Piesa care a atras cele mai multe căutări de versuri pe Google în 2018 îi aparține lui Ed Sheeran. Este vorba despre hitul ”Perfect”, lansat în septembrie 2017 și înregistrat ulterior și în duet cu Beyonce și Andrea Bocelli.
Single-ul a urcat pe prima poziție atât în UK Singles Chart, cât și în clasamentul Billboard Hot 100, devenind treptat Number One în 16 țări, inclusiv Canada, Italia, Franța, Olanda și Ungaria.
În versurile melodiei este descrisă o poveste de iubire reală, Ed Sheeran împărtășindu-ne cum s-a îndrăgostit de Cherry Seaborn, actuala lui soție.
Cherry și Ed se știau din liceu, în acea perioadă fiind amici. Au devenit un cuplu de curând, în perioada de pauză dintre albumele ”X” și ”÷”, artistul mărturisind că i-a prins foarte bine acel an (2015 - 2016).
”A fost pentru prima dată când am avut timp să mă îndrăgostesc, așa cum se cuvine”, mărturisea Ed într-un interviu acordat lui Zane Lowe.
În curând îl vom putea vedea pe Ed Sheeran cântând live această piesă, artistul urmând să susțină primul concert în România pe 3 iulie 2019.
În lista pieselor cu cele mai căutate versuri de pe Google se regăsesc și melodii precum ”Panamera”, ”Djadja” și ”MiGna”.
The Motans, unul dintre artiștii populari ai noului val, intră în acest top cu piesa ”Jackpot”, iar Delia încheie TOP 10 cu piesa ”Despablito”, înregistrată în colaborare cu Grasu XXL.
TOP 10: Cele mai căutate versuri de pe Google în 2018
- Perfect versuri (Ed Sheeran - Perfect)
- Panamera versuri (Lino Golden - Panamera)
- Djadja versuri (Aya Nakamura - Djadja)
- Dansează amândoi versuri (Nicole Cherry - Dansează amândoi)
- Guz Prefer versuri (Guz - Prefer)
- Jackpot versuri (The Motans - Jackpot)
- Mi Gna versuri (Maître GIMS - Mi Gna)
- Focuri versuri (5Gang - Focuri)
- Kisses back versuri (Matthew Koma - Kisses Back)
- Despablito versuri Delia (Delia x Grasu XXL - Despablito)
Căutările anului 2018 sunt realizate pe mai multe categorii, căutând să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Lista a fost creată utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional.
Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public și care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, au fost utilizate instrumente interne care permit realizarea de analize complexe suplimentare. A fost eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Lista a fost realizată pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, dar și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile.