Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cerbul de Aur 2018: Ce artiști de muzică populară vor cânta duminică la Gala România Centenar

Cerbul de Aur va avea loc în Piața Sfatului din Brașov în perioada 29 august - 2 septembrie 2018. Ultima seară a festivalului este un regal de folclor românesc cu momente speciale susținute printre alții de Cornelia și Lupu Rednic, Ionuț Fulea, Niculina Stoican, Viorica Macovei și Orchestra Lăutarii condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Publicat

pe

Damian & Brothers pe 31 martie 2017

Devenită deja o tradiție, seara care încheie Festivalul Internațional Cerbul de Aur va fi dedicată folclorului românesc. Spectacolul de duminică, 2 septembrie, va începe la ora 20:30 și se va încheia cu un proiect de evocare istorică. Ca în fiecare zi de festival, porțile se vor deschide la ora 18:45, accesul va fi permis însă până cel târziu la ora 20:20. Consultați toate regulile de acces aici.

100 de călușari deschid a cincea seară a Festivalului. Orchestra Lăutarii din Chișinău urcă pe scenă într-o variantă extinsă, cu 50 de instrumentiști.

În acest an, fiind vorba de o ediție aniversară, spectacolul din 2 septembrie va avea un concept inedit, care va aduce folclorul în modernitate, cu ajutorul lui Damian Drăghici și al lui Alex Calancea. Gazda serii va fi prezentatoarea Iuliana Tudor.

Publicul ce va urmări festivalul, fie din fața televizoarelor (TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD), fie direct din Piața Sfatului, va fi martorul unui spectacol de neuitat în care se vor regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitații speciali Damian Drăghici și Alex Calancea Band, alături de Orchestra “Lăutarii” din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Gala România Centenar va cuprinde și momente cu mi de muzică populara precum: Cornelia și Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuț Fulea, Mariana Deac, Gelu Voicu, Andreea Voica, Constantin Lătărețu și Viorica Macovei.

Cum această ediție a festivalului celebrează și Centenarul Marii Uniri, pe scenă vor urca artişti din toate regiunile istorice ale țării, nume sonore ale folclorului. Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: „Toți K1 Pentru România”, cu o distribuție din care fac parte Nicolae Furdui IancuPaula SelingGrupul instrumental „Crai Nou” din Alba IuliaTrupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu.

"Toți K1 pentru România" este un program pregătit special de marile talente ale scenei muzicale românești, pentru ultima seară a Cerbului de Aur. Iuliana Tudor va întruchipa România, valorificând elementul de identitate națională - ia românească.

"Acest proiect îi conectează pe români, într-o formă extrem de accesibilă, cu câteva dintre cele mai importante momente și figuri ale istoriei României, atunci când romanii au fost cu adevărat uniți", a spus Iuliana Tudor

Iuliana Tudor despre ultima seară a Cerbului de Aur (2018)

Iuliana Tudor despre ultima seară a Cerbului de Aur (2018) │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, de la ora 20.30.

Comentează

Emisiuni radio-tv

10.000 de euro dacă te uiți la PROTEVELION 2025; Concursul cu indicii revine la PRO TV

Postul PRO TV pune din nou la bătaie un premiu în bani la trecerea dintre ani. Cei care urmăresc PROTEVELION 2025 pot câștiga 10.000 de euro dacă notează corect cele 6 indicii. Află care sunt regulile concursului, dar și ce vedete vor urca pe scenă în noaptea de Revelion.

Publicat

pe

Andreea Bălan la PROTEVELION 2025
Andreea Bălan la PROTEVELION 2025 │ FOTO: Captură YouTube

PROTEVELION 2025, programul special pregătit de PRO TV pentru trecerea dintre ani, promite să transforme noaptea într-un spectacol memorabil. Artiști și actori îndrăgiți de public au filmat momente muzicale și umoristice inedite pentru ca evenimentul să fie cât mai atractiv pentru telespectatori. Ca și în anii trecuți, show-ul va fi prezentat de Raluka și Pavel Bartoș.

