Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Ce artiști au câștigat mai mulți bani decât Cristiano Ronaldo în 2018 - TOP Forbes

Industria muzicală generează la nivel mondial încasări de sute de milioane de dolari. În 2018, artiști cu nume sonore din alternativ, rock și pop au câștigat mai bine decât vedeta fotbalului mondial Cristiano Ronaldo. Cifrele oficiale au fost dezvăluite de revista Forbes în topul anual ”Celebrity 100”.

Publicat

pe

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo │ FOTO: www.cristianoronaldo.com

Chiar dacă nu au putut urca până în fruntea topului Forbes, 3 nume sonore ale industriei muzicale au ocupat poziții onorabile în clasamentul pe 2018 al celor mai bine plătite celebrități. A fost un an bun pentru showbiz, editorii revistei indicând o creștere totală a încasărilor cu 22%, comparativ cu anul trecut.

În top 10 regăsim sportivi de performanță, actori, personalități media și artiști. Pe segmentul muzical, cei mai bine plasați în acest clasament sunt veteranii de la U2. Bono & co sunt pe locul 6 în topul general, încasând în ultimele 12 luni nu mai puțin de 118 milioane de dolari. Trupa are în vânzare un album nou, lansat în decembrie 2017, veniturile fiind generate astfel de acest metarial și de single-urile extrase: "You're the Best Thing About Me", "Get Out of Your Own Way" și "Love Is Bigger Than Anything in Its Way".

Pe poziția a 7-a se află britanicii de la Coldplay. Încasările formației se ridică la 115,5 milioane de dolari, o sumă datorată succesului înregistrat cu EP-ul ”Kaleidoscope”, dar și cu single-ul ”Something Just like This”, prima colaborare a trupei cu The Chainsmokers. Formația a avut și un turneu în Europa și America de Nord, ce a generat în perioada martie 2016 - noiembrie 2017 încasări de peste 523 de milioane de dolari.

Din top 10 nu putea lipsi nici Ed Sheeran. Declarat în 2017 cel mai bine vândut artist la nivel global, Ed este singurul artist solo care a reușit să prindă treapta primelor 10 poziții în acest clasament. Sheeran a încasat în ultimul an 110 milioane de dolari, plasându-se pe locul 9. Dacă e cineva surprins de acest succes, nu trebuie decât să deschidă radioul. Piesele lui Ed Sheeran sunt pe repeat, aici referindu-ne, desigur, la ultimele lansări: ”Perfect”, "Shape of You", "Galway Girl".

Cristiano Ronaldo, unul dintre cele mai sonore nume ale fotbalului la ora actuală, a fost depășit în acest clasament atât de veteranii de la U2, cât și de Coldplay și Ed Sheeran. Cu 108 milioane de dolari încasați în ultimele 12 luni, acesta se plasează pe locul 10.

TOP 10 Forbes - Cele mai bine plătite celebrități din lume în 2018

  1. Floyd Mayweather, Jr. - Atlet (box), 41 de ani - 285 de milioane de dolari
  2. George Clooney - Actor, 57 de ani - 239 de milioane de dolari
  3. Kylie Jenner - Personalite media, 20 de ani - 166,5 milioane de dolari
  4. Judy Sheindlin - Personalite media, 75 de ani - 147 de milioane de dolari
  5. Dwayne Johnson - Actor, 46 de ani - 124 de milioane de dolari
  6. U2 - Muzicieni - 118 milioane de dolari
  7. Coldplay - Muzicieni - 115,5 milioane de dolari
  8. Lionel Messi - Atlet (fotbal) - 31 de ani - 111 milioane de dolari
  9. Ed Sheeran - Muzician - 27 de ani - 110 milioane de dolari
  10. Cristiano Ronaldo - Atlet (fotbal) - 33 de ani - 108 milioane de dolari 

În Top 40 al celor mai bine plătite celebrități se regăsesc și:

