu-mă: <<Am la dispoziție un an și jumătate, e ușor!>>. Și cu toate astea, nu am reușit să termin la timp. Acum încep să mă gândesc <<2028, trebuie să pun lucurile în ordine>>; mă refer la filmul documentar și lucruri de genul ăsta."

Robert Smith: "O să am 70 de ani în 2029, iar atunci va fi aniversarea a 50 de ani de la primul album The Cure. Acela e finalul, acolo se termină cu adevărat"

Continuând pe același fir de idei, Robert a anunțat și cam în ce moment vede el încheierea activității The Cure.

"O să am 70 de ani în 2029, iar atunci va fi aniversarea a 50 de ani de la primul album The Cure. Acela e finalul, acolo se termină cu adevărat. Dacă ajung până acolo, acela e finalul.

În timpul care ne mai rămâne mi-ar plăcea să includem cât mai multe concerte, ca parte a planului nostru general de viitor. Mi-a plăcut la nebunie să cânt live; ultimii 10 ani în care am susținut concerte au fost cei mai buni 10 ani de când sunt cu trupa. Sunt mult peste ceilalți 30 de ani. Au fost niste ani grozavi."

Solistul The Cure a explicat și de ce i-a plăcut atât de mult să susțină concerte în ultimii 10 ani.

"Neavând un album nou pentru o perioadă atât de îndelungată, am cântat câte 140 sau 150 de piese, pentru că ne-am transformat într-o trupă live, care se bazează pe portofoliul ei. Putem susține concerte de două ore în care să cântăm 30 de piese, iar la fiecare show piesele pot fi diferite. Asta îți dă un sentiment de libertate."

În prezent, The Cure promovează single-uri de pe albumul "Songs of a Lost World", așteptat să apară pe 1 noiembrie. Cea mai recentă piesă lansată se numește "A Fragile Thing" și o puteți asculta pe InfoMusic.

Citește în continuare

Muzică nouă

The Cure a lansat piesa "A Fragile Thing", al doilea single de pe noul album

The Cure a lansat piesa "A Fragile Thing", al doilea single de pe noul său album. Nu are impactul primului single, care marchează o revenire a grupului după câţiva ani buni, dar orice ocazie să auzim vocea lui Robert Smith e o binecuvântare pentru iubitorii curentului goth.

Publicat

pe

Coperta single The Cure a Fragile Thing
Coperta single The Cure a Fragile Thing │ FOTO: The Cure

Până acum am avut parte de un prim single de pe "Songs of a Lost World", "Alone", care a fermecat fanii, deşi a pornit destul de greu şi lent, misterios şi mai degrabă instrumental. Dacă mă întrebaţi pe mine "A Fragile Thing" impresionează mai degrabă prin chitara sa tipic britanică, care apare imediat după pianul discret, care pigmentează aceasta creaţie melancolică.

Mi se pare interesant şi că The Cure şi-a lansat single-ul cel nou în 3 variante: lyric video în engleză, portugheză şi spaniolă. Când se lansează noul album? Ei bine, aflaţi că aceste 8 piese noi vor vedea lumina zilei pe 1 noiembrie 2024. Este primul album The Cure în ultimii 16 ani şi a fost produs de trupă împreună cu Paul Corkett la Rockfield Studios, în Wales.

Vom avea şi o lansare de două single-uri în versiunea live în luna noiembrie, "And Nothing Is Forever" şi "I Can Never Say Goodbye".

Iată tracklist-ul noului album The Cure:

01 Alone
02 And Nothing Is Forever
03 A Fragile Thing
04 Warsong
05 Drone:Nodrone
06 I Can Never Say Goodbye
07 All I Ever Am
08 End Song

Ultimul album lansat de The Cure a fost abia prin 2008, "4:13 Dream", iar Robert Smith nu a stat degeaba în această perioadă, afirmând că a lucrat la un album dublu chiar, nu doar la un LP singular. "Songs of a Lost World" este LP-ul cu numărul 14 din cariera grupului, care şi-a început activitatea în 1976. A pus bazele gothic rock-ului, ale atitudinii de goth şi ţinutelor, culturii goth.

A abordat şi genuri ca post punk, rock alternativ şi new wave.

Iată ce a spus Smith despre noul single:

Este "melodia de dragoste" a albumului, dar nu este cu adevărat o melodie de dragoste în felul în care "Lovesong" [din 1989] este o melodie de dragoste. Este despre dragoste și despre cum dragostea este cea mai durabilă dintre emoții, cred. Este cea mai puternică emoție și este incredibil de rezilientă. Și totuși, în același timp, incredibil de fragilă. Știu, și nu prea are sens. Dar cred că înțelegi ce vreau să spun. Uneori simți că ești în pericol de a distruge ceva, și totuși știi cumva că nu poate fi distrus. Mi-a fost greu să scriu melodia, care inițial s-a numit "Kill the Sun", înainte să se transforme drastic în formă finală. Ar putea fi un pic prea specifică pentru stilul meu de suferință emoțională. Dar sper că va rezona și cu alți oameni, pentru că este un sentiment universal.

Citește în continuare

Trending