"Noi vom oferi momente care nu s-au mai văzut și făcut în niciun alt show, vom pune cele mai puternice vedete ale României în ipostaze unice și vom petrece alături de cei mai iubiți artiști ai tuturor genurilor", promite Radu Croitoru, Content Producer PRO TV.

Pentru a oferi publicului și mai multe motive pentru a urmări PROTEVELION-ul, postul pune din nou la bătaie un premiu de 10.000 de euro. Mai jos găsiți regulile concursului.

Prinde indiciul, concursul din cadrul PROTEVELION 2025 - Regulile jocului și formularul de înscriere

Pentru a intra în concurs, fiecare participant trebuie să completeze un formular, ce va fi disponibil pe pagina Prinde Indiciulîn intervalul difuzării PROTEVELION-ului, respectiv 31 decembrie, ora 20:00 - 1 ianuarie, ora 2:00. În formular, fiecare participant va trebui să introducă câteva date personale și cele 6 indicii/mesaje care apar în fiecare oră (unul pe oră). Un participant se poate înscrie o singură dată în concurs, cu o adresă de mail validă.

Potrivit regulamentului, câștigătorul premiului de 10,000 de euro va fi desemnat prin tragere la sorți pe 12 ianuarie 2025. Acesta va fi contactat pentru a intra în posesia premiului.

Ce artiști și vedete poți urmări la PROTEVELION 2025:

Postul nu a dorit să anunțe lista de vedete care participă la PROTEVELION 2025, însă în promo-ul filmat pentru acest spectacol putem zări o mare parte dintre artiștii care au filmat pentru Revelionul PRO TV-ului.

  • Damian Drăghici
  • Theo Rose
  • Irina Rimes
  • Andra
  • Jorge
  • Andreea Bălan
  • Smiley
  • Gina Pistol
  • Cosmin Seleși
  • Alex Bogdan
  • Monica Anghel
  • Horia Brenciu
  • Adrian Copilul Minune
  • Andi Moisescu
  • Cei trei Master Chefi
  • Dan Bittman
  • Carmen Tănase
  • Mihai Bendeac

VIDEO Teaser: PROTEVELION 2025 - Ai chef de distracție, Ai chef de PRO TV

Citește în continuare

Concerte & turnee

Program decembrie 2024: cele mai tari concerte, evenimente și târguri de Crăciun din București - LISTĂ

Luna decembrie bate la ușă și aduce cu ea numeroase evenimente artistice, cu tematică festivă. De la concertele unor artiști îndrăgiți sau ale unor ansambluri muzicale până la spectaculoasele târgurile de Crăciun, bucureștenii și turiștii au cu ce să își umple programul.

Publicat

pe

Concert la Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Concert la Târgul de Crăciun din Piața Constituției │ FOTO: Târgul de Crăciun București www.facebook.com

Decembrie este una dintre cele mai efervescente luni ale anului. Crăciunul și Revelionul sunt punctele culminante, iar în jurul se organizează evenimente care mai de care mai captivante. Am făcut o selecție a celor mai interesante manifestări festive, ce încapsulează perfect spiritul Crăciunului și pe care nu ar trebui să le ratezi.

Târguri de Crăciun din București

Târgurile de Crăciun se află în topul destinațiilor "turistice", fiind apreciate atât de cei mici, cât și de cei mari. În plus, accesul gratuit la aceste evenimente le face și mai atractive.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Între 29 noiembrie și 26 decembrie 2024, sărbătorile de iarnă capătă o strălucire aparte în Piața Constituției, la Târgul de Crăciun București, dedicat tuturor celor care își doresc să redescopere magia Crăciunului autentic. În acest cadru fermecător, spiritul Crăciunului aduce împreună comunități, pentru a celebra armonia, bucuria și frumusețea sărbătorilor de iarnă.

