Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cei mai bogați artiști din Marea Britanie și Irlanda în 2018 - TOP 10

Sunday Times a dezvăluit lista celor mai bogați artiști din Marea Britanie și Irlanda. Așa cum era de așteptat, nume precum Paul McCartney, Elton John sau Adele nu aveau cum să lipsească din top 10, în clasamentul pe 2018 făcându-și loc și câteva nume noi. Lista generală a celor mai bogați muzicieni, precum și cea a artiștilor cu vârsta sub 30 de ani, sunt dovezi clare ale faptului că încă se fac bani frumoși din muzică.

Publicat

pe

Cei mai bogați artiști britanici în 2018
Cei mai bogați artiști britanici în 2018

Industria muzicală a fost generoasă și în 2018 cu artiștii aflați în vârful piramidei popularității. Averea de nezdruncinat a lui Sir Paul McCartney se menține pe poziții, în fruntea clasamentului celor mai bogați artiști din Marea Britanie și Irlanda. Suma a crescut chiar cu 40 de milioane de lire, față de anul trecut, ajungând la sfidătorul total de 820 de milioane de lire. Nu e deloc rău să fii fost membru Beatles, considerând că un procent din această sumă se adună anual din drepturile de autor, fără ca Paul să fie nevoit să depună vreun efort.

Averile tuturor celor din top 10 au crescut, comparativ cu anul trecut, singura care a stagnat la 740 de milioane de lire fiind averea lui Lord Lloyd-Webber, reputat compozitor englez și director de teatru, întipărit în memoria iubitorilor de musical-uri pentru compoziții precum "The Music of the Night" și "All I Ask of You" din ”The Phantom of the Opera”, "I Don't Know How to Love Him" din ”Jesus Christ Superstar” sau "Don't Cry for Me, Argentina" din ”Evita”.

Cei mai bogați muzicieni din Marea Britanie și Irlanda:

  1. Sir Paul McCartney and Nancy Shevell – 820 de milioane de lire (cu 40 de milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  2. Lord Lloyd-Webber – 740 de milioane de lire (neschimbat)
  3. U2 – 569 de milioane de lire (cu 21 de milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  4. Sir Elton John – 300 de milioane de lire (cu 10 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  5. Sir Mick Jagger – 260 de milioane de lire (cu 10 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  6. Keith Richards – 245 de milioane de lire ( cu 10 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  7. Olivia and Dhani Harrison – 230 de milioane de lire (cu 20 de milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  8. Sir Ringo Starr – 220 de milioane de lire (cu 20 de milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  9. Michael Flatley –  202 de milioane de lire (cu 2 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  10. Sting – 190 de milioane de lire (cu 5 milioane de lire mai mult față de anul trecut)

Topul celor mai bogați tineri muzicieni este condus și anul acesta de Adele, a cărei avere a crescut cu 15 milioane de lire, față de anul trecut, ajungând la 140 de milioane de lire. Cel mai recent album al artistei, ”25”, a fost lansat în 2015, artista continuând să câștige în 2016 și 2017 din concertele susținute în SUA, dar și pe arenele marilor orașe europene: Dublin, Londra, Berlin, Barcelona, Verona, Paris, Amsterdam, etc.

Adele este urmată în top de Ed Sheeran, a cărui avere a crescut considerabil față de anul trecut. Cu o creștere de 28 de milioane de lire și un total de 80 de milioane de lire, Ed a fost cel mai bine vândut artist la nivel global în 2017.