  • (locul 11) Bruno Mars (32 de ani), cu 100 de milioane de colari,
  • (locul 19) Katy Perry (33 de ani), cu 83 de milioane de dolari
  • (locul 21) Taylor Swift (28 de ani),cu 80 de milioane de dolari
  • (locul 25) Jay-Z (48 de ani), cu 76,5 milioane de dolari
  • (locul 27) Guns N' Roses, cu 71 de milioane de dolari
  • (locul 28) Roger Waters, cu 68 de milioane de dolari
  • (locul 35) Beyonce (36 de ani), cu 60 de milioane de dolari
  • (locul 37) Kendrick Lamar, cu 58 de milioane de dolari
  • (locul 39) The Weekend (28 de ani), cu 57 de milioane de dolari

În 2017, prima poziție din acest clasament a fost ocupată de Sean John Combs, zis și Puff Daddy, Puffy, P. Diddy, Diddy.

Comentează

Muzică și film

Coldplay lansează "A Film For The Future", realizat de 150 de artiști vizuali - VIDEO Trailer

După succesul celui mai recent album, "Moon Music", Coldplay pregătește lansarea unui film de 44 de minute, inspirat de muzica de pe acest material. "A Film For The Future" este realizat de peste 150 de artiști din 45 de țări.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cu premiera stabilită pe 22 ianuarie, "A Film For The Future" promite să ofere publicului "un caleidoscop cu imagini mozaic – o tapiserie multimedia de 44 de minute". Filmul îl care ca producător executiv pe Ben Mor, cel care a realizat videoclipul "Hymn For The Weekend", filmat de Coldplay alături de Beyonce.

Fără a fi restricționați de reguli, artiști vizuali din toate colțurile lumii au fost rugați să creeze un video inspirându-se din fragmente muzicale ale albumului "Moon Music".

"A fost un privilegiu uriaș să am viziunea globală asupra unui proiect atât de ambițios, la care au participat atât de mulți artiști incredibili și realizatori de film, ce au lucrat independent unul de celălalt. Filmul final este pur și simplu uluitor și abia aștept ca fanii Coldplay să-l vadă", a declarat Ben Mor.

"A Film For The Future" va putea fi urmărit gratuit pe YouTube de către fanii din întreaga lume, urmând să aibă și proiecții de 360 de grade la Lightroom în Londra, Manchester și Seul.

VIDEO Trailer: Coldplay - "A Film For The Future"

Albumul "Moon Music" a fost lansat anul trecut, pe 4 octombrie, și este primul album ecologic din lume. Fiecare copie de vinyl a fost realizată din nouă sticle de plastic PET reciclate, recuperate din deșeurile post-consum. Discul s-a plasat pe prima poziție în topurile US Billboard 200 și UK Albums.

Coldplay este una dintre cele mai populare trupe britanice, vânzând peste 100 de milioane de copii ale celor nouă albume Number One. Printre cele mai cunoscute piese ale trupei se numără: "Yellow", "Clocks", "Fix You", "Paradise", "Viva La Vida", "A Sky Full Of Stars", "Hymn For The Weekend", "Adventure Of A Lifetime", "Orphans", "Higher Power" sau "My Universe".

Coldplay a concertat pentru prima oară în România pe 12 iunie 2024. Citește recenzia noastră și vezi galeria de poze.
Citește în continuare

Industria muzicala

Ed Sheeran a lansat o fundație de educație muzicală pentru tinerii din U.K.

Ed Sheeran este unul dintre cei mai apreciați artiști din industria muzicală, o parte semnificativă din succesul său datorându-se unei educații muzicale de înaltă calitate. Pentru a evidenția importanța acestui prim pas dintr-o carieră artistică, cântărețul a pus bazele Fundației Ed Sheeran. Mai multe despre această inițiativă găsești în articol.

Publicat

pe

Ed Sheeran în concert la București pe 3 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Artistul de 33 de ani a dezvăluit că a creat Fundația Ed Sheeran, o inițiativă la nivelul întregii Marii Britanii menită să ofere o educație muzicală incluzivă și de înaltă calitate. Ed Sheeran a detaliat de-a lungul timpului ce rol important a jucat educația muzicală în copilăria și adolescența sa. Nu doar că l-a ajutat să navigheze prin emoțiile și stările specifice perioadei, dar i-a și deschis calea pentru a deveni unul dintre cei mai de succes cântăreți/compozitori ai industriei muzicale contemporane.