Piața Constituției devine un tărâm magic, cu atracții și activități pentru întreaga familie. Aici, publicul descoperă târgul de meșteșug, creație și produse culinare autohtone, simte farmecul colindelor și tradițiilor românești și se bucură de întâlnirea cu artiști de renume și cu trupe îndrăgite. Roata panoramică, trenulețele, caruselul, Casa lui Moș Crăciun, spectacolele de teatru, bradul înalt de 30 de metri și luminițele mirifice îi poartă pe vizitatori într-o lume de basm la Târgul de Crăciun București, completând atmosfera de sărbătoare din centrul orașului.

Program de vizitare - Târgul de Crăciun Bucureşti 2024:

  • luni până vineri, în intervalul orar 12:00 - 22:00, inclusiv în zilele de Crăciun (25 și 26 decembrie)
  • sâmbătă și duminică, între orele 10:00 - 22:00

West Side Christmas Market 2024

West Side Christmas Market readuce magia Crăciunului în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 din București. Târgul se desfășoară în perioada 28 noiembrie - 27 decembrie.

Zeci de mii de beculețe, ornamente colorate, căsuțe de poveste, un brad spectaculos, personaje de basm, arome îmbietoare de scorțișoară și vin fiert - toate se regăsesc în târgul de Crăciun din sectorul 6. Printre principalele atracții se numără roata panoramică, un patinoar generos, carusel și trenuleț pentru copii și, nu în ultimul rând, Căsuța lui Moș Crăciun.

Program de vizitare - West Side Christmas Market 2024

  • luni până vineri, în intervalul orar 14:00 - 22:30
  • sâmbătă și duminică, între orele 11:00 - 22:30

Laminor Winter Wonderland 2024

Între 29 noiembrie 2024 și 6 ianuarie 2025, Hala Laminor se transformă în "Winter Wonderland". Evenimentul din acest an se remarcă prin cinci teme spectaculoase, oferind o experiența unică a celebrării Crăciunului: Tărâmul "North Pole", Tărâmul "Magic Forest", Tărâmul "Tropical Xmas", Tărâmul "Circus Xmas" și Tărâmul "Island".

Printre atracțiile pregătite pentru vizitatori se numără și o roată panoramică impresionantă, de 33 de metri înălțime, baloane cu aer cald și un carusel tematic, 150 de zone de cadouri și numeroase spații dedicate gastronomiei, fiind organizat atât în interior, cât și la exterior. Copiii au parte și de momente speciale, cu ateliere creative ce vor aduce magia sărbătorilor mai aproape de cei mici.

Târgul "Poveste de Crăciun" (Opera Comică pentru Copii)

Opera Comică pentru Copii invită publicul la cea de-a IX-a ediție a Târgului "Poveste de Crăciun", eveniment gândit să transforme sărbătorile de iarnă într-o experiență de neuitat. În sălile de spectacole ale instituției sunt programate 112 reprezentații, iar curtea OCC găzduiește atracții și activități interactive destinate vizitatorilor de toate vârstele, desfășurate până pe 29 decembrie, după următorul program:

  • orele 16:00-21:00: vinerea și pe 23 și 26 decembrie
  • orele 10:00-21:00: sâmbăta și duminica
  • orele 10:00-16:00: 24 decembrie
  • închis: 25 decembrie

Intrarea în cadrul târgului este gratuită, iar accesul la activitățile speciale se face pe bază de tichete, disponibile la punctele de informare din incinta Operei Comice pentru Copii. Costul unui tichet este de 3 lei.

