Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

In Flames lansează albumul "I, The Mask", revenind la sound-ul mai dur consacrat

Pe 1 martie 2019 In Flames lansează albumul "I, The Mask", ducând discografia trupei la 13 materiale. După câţiva ani de experimente muzicale, trupa revine la un sound ceva mai dur. Am avut ocazia să ascultăm câteva single-uri, iar acum chitaristul trupei oferă detalii despre crearea pieselor noi.

Publicat

pe

In Flames I the Mask Coperta album
In Flames I the Mask Coperta album │ FOTO: In Flames

Pionerii death metal din Suedia au ajuns atât de faimoşi la un moment dat încă au propriul festival. De pe noul LP am putut asculta până acum single-urile "Burn", "I, The Mask" şi "I Am Above". Acesta din urmă a primit un videoclip în care apare în prim plan actorul suedez Martin Wallstrom, vedeta din serialul "Mr. Robot". Acesta este serialul în care s-a afirmat Rami Malek, câştigătorul premiului Oscar pentru "Bohemian Rhapsody".

"I, The Mask" este primul album al formaţiei de la "Whoracle" încoace care nu îl include pe basistul Peter Iwers în componenţă. Aduce şi o schimbare de toboşar, prin sosirea lui Tanner Wayne. LP-ul de 50 de minute şi 47 de secunde are 12 piese şi include riff-uri agresive care amintesc de perioada "The Jester Race" sau "Clayman".

Nu lipsesc elementele electronice, care au abundat pe "Battles" din 2016 sau vocea celebră a lui Anders Friden, atât în porţiuni de ţipat, cât şi voce curată. Chitaristul Björn Gelotte a stat de vorbă recent cu publicaţia Overdrive, discutând despre noul album şi planurile formaţiei. Cu această ocazie am aflat şi că masca, laitmotivul albumului este de fapt identitatea falsă pe care ne-o atribuim online.

E vorba despre proiectarea unei părţi a sinelui pe care doreşti să o arăţi, nu faţa ta reală. Bjorn şi Anders au lucrat îndeaproape într-un mic studio în Los Angeles, analizând fiecare detaliu, inclusiv linia vocală şi riff-urile de chitară, dar şi aranjamentele. Bjorn a fost inspirat de versurile lui Anders şi cei doi s-au completat în mod excelent sub ghidajul producătorului Howard Benson.

După 5-6 ore de muncă la studio, artiştii continuau procesul creativ şi acasă pentru alte câteva ore. Puteţi citi întreg interviul aici şi afla cum a evoluat In Flames pe parcursul a 29 de ani de carieră. Aflăm detalii şi despre festivalul propriu al trupei, Borgholm Brinner, care are loc pe 2 şi 3 august la castelul Borgholm din Suedia. Participă Architects, Opeth, At the Gates şi Of Mice and Men.

In Flames este o trupă suedeză activă din 1990 şi căreia i se atribuie statutul de inventator al genului melodic death metal. Istoria sa a fost marcată de schimbări de sunet şi componenţă, cochetarea cu muzică electronică prin remixuri celebre şi videoclipuri elaborate. Grupul a fost fondat de chitaristul Jesper Strömblad în 1990 în Gotheburg, dar artistul a părăsit trupa între timp.

După 18 ani de carieră, în 2008 trupa vânduse peste 2 milioane de albume. In Flames a bifat 3 nominalizări la Premiile Grammy, câştigând două premii în urma acestora. Formaţia a fost citată des ca influenţă asupra grupurilor metalcore, dar şi asupra actelor melodic death. A cântat la Bucureşti în 2011, la Arenele Romane, unde s-a lăsat cu mosh pit serios.

Comentează

Muzică nouă

Machine Head a lansat o piesă nouă, "These Scars Won't Define Us", cu In Flames şi Lacuna Coil

Printre numele mari anunţate recent pentru Rockstadt Extreme Fest 2025 se numără şi Machine Head. Ei bine, fanii acestei trupe au toate motivele să fie încântaţi, deoarece grupul tocmai a lansat o super piesă, o mega colaborare cu In Flames şi Lacuna Coil, "These Scars Won't Define Us".

Publicat

pe

Coperta single Machine Head These Scars Won't Define Us
Coperta single Machine Head These Scars Won't Define Us │ FOTO: Machine Head

Machine Head a fost poreclită mereu de mine drept "Pantera 2.0", mai ales pentru albumele sale groove metal de la început de carieră. Robb Flynn şi-a cimentat cu siguranţă un loc în panteonul metal, prin imaginea să unică, cu acea bandană roşie în stil Rambo. Are şi nişte guturale excelente şi la 56 de ani nu a îmbătrânit o secundă de la începuturile carierei, cel puţin vocal.

Este activ din 1985 şi a rămas constant în lineup-ul Machine Head, care a trecut prin schimbări şi disensiuni, dar şi împăcări. Am văzut chiar un concert în două acte la Bucureşti acum câţiva ani, când primul set a fost cu trupa nouă şi al doilea cu trupa veche. Dar preferatul meu rămâne concertul Machine Head de la Arenele Romane din 2015. E un privilegiu să auzi "Bulldozer" live.

Trecând la noua piesă, "These Scars Won't Define Us" e un efort de grup, o colaborare a celor de la Machine Head cu In Flames şi Lacuna Coil, dar şi cu Unearth.

Acesta este un single de pe noul album Machine Head, care urmează să fie lansat în aprilie 2025. Actuala componență a trupei MACHINE HEAD îl include pe fostul chitarist al formației HAVOK, Reece Alan Scruggs. Scruggs a fost cooptat pentru a-l înlocui pe fostul chitarist al trupei, Wacław "Vogg" Kiełtyka, care nu a putut participa la unele concerte din cauza angajamentelor sale de turneu cu trupa DECAPITATED, din care face parte de mult timp.

Reece și-a făcut debutul live cu MACHINE HEAD în noiembrie 2022, la Strummer's în Fresno, California, în cadrul concertului de deschidere al turneului "Electric Happy Hour (Live)".

Vogg s-a alăturat trupei MACHINE HEAD pentru turneul aniversar de 25 de ani al albumului "Burn My Eyes", lansat la sfârșitul anului 2019.

Citește în continuare

Trending