Cei mai bogați muzicieni cu vârsta sub 30 de ani (Marea Britanie și Irlanda):

  1. Adele – 140 de milioane de lire (cu 15 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  2. Ed Sheeran – 80 de milioane de lire (cu 28 de milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  3. Harry Styles – 50 de milioane de lire (cu 10 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  4. Niall Horan – 46 de milioane de lire (cu 6 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  5. Liam Payne – 42 de milioane de lire (cu 2 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  6. JOINT FIFTH – Louis Tomlinson – 42 de milioane de lire (cu 2 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  7. Little Mix – 40 de milioane de lire (cu 16 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  8. Zayn Malik – 35 de milioane de lire (nicio schimbare față de anul trecut)
  9. Sam Smith – 24 de milioane de lire (cu 4 milioane de lire mai mult față de anul trecut)
  10. Jessie J – 18 de milioane de lire (cu 1 milion de lire mai mult față de anul trecut)
  11. Winston Marshall – 16 de milioane de lire (cu 1 milion de lire mai mult față de anul trecut)
  12. JOINT TENTH – Rita Ora – 16 de milioane de lire (nou intrați)
Comentează

Industria muzicala

Ed Sheeran a lansat o fundație de educație muzicală pentru tinerii din U.K.

Ed Sheeran este unul dintre cei mai apreciați artiști din industria muzicală, o parte semnificativă din succesul său datorându-se unei educații muzicale de înaltă calitate. Pentru a evidenția importanța acestui prim pas dintr-o carieră artistică, cântărețul a pus bazele Fundației Ed Sheeran. Mai multe despre această inițiativă găsești în articol.

Publicat

pe

Ed Sheeran în concert la București pe 3 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Artistul de 33 de ani a dezvăluit că a creat Fundația Ed Sheeran, o inițiativă la nivelul întregii Marii Britanii menită să ofere o educație muzicală incluzivă și de înaltă calitate. Ed Sheeran a detaliat de-a lungul timpului ce rol important a jucat educația muzicală în copilăria și adolescența sa. Nu doar că l-a ajutat să navigheze prin emoțiile și stările specifice perioadei, dar i-a și deschis calea pentru a deveni unul dintre cei mai de succes cântăreți/compozitori ai industriei muzicale contemporane.

Scopul fundației este de a ajuta copiii să învețe să cânte la instrumente, să dobândească abilități de producție, compoziție și interpretare, precum și alte competențe care le-ar deschide uși în industria muzicală. De exemplu, echipa de turneu a lui Ed Sheeran ar putea ajunge la 150 de oameni, fiecare cu sarcini diferite, ca să nu mai menționăm angajații de la case de discuri, management, promovare și relații publice.

Ed Sheeran: "Muzica este o parte cheie a societății noastre"

Ed Sheeran a oferit pe social media mai multe detalii despre noua fundație înființată:

"Am înființat Fundația Ed Sheeran pentru că recent s-a acordat din ce în ce mai puțină importanță educației muzicale. Chiar și atunci când eram la școală, era văzută ca <<o materie ușoară>> și nu era luată în serios. Există această concepție greșită cum că nu este o slujbă adevărată, în contextul în care industria muzicală reprezintă 216.000 de locuri de muncă în atât de multe domenii diferite și aduce până la 7,6 miliarde de lire sterline într-un an economiei Marii Britanii. Ca să nu mai vorbim de puterea pe care arta noastră o are la nivel mondial de a aduce bucurie oamenilor. Este ceva de care ar trebui să fim mândri și să susținem în Marea Britanie, nu să o ascundem sub covor și să ne prefacem că suntem doar bancheri (fără supărare, bancherilor).

Muzica a fost incredibilă pentru sănătatea mea mintală în copilărie, oferindu-mi un scop și multe realizări, chiar doar învățând să cânt la pian sau violoncel, cu mult înainte de a începe să compun melodii. Muzica este o parte cheie a societății noastre. Cu cât călătoresc mai mult și vizitez școli și comunități locale, cu atât întâlnesc mai mulți oameni pasionați și motivați, care nu sunt apreciați la adevărata lor valoare. Sper că această fundație este un început pentru a le oferi sprijinul de care au nevoie pentru a continua și pentru a le arăta că sunt extrem de importanți pentru noi."