Concerte și evenimente pentru toate gusturile în luna decembrie

Pe lângă târgurile de Crăciun, și concertele de sine stătătoare, ce abordează o tematică de sărbătoare au umplut calendarul ultimului capitol din anul 2024. Le vom prezenta mai jos, în ordine cronologică:

Home Alone în Concert

  • Pe 1 decembrie, Sala Palatului găzduiește o atmosferă plină de sărbătoare odată cu "Home Alone în Concert". Unul dintre cele mai iubite filme de sărbători, această comedie clasică este acompaniată de partitura fermecătoare și plină de viață a renumitului compozitor John Williams, interpretată live, pe fundalul proiecției, de Orchestra Națională Radio, cu participarea Corului Academic Radio, sub bagheta dirijorului Stefan Geiger.

Magic Christmas Show

  • Pe 2 decembrie, la Sala Palatului găzduiește cea de-a doua ediție a concertului Magic Christmas Show. Evenimentul prezintă unele dintre cele mai frumoase melodii de Crăciun interpretate de Tudor Chirilă, Irina Rimes, Andrei Bănuță, Ami, Sore, Feli, Elena Gheorghe, Misha Miller, Jo, Raluka, rareș și Cor cu Dor, acompaniați de Big Band-ul Radio Romania, dirijat de Simona Strungaru.

The Motans - Grand Christmas

  • The Motans susține pe 4 decembrie concertul Grand Christmas, ce promite să fie o adevărată experiență de sărbătoare, încărcată de momente speciale și de piese îndrăgite din discografia artistului.

Ștefan Bănică - Concert Extraordinar de Crăciun

  • Ștefan Bănică revine în luna decembrie la Sala Palatului cu celebrele sale concerte de Crăciun, o tradiție fără egal în showbiz-ul românesc. Muzicianul concertează pe 6, 7 și 8 decembrie 2024, pentru al 21-lea an la Sala Palatului, o performanță unică a unui artist român.

Bucovina

  • Pe 7 decembrie, Bucovina revine la Arenele Romane cu tradiționalul concert de sărbători. În deschidere urcă pe scena Dordeduh, Cozmetic și Alex Petrenchi-Azimut.

Scarlet Aura - Rock Your Christmas Show

  • Pe 7 decembrie, Scarlet Aura îmbină spiritul Crăciunului cu muzica rock și aduce pe scena de la The Pub - Universității concertul "Rock Your Christmas Show". În deschidere cântă InsurgencE.

Irina Baianț - Illuminariun Renaissance

  • Pe 9 decembrie 2024, soprana Irina Baianț susține la Sala Palatului concertul "Illuminarium Renaissance", o călătorie muzicală care ne amintește de puterea speranței și a reînnoirii interioare. Artista este acompaniată de Orchestra Simfonică București, dirijată de maestrul Andrei Tudor.

Spărgătorul de Nuci

  • Pe 13 și 14 decembrie, Sala Palatului din București găzduiește unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale sezonului - Spărgătorul de Nuci - un balet clasic, reinterpretat într-un mod grandios și inovator. Sub bagheta Orchestrei Operei Naționale București, baletul prinde viață pe muzica inconfundabilă a lui Ceaikovski, iar scenografia spectaculoasă transformă Sala Palatului într-un tărâm de poveste.

Broadway Christmas Show

  • Pe 15 decembrie, la Sala Palatului, va avea loc premiera spectacolului "Broadway Christmas Show", ce va împleti armonios efervescența show-ului de tip muzical cu bucuria și emoțiile sacre ale sărbătorilor, oferind pe parcurs pastile de comedie și păstrând mereu în prim-plan spiritul unității și bucuria de a fi împreună. Distribuția spectacolului este formată din Cornel Ilie, Anca Țurcașiu, Adrian Nour, Bianca Purcărea, Jazzy Jo, Lucian Ghimși, Alexandra Crăescu, Ernest Fazekas, Ellie Heart, Jazzapella, dansatorii și Orchestra Musicals.

