Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ce trupe poți asculta gratis la Creative Fest 2019 - Vezi programul concertelor

Creative Fest, festivalul de artă și cultură urbană, revine în 2019 cu o nouă ediție ce va avea loc la Romexpo în perioada 26-28 iulie. Află ce trupe vor urca pe scenă și care este programul complet.

Publicat

pe

The Rasmus

Creative Fest înseamnă trei zile de urban art, graffiti, sporturi extreme, concerte și alte manifestări artistice spectaculoase desfășurate în stradă. Anul acesta, headlinerul festivalului este trupa The Rasmus. Vor mai urca pe scenă Dubioza Kolektiv, Subcarpați, DAS EFX, Dope D.O.D. sau Șuie Paparude.

Accesul la toate evenimentele din cadrul Creative Fest este gratuit.

Accesul în zilele de festival se face, începând cu ora 16:00, pe la intrările Romexpo A și B.

Program Creative Fest 2019:

Vineri, 26 iulie

  • 17:30 - Vlad Dobrescu (live set)
  • 18:15 - Harlequin_Jack
  • 19:15 - Gojira & Planet H
  • 20:30 - R.O.A.
  • 21:45 - Șuie Paparude

Sâmbătă, 27 iulie

  • 17:00 - The Sonic Taste
  • 17:50 - CnM
  • 18:45 - Basska
  • 20:00 - Robin and the Backstabbers
  • 21:30 - The Rasmus

Duminică, 28 iulie

  • 16:45 - The Putreds (Macanache live band)
  • 17:40 - Dope D.O.D.
  • 18:40 - DAS EFX
  • 19:40 - Subcarpați
  • 21:30 - Dubioza Kolektiv

Artă stradală la Creative Fest 2019

Evenimentul promovează abilitățile creative ale mediului artistic tânăr și reprezintă totodată și un loc de întâlnire al unor artiști români și străini, care vor să schimbe "fața lumii", prin intermediul artei urbane. Arta stradală este în continuă schimbare și dezvoltare, iar Creative Fest își asumă misiunea de a prezenta publicului cele mai recente tendințe ale acestei manifestări artistice.

Amatorii de acrobații pe biciclete BMX, trotinete, role și plăci de skateboard vor putea folosi, și anul acesta, un half - pipe de 11 metri lungime, pentru a-și exersa îndemânarea. Cei interesați pot folosi rampa doar dacă sunt dotați cu echipament de protecție (purtarea unei căști de protecție este obligatorie) și după ce acceptă și semnează o declarație pe proprie răspundere, privind riscurile și măsurile de siguranță aplicabile (în cazul minorilor de până în 14 ani, declarația va trebui semnată de unul dintre părinți).

Graffiti la Creative Fest 2019

Zona de graffiti rămâne una dintre atracțiile principale ale evenimentului. Un perete de mari dimenisiuni va fi transformat, până la finalul festivalului, într-un mesaj multicolor, care subliniază ideea că arta poate ajuta comunitățile locale să fie mai unite și mai vizibile. Pentru artiștii grafferi, picturile murale sunt instrumentele preferate prin care aceștia își exprimă opiniile și le comunică lumii în care trăiesc. Muralul desenat de artiști va avea peste 60 de metri pătrați, iar pentru realizarea lui vor fi folosite peste 300 de spray-uri colorate. Desenul va fi o reprezentare a unui oraș al creativității, plin de culoare, dominat de muzică, artă stradală și rampe de skate, o metropolă în care comunitățile locale comunică vizual și sonor, într-o armonie totală.

Street food la Creative Fest 2019

Publicul participant la festival va putea putea alege dintr-o mulțime de preparate street food și se va putea relaxa în zona lounge.

Din oferta van-urilor prezente la Creative Fest, în weekend-ul 26 – 28 iulie 2019, nu lipsesc: burgeri, sandwich cubanos, preparate vegetariene, cartofi prăjiți cu diferite topinguri, tortilla wraps, hot dogs, înghețată, clătite cu umpluturi dulci și sărate, bubble waffles și băuturi calde și reci din cafea, fresh-uri, limonade și cocktail-uri.

The Rasmus - headliner Creative Fest 2019

Trupa finlandeză de rock și-a început activitatea în 1994, avându-i inițial în componență pe Lauri Ylönen (voce), Eero Heinonen (bas), Pauli Rantasalmi (chitară) și Jarno Lahti (tobe). La un an de la înființarea formației, toboșarul a fost înlocuit cu Janne Heiskanen, acesta părăsind și el trupa 3 ani mai târziu, luându-i locul Aki Hakala. The Rasmus a vândut peste 4 milioane de albume la nivel internațional, cea mai cunoscută piesă a trupei fiind ”In The Shadows”.

Creative Fest este un proiect organizat de Primăria Municipiului București, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 26 iulie 2019

Creative Fest 2019

Loc
Romexpo

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

Concerte & turnee

Robin and The Backstabbers sărbătorește 15 ani de activitate în concert la Sala Palatului

Anul 2025 marchează un eveniment important în activitatea trupei Robin and The Backstabbers. Formația împlinește 15 ani de activitate. Aniversarea va prilejui primul concert al grupului la Sala Palatului - Ritualul Primăverii, alături de AltOrchestra.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să-și croiască un drum aparte în muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri criptice.

Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România, bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală. A cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.

Trupa a lansat trei albume de studio: "Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad",  "Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel'sk" și "Vladivostok".

