Bruce Dickinson a intrat în analele istoriei prin faptul că a concertat în oraşul Sarajevo, în vreme ce se afla sub asediu în 1994. Avioane de luptă treceau deasupra oraşului, care era intens bombardat, dar solistul a riscat pentru a face o declaraţie puternică de susţinere şi independenţă în regiune. Primarul actual al oraşului, Abdulah Skaka i-a înmânat distincţia lui Bruce în clădirea primăriei care a fost grav afectată de bombardamente, dar complet refacută.
Primarul a avut următoarele de spus:
Sosirea domnului Dickinson în Sarajevo în 1994 a fost unul dintre acele momente care ne-au făcut să ne dăm seama că vom supravieţui, că oraşul va supravieţui şi că Bosnia-Herzegovina va supravieţui.
6 aprilie a fost de alfel şi Ziua Sarajevo, marcând momentul din 1945 când oraşul a fost eliberat în Al Doilea Război Mondial. În acelaşi timp a marcat şi începutul asediului din războiul sârbo-bosniac început în 1992. Acesta s-a soldat cu peste 13.000 de morţi şi a dus la implicarea forţelor ONU pentru a opri escaladarea violenţelor.
Dickinson a fost condus prin centrul istoric al oraşului, unde a salutat publicul şi a semnat autografe. Bruce a cântat în Sarajevo în 1994 cu trupa Skunkworks, în timpul unui război care a durat 3 ani şi jumătate. Acest eveniment muzical a fost transformat într-un documentar numit "Scream for Me Sarajevo", care a ajuns în cinematografe în 2018.
Conform documentarului, invitaţia de a concerta în oraşul asediat a venit de la maiorul Martin Morris, un membru al forţelor de menţinere a păcii ONU care se afla în Sarajevo. Ideea a fost de a oferi adolescenţilor din localitate o modalitate de divertisment şi de a uita de conflictul care îi apăsa de câţiva ani. Concertul a intrat în istorie, alături de cel al lui David Hasselhoff la căderea Zidului Berlinului din 1989.