Vienna Classic Orchestra

  • Vienna Classic Orchestra concertează la Sala Palatului din București pe 16 decembrie. "Vienna Classic Christmas" promite să fie un veritabil concert de Crăciun care pregătește auditoriul pentru sărbătorile de iarnă, într-o manieră autentic vieneză, sub bagheta maestrului Lorantz Bozsodi.

Paula Seling - Steaua Nordului

  • Pe 17 decembrie, Paula Seling aduce concertul "Steaua Nordului" la Sala Palatului din București. Artista invită publicul să-și amintească de înțelepciunea cânturilor străvechi și de bucuria sărbătorilor în familie.

Andra - Vis de Crăciun

  • Pe 19 decembrie, Andra aduce pe scena Sălii Palatului un concert special, intitulat "Vis de Crăciun". Acompaniată de Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor, Andra interpretează cele mai frumoase colinde și melodii specifice acestei perioade din an. Evenimentul promite să fie unul magic, plin de emoție și bucurie, aducând spiritul sărbătorilor mai aproape de inimile participanților.

Tarja - Dark Christmas

  • Tarja revine în România cu turneul "Dark Christmas" și concertează la Arenele Romane (cort încălzit) pe 23 decembrie 2024. Evenimentul celebrează cel mai nou album lansat de Tarja - "Dark Christmas". Materialul a fost lansat în noiembrie 2023 și conține 12 colinde reinterpretate. Fiecare melodie a fost acompaniată de un cor de copii din care a făcut parte și fiica artistei, Naomi Cabuli Turunen.

Crăciun Vienez

  • Pe 23 decembrie, Sala Palatului din București răsună de magie și eleganță prin concertul extraordinar "Crăciun Vienez", susținut de prestigioasa orchestră Sisi Chamber Orchestra. Publicul este invitat să se bucure de un spectacol unic, în care tradiția vieneză se îmbină armonios cu spiritul festiv al sărbătorilor de iarnă.

Iana Novac

  • Pe 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, soprana Iana Novac susține un concert special la Ateneul Român. Artista este acompaniată de Orchestra "Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale", avându-l ca dirijor pe colonelul Aurel Gheorghiță.

Amadeus

  • Pe 28 decembrie, Amadeus aduce la Circul Metropolitan din București un concert special: "Visul unei nopți de iarnă". Evenimentul este o sărbătoare a muzicii de calitate, cu un repertoriu divers care va include și cântece de sezon.

Concerte de Crăciun la Palatul Bragadiru

În luna decembrie, scena Godot se transformă într-un tărâm al emoțiilor, muzicii și poveștilor de Crăciun, aducând în fața publicului o serie de evenimente de neuitat. Artiști de renume ca Mihai Mărgineanu sau Partizan încing atmosfera, Alexandra Ungureanu şi Jazzy Jo aduc o adevărată atmosferă de sărbătoare, iar spectacole de teatru captivante ca "De treci codri", "Constantin" sau "Era ok şi la 60" întregesc programul lunii decembrie şi fac ca acest sfârșit de an să fie o adevărată celebrare a muzicii, artei și tradiției.

Program:

  1. 1 decembrie - ora 20:00 / Mihai Mărgineanu & Band
  2. 5 decembrie - ora 20:00 / Partizan: Artan & Suedezu
  3. 6 decembrie - ora 20:00 / A Holly Jazzy Christmas - Jazzy Jo & New Vegas
  4. 7 decembrie - ora 18:00 / De treci codrii - cu Maia Morgenstern
  5. 8 decembrie - ora 19:00 / Palace Escape aka Opturi Supranaturale
  6. 11 decembrie - ora 20:00 / Smooth Christmas Jazz - Cătălina Beta Quintet
  7. 17 decembrie - ora 20:00 / Moonlight Breakfast - Christmas Magic
  8. 18 decembrie - ora 20:00 / Palace Christmas Stories - Alexandra Ungureanu
  9. 19 decembrie - ora 19:00 / Dreams & Drums
  10. 20 decembrie - ora 20:00 / Constantin
  11. 27 decembrie - ora 20:00 / Era OK si la 60 - One Man Show cu Răzvan Vasilescu
Citește în continuare

Concerte & turnee

Damian Drăghici a magnetizat sala Operei Române cu albumul introspectiv "Meditații românești"

Marți seară, pe 26 noiembrie, Damian Drăghici a lansat pe scena Operei Române din București albumul "Meditații românești", un tribut adus rădăcinilor ancestrale. Evenimentul s-a desfășurat cu casa închisă.