Ed Sheeran nu este la prima inițiativă de acest tip. În 2019, artistul a lansat Ed Sheeran Suffolk Music Foundation, cu scopul de a-i ajuta pe tinerii sub 18 ani din Suffolk, Anglia să studieze muzică. Acum, noua fundație a artistului a fost gândită nu doar la o regiune, ci la întreaga țară. Astfel, sumele de bani oferite sunt mult mai mari și vor ajunge la diferite organizații de educație, școli și comunități locale.

Citește în continuare

Muzică și film

Elton John, Pharrell Williams, Selena Gomez se află pe lista scurtă a nominalizărilor de la Premiile Oscar 2025

Academia americană de film a anunțat recent lista scurtă a nominalizărilor pentru gala din 2025, stabilită prin voturile unor comisii din fiecare branșă. Printre categoriile dezvăluite se numără "Cel mai bun cântec original" și "Cea mai bună coloană sonoră".

Publicat

pe

Elton John / Selena Gomez
Elton John / Selena Gomez │ FOTO: captură YouTube

Lista scurtă a premiilor Oscar este echivalentul examenelor parțiale pentru candidații la trofee. Prezența lor în numărătoare le conferă mai multă încredere în câștigarea unui premiu. De exemplu, pelicula "Emilia Pérez" a obținut șase nominalizări, inclusiv pentru machiaj, coloană sonoră, lungmetraj internațional sau "cel mai bun cântec original". Este urmat de musicalul "Wicked", care a primit patru.

Lista scurtă pentru "Cel mai bun cântec original" prezintă melodii care au fost scrise special pentru filmele în care apar. Autorii lor sunt nume importante din industria muzicală, precum Elton John, Pharrell Williams, Trent Reznor și Atticus Ross sau Kneecap.

Cântecul "Never Too Late" al lui Elton John și Brandi Carlile este nominalizat pentru "Elton John: Never Too Late", în timp ce "Sick In The Head" al trio-ului Kneecap reprezintă filmul biografic cu același nume. Piesa "Piece By Piece", semnată de Pharrell Williams, este extrasă din filmul animat ce prezintă viața artistului. "Compress / Repress" (Trent Reznor și Atticus Ross) din "Challengers", "Mi Camino" (Selena Gomez) din "Emilia Pérez" sau "Forbidden Road" (Robbie Williams) din "Better Man: Robbie Williams" au fost incluse în lista scurtă.

Premiile Oscar 2025: tipuri de voturi și categorii

Votarea preliminară se aplică pentru scurtmetraj de animație, lungmetraj documentar, scurtmetraj documentar, lungmetraj internațional, scurtmetraj live action, păr și make-up, coloană sonoră, cântec original, efecte sonore și vizuale.

Voturile pentru determinarea nominalizaților din toate cele 23 de categorii se deschide pe 8 ianuarie și se încheie pe 12 ianuarie. Nominalizările vor fi anunțate pe 17 ianuarie.

Ceremonia de premiere va avea loc pe 2 martie și va fi prezentată de Conan O'Brien.

Lista scurtă a Premiilor Oscar 2025

Cel mai bun cântec original

  • Aaron Pierre & Tiffany Boone - "Tell Me It’s You" (Mufasa: The Lion King)
  • Adrian Quesada & Abraham Alexander - "Like a Bird" (Sing Sing)
  • Auli'i Cravalho Featuring Rachel House - "Beyond" (Moana 2)
  • Camille, Zoe Saldaña & Karla Sofía Gascón - "El Mal" (Emilia Pérez)
  • Elton John & Brandi Carlile - "Never Too Late" (Elton John: Never Too Late)
  • Kneecap - "Sick in the Head" (Kneecap)
  • Kristen Wiig - "Harper and Will Go West" (Will & Harper)
  • Lainey Wilson - "Out of Oklahoma" (Twisters)
  • Maren Morris - "Kiss the Sky" (The Wild Robot)
  • Pharrell Williams & Princess Anne High School Fabulous Marching Cavaliers - "Piece by Piece" (Piece by Piece)
  • Robbie Williams - "Forbidden Road" (Better Man)
  • Saoirse Ronan & Nicholas Britell - "Winter Coat" (Blitz)
  • Selena Gomez - "Mi Camino" (Emilia Pérez)
  • Trent Reznor & Atticus Ross - "Compress / Repress" (Challengers)