Scopul fundației este de a ajuta copiii să învețe să cânte la instrumente, să dobândească abilități de producție, compoziție și interpretare, precum și alte competențe care le-ar deschide uși în industria muzicală. De exemplu, echipa de turneu a lui Ed Sheeran ar putea ajunge la 150 de oameni, fiecare cu sarcini diferite, ca să nu mai menționăm angajații de la case de discuri, management, promovare și relații publice.

Ed Sheeran: "Muzica este o parte cheie a societății noastre"

Ed Sheeran a oferit pe social media mai multe detalii despre noua fundație înființată:

"Am înființat Fundația Ed Sheeran pentru că recent s-a acordat din ce în ce mai puțină importanță educației muzicale. Chiar și atunci când eram la școală, era văzută ca <<o materie ușoară>> și nu era luată în serios. Există această concepție greșită cum că nu este o slujbă adevărată, în contextul în care industria muzicală reprezintă 216.000 de locuri de muncă în atât de multe domenii diferite și aduce până la 7,6 miliarde de lire sterline într-un an economiei Marii Britanii. Ca să nu mai vorbim de puterea pe care arta noastră o are la nivel mondial de a aduce bucurie oamenilor. Este ceva de care ar trebui să fim mândri și să susținem în Marea Britanie, nu să o ascundem sub covor și să ne prefacem că suntem doar bancheri (fără supărare, bancherilor).

Muzica a fost incredibilă pentru sănătatea mea mintală în copilărie, oferindu-mi un scop și multe realizări, chiar doar învățând să cânt la pian sau violoncel, cu mult înainte de a începe să compun melodii. Muzica este o parte cheie a societății noastre. Cu cât călătoresc mai mult și vizitez școli și comunități locale, cu atât întâlnesc mai mulți oameni pasionați și motivați, care nu sunt apreciați la adevărata lor valoare. Sper că această fundație este un început pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie pentru a continua și pentru a le arăta că sunt extrem de importanți pentru noi."

Ed Sheeran nu este la prima inițiativă de acest tip. În 2019, artistul a lansat Ed Sheeran Suffolk Music Foundation, cu scopul de a-i ajuta pe tinerii sub 18 ani din Suffolk, Anglia să studieze muzică. Acum, noua fundație a artistului a fost gândită nu doar la o regiune, ci la întreaga țară. Astfel, sumele de bani oferite sunt mult mai mari și vor ajunge la diferite organizații de educație, școli și comunități locale.

Citește în continuare

Muzică și film

TOP 10 căutări ale românilor pe Google în 2024

Căutările românilor de pe Google scot la iveală încă o dată subiectele fierbinți ale anului. În 2024, pe lista celor mai căutați artiști se află nume precum Coldplay și Nicu Covaci, în vreme ce "Dune 2" și "Deadpool" se află în topul celor mai căutate filme. În articol găsiți și lista celor mai căutate seriale, târguri de Crăciun și rețete.

Publicat

pe

Google 2024
Google 2024 │ FOTO: Google Doodle

Interesul românilor pentru sport, politică, tehnologie și zona de divertisment se reflectă în topul celor mai poplare căutări de pe Google în 2024. Pe prima poziție în topul căutărilor se află Campionatul European de Fotbal, în vreme ce actorul român Florin Piersic se află pe poziția a 5-a în acest clasament, urmat de regretatul actor francez Alain Delon. Nu lipsesc din lista căutărilor nici Coldplay, Liam Payne sau Nicu Covaci.

La capitolul filme, românii au urmărit cu interes pelicula SF "Dune 2", premiatul la Oscar "Oppenheimer" plasându-se pe poziția a 4-a în topul căutărilor. "Griselda" conduce topul căutărilor de seriale, urmat de "Maxton Hall".

Românii au căutat "Cum arată sărăcia?" și "Cum arată fericirea mea?"

Cele mai surprinzătoare întrebări pe care le-au pus românii pe Google sunt "Cum arată sărăcia?", plasat pe poziția a 7-a, și "Cum arată fericirea mea?", de pe locul 9.

