Compania suedeză Sandvik, care se ocupă de construcții din oțel și aliaje de înalt nivel, s-a încumetat să își aloce provocarea de a construi o chitară indestructibilă. Pentru a testa minunăția, cine să fie mai potrivit decât maestrul Yngwie Malmsteen, căruia îi face deosebită plăcere să zdrobească instrumente muzicale fără pic de regret.
Corpul chitarei Sandvik este obținut prin printare 3D printr-o metodă specială care implică topirea prin laser a pudrei de titanium și așezarea ei în straturi microscopice. Gâtul chitarei este construit din oțel inoxidabil reciclat, cu o structură extrem de puternică, testată împotriva șocului într-o manieră similară cu cea în care sunt testate noile modele de mașini.
Inginerii de la Sandvik declară că întreaga chitară este o inovație, că ceva similar nu a mai fost făcut până acum. Unul din punctele cheie care o face indestructibilă este faptul că gâtul chitarei și corpul sunt construite ca o singură bucată.
"Chitara ar putea fi folosită pe post de ciocan și tot nu s-ar sparge."
Clipul îl înfățișează pe Malmsteen cum distruge amplificatoare încercând să zdrobească chitara, iar ca o ultimă încercare, o aruncă în sus și o lasă să cadă de la înălțime. Reacția sa este apoi una de uimire și apreciere față de munca inginerilor de la Sandvik:
"Rezultatul e uimitor, am dat tot ce am putut dar a fost imposibil de spart."
Scopul acestei provocări a fost de a scoate în evidență expertiza și calitatea metodelor și a materialelor folosite de compania Sandvik. Și desigur, de a mai ieși un pic din tipare și a face ceva ce alții nu au mai făcut.
Yngwie Malmsteen a cântat la Bucureşti în 2015, cu prilejul primului său concert din ţara noastră, organizat la Sala Palatului.