Albumul „High As Hope” este dovadă clară a evoluției artistei, care pare acum mai sigură ca niciodată. Florence scrie despre anii adolescenței dintr-un alt unghi, pe direcția maturizării, și tratează subiecte precum copilăria sa din sudul Londrei, familia, relațiile interumane și arta în sine.
Poate pentru prima oară, un album precum „High As Hope” reușește să atingă un subiect foarte intim și să îl îmbrace într-un sunet atât de original.
Noul material semnat Florence Welch este o expresie a regăsirii de sine, un testament de o onestitate zdrobitoare, un spectacol al lucidității. Artista a început să scrie pentru album (pe care l-a și coprodus) în liniștea oferită de orașul natal, pedalând în fiecare zi spre studio-ul ei din Peckham. Munca a fost continuată în colaborare cu Emile Haynie, în Los Angeles.
În cele din urmă, albumul a fost mixat în New York, unde, privind spre linia fină a orizontului, Florence s-a lăsat inspirată de contrastul violent între haosul lumii pamantene și liniștea cerului, găsind astfel varianta perfectă de titlu pentru noul material – „High as Hope”.
Întregul album este un amestec de contradicții, născut, după cum spune și Florence, „din bucurie și furie”, un amestec destinat relevării unei noi direcții muzicale și spirituale. Reunind piese precum „Sky Full of Song”, „Hunger” și „Big God”, albumul „High As Hope” se numără cu certitudine printre cele mai frumoase materiale discografice ale anului 2018.
Florence + the Machine: „High As Hope”
- June
- Hunger
- South London Forever
- Big God
- Sky Full of Song
- Grace
- Patricia
- 100 Years
- The End of Love
- No Choir