Suburbia11 a luat naștere în Sibiu în anul 2015 și de atunci nu doar că încântă publicul cu muzica sa, dar și oferă interpretări pline de energie, astfel încât devine aproape imposibil să rămâi nemișcat la auzul vreunei piese. Vibe-ul transmis este încărcat de pozitivitate și veselie, îmbrăcând versuri cu mesaj. Acestea sunt scrise în spaniolă, engleză și română și vorbesc despre anumite aspecte reale, sociale, umane, presărate cu umor fin și ironie.
Cinci la număr, membrii formației sunt Marius Dan (voce), Medve Sandor (trompetă, melodică, trombon, acordeon, tilincă), Dragoș Pătrău (chitară, backing vocal), Bogdan Munteanu (bass, backing vocal) și Alex Ciobotaru (tobe).
"Trupa a luat naștere în toamna anului 2016, după aproape un an de căutare de membri. În 2015, m-am stabilit în Sibiu, venind din Cluj, și am început să caut componenți pentru o trupă de ska. Fiind singur și cu un instrument care nu reprezintă de regulă baza unei formații (trompeta) și cu o idee destul de clară a stilului muzical pe care vroiam să-l abordez... a fost destul de greu până i-am găsit pe ceilalți. După multe anunțuri puse pe net și prin magazine de muzică, am reușit să adun 5 oameni care nu se cunoșteau între ei pe o terasă din Sibiu. A fost un succes, după o poveste scurtă ne-am și apucat de repetiții. La început trupa a avut denumirea Shogorii, dar asta a trebuit să se schimbe. Multora le-a plăcut, dar multora nu… deși ne-am considerat de pe atunci o trupă pentru petreceri, până la urmă am ajuns la concluzia că trebuie să schimbăm acest nume. Am ajuns la un moment în care aveam deja compoziții proprii și atunci ne-am hotărât să lucrăm mai mult la imaginea trupei. Tuturor ne-a plăcut cum sună Suburbia ca nume de formație, cu toții ne legăm cumva de asta, iar 11-le reprezintă al 11-lea ceas, ultima oră din zi: cântăm o muzică alertă, plină de energie, distracția de la final de zi când toate grijile au trecut și rămâne recompensa :), ne-a spus Medve Sandor
Deși devenit clișeu, “începutul e întotdeauna mai greu” are în esența sa un adevăr cu care mulți artiști se confruntă. Munca, orele petrecute pregătind piese, așteptările la care trupa simte că trebuie să se ridice cântăresc greu. Suburbia11 a început acest drum muzical cu o scurtă perioadă de cântat cover-uri ale trupelor preferate (Mano Chao, Dubioza Kolektive sau Cat Empire), apoi și-au făcut apariția în playlist piesele proprii.
"Am început cu cover-uri pentru a ne găsi sound-ul. Ne-am focusat de la început pe a ne găsi un stil propriu și am încercat să impregnăm acest stil și pieselor pe care le-am prelucrat ulterior. Am ajuns foarte repede la a avea compoziții originale - la primul concert cântam deja și piese proprii. Încet, una câte una, cover-urile au fost înlocuite de piese originale Suburbia11. Am păstrat doar Lost Song de la Cat Empire pentru că e o piesă ce s-a legat de sufletele noastre și de cel al publicului".
Cu un background de ascultat muzică diversă și o doză serioasă de creativitate, piesele au început să prindă contur, băieții de la Suburbia11 reușind să ducă sound-ul lor vibrant pe scenele concertelor și festivalurilor. Fiecare membru al trupei își aduce aportul în crearea melodiilor, iar inspirația le este alături, conducând la un rezultat atât pe placul băieților, cât mai ales pe cel al publicului.
"Fiecare dintre noi vine cu câte o idee, iar apoi le punem cap la cap până ne place rezultatul. Ideile sunt multe, unele bunele, altele sunt abandonate pe parcurs, dar mergem pe principiul că orice ne trece prin cap merită încercat, măcar din respect pentru cel care a venit cu ideea. Am început împreună această trupă și de atunci învățam și creștem împreună. Și, mai ales, ne distrăm!