Anul 2025 aduce două mari sărbători în viața trupei: împlinirea a 15 ani de activitate si primul lor concert la Sala Palatului. Ritualul Primăverii vine cu cele mai cunoscute piese Robin and the Backstabbers reorchestrate si interpretate electro-simfonic alături de AltOrchestra. Evenimentul va avea loc pe 28 februarie.

Prețurile biletelor la concertul Robin And The Backstabbers - Ritualul Primăverii

  • VIP - 159 lei (+taxe)
  • Categoria 1 - 129 lei (+taxe)
  • Categoria 2 - 109 lei (+taxe)
  • Categoria 3 - 80 lei (+taxe)

*Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit, fără loc asigurat, doar însoțit de cel puțin un părinte cu bilet valabil.
**Accesul copiilor peste 7 ani se face numai pe baza unui bilet valabil.

La 5 ani de la apariția albumului "Vladivostock", Robin And The Backstabbers ni-l prezintă pe "GOLEM", dar nu din lut, ci din carne și oase. "GOLEM" a fost scrisă de Robin în vara anului 2024. De producție muzicală, rec, mix și master s-a ocupat Alessandro Marton la The Great Below Studios, în București, și la  FirstLineStudios, în Toscana.

Noul single vine și cu un B-side, ce ne aduce o interpretare vocală din partea Valeriei Stoica. Versurile, scrise ca de obicei de Andrei Robin Proca, se păstrează pentru ambele versiuni ale piesei. "Pe cine păcălesc eu / Pe cine construiesc eu / Pe cine părăsesc eu / Dacă tu pleci?" rămâne întrebarea de fond la care fiecare dintre noi își poate răspunde.

Citește în continuare

Albume noi

Vlad Dobrescu a lansat albumul "Fiare noi"; Ascultă piesele de pe LP - AUDIO

Vlad Dobrescu a lansat cel de-al doilea album solo din cariera sa. Discul se numește "Fiare noi" și include colaborări cu Killa Fonic, Oscar, Chimie, Deliric, Macanache și Cedry2k, printre alții.

Publicat

pe

Vlad Dobrescu - "Fiare noi" (artwork album 2024)
Vlad Dobrescu - "Fiare noi" (artwork album 2024) │ FOTO: Radu Pandele

La 11 ani de la apariția primului album solo, "În sfârșit", Vlad Dobrescu revine cu un LP consistent, de 13 piese. Noul album se numește "Fiare noi" și include colaborări ce acoperă un spectru larg al scenei hip hop și trap din România. Pentru noile melodii, Dobrescu a înregistrat alături de colegii săi din CTC, Deliric și DOC, dar și împreună cu artiști din noul val, precum Oscar și Killa Fonic. Regăsim, de asemenea, featuring-uri cu Macanache, Faust, Chimie și Cedry2k. Tracklist-ul complet este disponibil mai jos.

Tracklist "Fiare noi" - Vlad Dobrescu:

  1. Te așteaptă / Fiare noi
  2. După sfârșit
  3. Ce ai face? (Vlad Dobrescu & NCTK)
  4. Rich Vlad Poor Vlad
  5. Halucinații (Vlad Dobrescu, Killa Fonic & Alduts Sherdley)
  6. Turnu Babel II (Vlad Dobrescu, Rj Payne, DV Alias Khryst & Chip Fu)
  7. Iadul sunt ceilalți (Vlad Dobrescu, Phunk B & Deliric)
  8. Te-au mințit (Vlad Dobrescu & Faust)
  9. Căutarea continuă (Vlad Dobrescu & Dorian)
  10. Recunoscător (Vlad Dobrescu, Vlad Flueraru, Deliric, Frank, Tomi Marfă, FraXu, Doc & Bogă)
  11. Nimic pe lumea asta
  12. Când se risipește ceața (Vlad Dobrescu & Cedry2k)
  13. Tot ce-ți trebuie (Vlad Dobrescu, Macanache, Oscar, Chimie, Nicolla)

Una dintre cele mai intime piese de pe noul album se numește "Nimic pe lumea asta". În versuri, Vlad Dobrescu vorbește despre trecerea în neființă a tatălui său.

"Nu-i nimic pe lumea asta mai greu / Decât să accept că-i ultima oară când îl mai văd pe tatăl meu / Și nu-i nimic pe lumea asta mai trist / Decât că n-am mai apucat să-i zic: "Îți mulțumesc că exist", cântă Vlad Dobrescu pe refrenul piesei "Nimic pe lumea asta".

Albumul "Fiare noi" este disponibil de astăzi, 6 decembrie, pe toate platformele. Concertul de lansare a LP-ului va avea loc pe 7 decembrie în clubul Quantic din București. Toate biletele au fost deja vândute.

AUDIO: Vlad Dobrescu - "Fiare noi"

În 2021, Vlad Dobrescu îi povestea lui DJ Gojira în podcastul "Aproximativ discuții" despre cum a ajuns să facă muzică hip hop într-o perioadă în care mișcarea rap abia începuse în țara noastră. Un consumator avid de muzică, Dobrescu a detaliat cât de dificil era în perioada anilor '90 să faci rost de casete, dar cât de satisfăcător era sentimentul că ai reușit să asculți albumul unui artist mare din afară. Cât despre trecerea de la fan hip hop la artist hip hop, acesta a mărturisit că tranziția a fost neplanificată. Găsiți mai multe detalii în articolul nostru de pe InfoMusic.

Citește în continuare

Trending