Nu lipsește nici lista celor mai căutate târguri de Crăciun. În topul căutărilor se află Târgul de Crăciun București. Surprinzător, deși extrem de popular, Târgul de Crăciun de la Craiova nu este pe poziția a doua, ci pe locul 4.

TOP 10 căutări ale românilor pe Google în 2024

Căutări populare

  1. Campionatul European de Fotbal
  2. Călin Georgescu
  3. iPhone 16
  4. Jocurile Olimpice
  5. Florin Piersic
  6. Alain Delon
  7. Nicu Covaci
  8. Coldplay
  9. Liam Payne
  10. Ciocolată Dubai

Filme

  1. Dune 2
  2. Inside Out 2
  3. Deadpool
  4. Oppenheimer
  5.  Beetlejuice
  6.  Saltburn
  7.  Buzz House the Movie
  8.  Poor Things
  9.  Terrifier 3
  10.  The Idea of You

Seriale

  1.  Griselda
  2.  Maxton Hall
  3.  Shogun
  4.  Fool Me Once
  5.  House of the Dragon
  6.  Baby reindeer
  7.  Emily in Paris
  8.  Fallout
  9.  3 Body Problem
  10.  One Day

Crăciun

  1.  Târg de Crăciun București
  2.  Târgul de Crăciun Sibiu
  3.  Târg de Crăciun Cluj
  4.  Târgul de Crăciun Craiova
  5.  Vacanță de Crăciun
  6.  Târg de Crăciun Viena
  7.  Câte zile mai sunt până la Crăciun
  8.  Satul lui Moș Crăciun Predeal
  9.  Târg de Crăciun Budapesta
  10.  Târg de Crăciun Brașov

Rețete

  1.  Ciocolată Dubai rețetă
  2.  Drob de miel rețetă
  3.  Rețetă pască
  4.  Rețetă drob
  5.  Rețetă pască fără aluat
  6.  Cremă de fistic rețetă
  7.  Socată rețetă
  8.  Babka rețetă
  9.  Rețetă socată 5 litri
  10.  Rețetă cataif

Cum…?

  1.  Cum se face ciocolata Dubai?
  2.  Cum se votează?
  3.  Cum arată buletinele de vot?
  4.  Cum se vopsesc ouăle?
  5.  Cum se face drobul?
  6.  Cum se recalculează pensia?
  7.  Cum arată sărăcia?
  8.  Cum se alege viceprimarul?
  9.  Cum arată fericirea mea?
  10.  Cum aflu unde votez?

Ce este…?

  1.  Non-binar definiție
  2.  Ce este pe 24 aprilie 2024
  3.  Norovirus ce este
  4.  ARFID ce este
  5.  Ce este cataiful
  6.  Ce este Uber melc
  7.  Pinacotecă ce este
  8.  Ce este botulismul
  9.  Ce este MPox
  10.  Nuvelă definiție

Idei

  1.  Idei de afaceri 2024
  2.  Idei rețete mâncare
  3.  Idei de afaceri mici
  4.  Idei cadouri Ziua Îndrăgostiților pentru el
  5.  Mărțișoare handmade idei
  6.  Idei tatuaje
  7.  Idei cadouri femei zi de naștere
  8.  Idei târg de toamnă școală
  9.  Idei amenajări băi gresie și faianță
  10.  Idei meniu săptămânal

Investiții

  1.  În ce să investești în 2024
  2.  Aur de investiție
  3.  Cum investesc la bursă
  4.  A investi
  5.  În ce să investești 50.000 euro
  6.  În ce să investești sume mici
  7.  Cum să investești banii
  8.  În ce să investești în 2025
  9.  Sinonim investiție
  10.  Calculator randament investiție

Metodologie:

Căutările anului 2024 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele cuprind căutările "trending", căutări care au înregistrat o creștere, în perioada 1 ianuarie 2024 - 5 decembrie 2024.

Ierarhizarea în fiecare listă este făcută după volumul căutărilor. Listele "trending" sunt diferite de cele cu cele mai căutate expresii/cuvinte pe Google, care cuprind volume absolute și tind să se schimbe foarte puțin de la an la an. Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice anului 2024.

Citește în continuare

Trending