Pentru o piesă nouă, inspirația poate să apară în orice moment. Trăim într-o lume în care totul se întâmplă foarte repede, în care alegi uneori să vezi doar partea bună a lucrurilor și să negi ceea ce nu-ți convine, deși știm că asta nu e o imagine clară a prezentului. Noi încercăm să trăim în momentul actual, să avem un mesaj care reflectă ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Sigur, e loc și pentru trăiri și experiențe personale. Piesele pe care le cântăm sunt în primul rând perspectiva noastră, a fiecăruia dintre noi, asupra lucrurilor cu care ne confruntăm în fiecare zi. Sunt seri în care ne adunăm la cineva acasă sau la sala de repetiții și facem un jam session. Ne bucurăm că putem cânta împreună, iar inspirația vine de la sine" - Medve Sandor
Suburbia11 a lansat anul acesta videoclipul piesei "Extraña", prima melodie promovată de pe viitorul album. Piesa este difuzată la Radio Guerrilla, Erdely FM și Radio Trib. Planurile trupei în ceea ce privește livrarea muzicii sale sunt în plină desfășurare.
"La începutul lunii iunie vom intra în studio pentru a înregistra primul album, <<Ziua Inconștienței>>, care va fi lansat anul acesta pe 11 noiembrie. Este o dată exactă și importantă pentru noi: ziua a 11-a a lunii a 11-a. Albumul va avea 11 piese originale, cu sound-ul Suburbia11, și va fi un album plin de energie. Vrem, nu vrem, acest număr ne urmărește de acum peste tot. Pe parcursul verii avem în plan să lansăm un video și pentru piesa <<Ziua Inconștienței>> și încă două piese noi la care lucrăm în acest moment".
Atmosfera pe care trupa o construiește la fiecare apariție pe scenă începe să devină un element definitoriu a ceea ce reprezintă Suburbia11. Publicul știe că un concert de-al trupei va aduce un val de energie și bună dispoziție în care se poate observa cu ușurință apetența pentru muzică și sentimentul eliberator pe care aceasta îl are.
"De la bun început am fost foarte porniți în a face oamenii să se simtă bine și a face din fiecare concert o mare petrecere. Și până acum am cam reușit :). Noi ne distrăm aproape la fel de bine ca publicul din față, de fiecare dată (cu mențiunea că trebuie să fim atenți și la ce cântăm :)). Dăm toate energia pe care o avem și de fiecare dată primim și mai mult înapoi - e o senzație incredibilă, acest simplu fapt că ne putem simți bine timp de o oră-două împreună. E un singur aparat mare, noi așa simțim".
Trupa a bifat participarea la mai multe concerte si festivaluri precum Sziget Festival (Ungaria), Street Food Festival (Sibiu), Focus Festival (Sibiu), Holzstock Festival (Sibiu), Szfera Festival (Târgu Mureș), Interferences Theatre Festival (Cluj), dar și în diverse cluburi din Sibiu, Cluj-Napoca, București, TG Mureș, Bistrița sau Brașov.
"Despre orice festival ar fi vorba, ne bucurăm la fel de mult de fiecare ocazie de a ajunge cu muzica și energia noastră la oameni noi. Mergem cu mare drag aproape oriunde suntem invitați și am avut de-a lungul timpului surprize foarte plăcute din partea organizatorilor și a proprietarilor de cluburi care ne-au descoperit și au dorit să ne aibă pe scenă. Despre orice cântare ar fi vorba, pentru noi este vorba în primul rând despre public. Anul trecut am avut șansa să cântam la Sziget Festival - un festival pe care îl aveam trecut de mult pe lista de "dorințe" - pentru noi a fost un milestone. Sperăm să ne întoarcem acolo cu prima ocazie! Altfel, sunt foarte multe festivaluri trecute pe lista noastră, atât din perspectiva de muzicieni, cât și din cea de spectatori. Se întâmplă o mulțime de lucruri faine la noi în țară în ultimul timp. Dar la Untold nu cred că mergem :)".
Învârtindu-se în lumea trupelor și a artiștilor ce se preocupă tot cu muzica, băieții s-au gândit ce colaborări ar fi pe gustul lor.
"Tot anul trecut am avut ocazia să îi cunoaștem pe cei de la Dubioza Kolektiv. Visăm ca într-o zi să putem face o colaborare cu ei sau cu cei de la Manu Chao - ambele trupe sunt foarte apropiate de stilul și atitudinea noastră. De la noi, cel mai mult ne-ar plăcea un featuring cu Macanache - suntem siguri că ar ieși ceva distractiv acolo. Până atunci, muncim de zor".
Suburbia11 pune bazele propriului univers muzical încărcat de piese care să bucure un public dornic de distracție. Prezența jovială a băieților, instrumentele puternice, compozițiile antrenante și ludice fac din Suburbia11 o trupă must see & hear.