Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Mark Ronson compară declinul muzicii lui Michael Jackson cu "colapsul continuumului spațiu-timp"

Reputatul producător Mark Ronson crede că efectul pe care documentarul ”Leaving Neverland” îl are asupra muzicii lui Michael Jackson este unul devastator pentru industria muzicală, similar "colapsului continuumului spațiu-timp".

Publicat

pe

Mark Ronson / Michael Jackson
Mark Ronson / Michael Jackson │ FOTO: www.facebook.com

Regizorul Dan Reed a readus în spațiul public vechi acuzații privind abuzurile sexuale pe care Michael Jackson le-ar fi manifestat asupra unor minori. În noul său documentar de patru ore, "Leaving Neverland", sunt prezentate mărturiile lui Wade Robson (36 de ani) și James Safechuck (41 de ani), care au locuit împreună cu familiile lor în fosta reședință a lui Michael, Neverland. Aceștia povestesc pe larg care a fost relația lor cu Michael Jackson, detaliind abuzurile sexuale repetate la care au fost supuși în copilărie, pe toată perioada șederii lor în Neverland.

Difuzarea acestui documentar a avut un efect puternic atât asupra fanilor lui Michael Jackson, cât și asupra presei. Mai multe posturi de radio au scos piesele lui Michael din playlisturi, inclusiv BBC Radio 2.

”Muzica lui (Michael Jackson) inspiră R&B-ul, soul-ul și pop-ul modern mai mult decât orice altceva”

Fan declarat al lui Michael Jackson, Mark Ronson crede că ceea ce se întâmplă acum cu muzica regelui pop va avea un efect major asupra industriei muzicale în ansamblu.

"Nu vreau să spun nimic până nu văd documentarul, dar, da, este afectată o parte uriașă a muzicii", a declarat Ronson pentru NME. "Este una dintre cele mai puternice influențe, dacă luăm în considerare tot ce a făcut, inclusiv producția - muzica lui inspiră R&B-ul, soul-ul și pop-ul modern mai mult decât orice altceva.

Așa că dacă muzica lui va fi pătată, se va întâmpla o chestie similară filmelor acelora în care asistăm la un colaps al continuumului spațiu-timp."

Presupusele victime Robson și Safechuck, ale căror mărturii sunt prezentate în documentarul "Leaving Neverland", i-au dat în judecată pe administratorii averii lui Michael Jackson, dar cazul a fost respins în 2017, după ce un judecător a descoperit că plângerea nu s-a încadrat în termenul prevăzut pentru răspunderea penală.

Familia lui Michael Jackson a negat toate acuzațiile prezentate în documentar şi au dat în judecată HBO, cerând daune de 100 de milioane de dolari.

Comentează

Lifestyle

A murit Quincy Jones, reputatul producător care a lucrat cu Michael Jackson și Aretha Franklin

Quincy Jones, renumitul producător și compozitor american care a lucrat cu Michael Jackson, Frank Sinatra și Aretha Franklin, a murit la vârsta de 91 de ani. De-a lungul celor 7 decenii de carieră, muzicianul a primit nu mai puțin de 28 de premii Grammy.

Publicat

pe

Quincy Jones
Quincy Jones │ FOTO: Captură YouTube

Potrivit publicistul lui Quincy Jones, Arnold Robinson, producătorul a murit duminică seară, pe 3 noiembrie, în casa sa din cartierul Bel Air din Los Angeles, înconjurat de familia sa.

Familia lui Quincy Jones: "Prin muzica și dragostea lui nemărginită, inima lui Quincy Jones va bate pentru eternitate"

"În această seară, cu inima plină, dar zdrobită, trebuie să împărtășim vestea morții fratelui nostru Quincy Jones. Și, deși aceasta este o pierdere imensă pentru familia noastră, sărbătorim viață incredibilăvpe care a trăit-o și știm că nu va mai exista niciodată un altul ca el.

El este cu adevărat unic și ne va lipsi enorm; ne mândrim să știm că dragostea și bucuria, care au fost esența ființei sale, au fost împărtășite lumii prin tot ceea ce a creat. Prin muzica și dragostea lui nemărginită, inima lui Quincy Jones va bate pentru eternitate", a declarat familia sa.

Quincy Jones este cunoscut în special pentru colaborările sale cu Michael Jackson, producând trei dintre cele mai de succes albume ale lui Michael: "Off the Wall" (1979), "Thriller" (1982) și Bad (1987). "Thriller" a câștigat premiul Grammy pentru Albumul Anului și este în continuare cel mai bine vândut album din toate timpurile, vânzându-se în aproximativ 70 de milioane de copii în întreaga lume.

Quincy Jones a lucrat, de asemenea, cu Frank Sinatra, Aretha Franklin și Donna Summer, printre alții, și a produs și dirijat piesa caritabilă din 1985 "We Are the World", care a inclus vocile lui Michael Jackson, Stevie Wonder, Bruce Springsteen, Bob Dylan și Diana Ross.

Quincy Jones: "Să nu subestimați niciodată impactul pozitiv pe care îl puteți avea asupra vieții unui copil"

"Această viață pe care am fost binecuvântat să o trăiesc nu este una pe care o iau de bună. Fiind un băiețel negru care a crescut în partea de sud a orașului Chicago, să ajung la 91 de ani nu a fost nici măcar un vis, pentru că nu a părut niciodată posibil. Dar, în timp ce mă aflu în fața voastră astăzi, sunt recunoscător pentru fiecare persoană care mi-a împrumutat un umăr pe care să mă sprijin... De la Count Basie la Nadia Boulanger la Joseph Powe și la toate persoanele care mi-au spus că merit să trăiesc încă o zi.

Să nu subestimați niciodată impactul pozitiv pe care îl puteți avea asupra vieții unui copil, deoarece poate face diferența dintre o viață care să ajungă până la 19 sau la 91 de ani. Vă mulțumesc tuturor pentru urările frumoase transmise de ziua mea", declara Quincy Jones pe 14 martie, la împlinirea vârstei de 91 de ani.

Quincy Jones a câștigat 28 de premii Grammy din 80 de nominalizări, deținând, totodată, premiul Grammy Legend, acordat în 1992. A fost nominalizat și pentru 6 premii Oscar, în 1995 primind un premiu onorific.

Citește în continuare

Trending