Publicat

pe

Damian Drăghici
Damian Drăghici

Aproape 1000 de spectatori cau avut parte, timp de 90 de minute, de o călătorie muzicală meditativă și introspectivă prin toate etapele vieții pentru reconectarea cu rădăcinile și valorile culturale și spirituale profunde și atât de grăbit lăsate uitării în fuga zilelor.

Damian Drăghici: "Trecutul este trunchiul care ne sprijină să mergem mai departe. Această muzică vorbește mai întâi sufletului"

"Am creat Meditații Românești pentru a ne reîntoarce, prin muzică, la legătura ancestrală pe care sufletul nostru o are cu locul în care ne-am născut. În zilele noastre, uităm adesea de trecut, fiind prea concentrați pe viitor. Dar trecutul este trunchiul care ne sprijină să mergem mai departe. Această muzică vorbește mai întâi sufletului, comunicând prin legăturile profunde pe care le avem cu arta și cu pământul natal", a declarat Damian Drăghici.

Comcertul a găzduit 13 artiști pe scenă: Damian Drăghici la nai, voce, tilincă și caval, Cristina Stroe, soția artistului, la voce, Peter Perantz la pian, Costinel Mirea și Daniel Rotariu la vioară, Rodin Moldovan la violoncel, Sorin Romanescu la ghitară, Maria Bilde la harpă, Marius Mihalache la țambal și Lorin Mihalache și Gabriel Bălașa la percuții.

Damian Drăghici în cadrul concertului de la Opera Română

Damian Drăghici în cadrul concertului de la Opera Română

Proiectul introspectiv "Meditații Românești" s-a dorit a fi asemenea unui basm folcloric, în care vibrațiile magice ale instrumentelor se contopesc cu vocile și sufletele celor de pe scenă și din public.

Damian Drăghici: ""Meditații Românești" va fi disponibil în exclusivitate pe aplicația Inspir, pentru că acest album este o filă dintr-o poveste și nu putem desprinde fila din cartea din care face parte"

Damian Drăghici a anunțat că noul său album, care este poate cel mai profund și artistic proiect al carierei sale, va mai putea fi ascultat doar într-un context exclusivist de tip experiență, într-un mediu potrivit pentru o călătorie prin timp și suflet.

"Vom lansa undeva până la finalul anului o aplicație-experiență, Inspir (În spirit românesc). Aceasta va include sesiuni de meditație unice, inspirate din tradițiile și sunetele pământului românesc pentru a reconecta utilizatorii cu vibrațiile de odinioară. "Meditații Românești" va fi disponibil în exclusivitate pe aplicația Inspir, pentru că acest album este o filă dintr-o poveste și nu putem desprinde fila din cartea din care face parte", a explicat artistul în timpul evenimentului care a redat sunetele autentice ale României străvechi.

Spectatorii veniți să experimenteze muzical, sub creativitatea, conceptul și talentul lui Damian Drăghici, legătura și călătoria dintre suflet și pământul natal, au găsit pe scaune un ghid al acestui drum profund, denumit "Hărțile sufletului. Veniri și deveniri. Stări și instaurări. Treceri și petreceri." Conceptul spectacolului "Meditații românești" a reprezentat artistic și muzical o trecere meditativă prin toate etapele vieții omului, de la trezirea pe lume, până la îndrăgostirea inimii sau rânduirea lumii.

Citește în continuare

Trending