Cea mai bună coloană sonoră

  • Aaron Zigman - The Six Triple Eight
  • Amelia Warner - Young Woman and the Sea
  • Andrea Datzman - Inside Out 2
  • Alberto Iglesias - The Room Next Door
  • Benjamin Wallfisch - Alien: Romulus
  • Bryce Dessner - Sing Sing
  • Chanda Dancy - Blink Twice
  • Clément Ducol & Camille - Emilia Pérez
  • Cristobal Tapia de Veer - Babygirl
  • Daniel Blumberg - The Brutalist
  • Danny Elfman - Beetlejuice Beetlejuice
  • Hans Zimmer - Blitz
  • Harry Gregson-Williams - Gladiator II
  • John Cardon Debney - Horizon: An American Saga Chapter 1
  • Kris Bowers - The Wild Robot
  • Robin Carolan - Nosferatu
  • Tamar-kali - The Fire Inside
  • Trent Reznor & Atticus Ross - Challengers
  • Volker Bertelmann - Conclave
  • John Powell & Stephen Schwartz - Wicked

Cel mai bun sunet

  • Alien: Romulus
  • Blitz
  • A Complete Unknown
  • Deadpool & Wolverine
  • Dune: Part Two
  • Emilia Pérez
  • Gladiator II
  • Joker: Folie à Deux
  • Wicked
  • The Wild Robot

Lungmetraj documentar

  • The Bibi Files
  • Black Box Diaries
  • Dahomey
  • Daughters
  • Eno
  • Frida
  • Hollywoodgate
  • No Other Land
  • Porcelain War
  • Queendom
  • The Remarkable Life of Ibelin
  • Soundtrack to a Coup d’Etat
  • Sugarcane
  • Union
  • Will & Harper

Lungmetraj internațional

  • Armand (Norvegia)
  • Dahomey (Senegal)
  • Emilia Pérez (Franța)
  • Flow (Letonia)
  • From Ground Zero (Palestina)
  • The Girl With the Needle (Danemarca)
  • How to Make Millions before Grandma Dies (Thailanda)
  • I’m Still Here (Brazilia)
  • Kneecap (Irlanda)
  • Santosh (U.K.)
  • The Seed of the Sacred Fig (Germania)
  • Touch (Islanda)
  • Universal Language (Canada)
  • Waves (Cehia)
  • Vermiglio (Italia)

Păr și make-up

  • The Apprentice
  • Beetlejuice Beetlejuice
  • A Different Man
  • Dune: Part Two
  • Emilia Pérez
  • Maria
  • Nosferatu
  • The Substance
  • Waltzing with Brando
  • Wicked

Efecte vizuale

  • Alien: Romulus
  • Better Man
  • Civil War
  • Deadpool & Wolverine
  • Dune: Part Two
  • Gladiator II
  • Kingdom of the Planet of the Apes
  • Mufasa: The Lion King
  • Twisters
  • Wicked

Scurtmetraj de animație

  • Au Revoir Mon Monde
  • A Bear Named Wojtek
  • Beautiful Men
  • Bottle George
  • A Crab in the Pool
  • In the Shadow of the Cypress
  • Magic Candies
  • Maybe Elephants
  • Me
  • Origami
  • Percebes
  • The 21
  • Wander to Wonder
  • The Wild-Tempered Clavier
  • Yuck!

Scurtmetraj documentar

  • Chasing Roo
  • Death by Numbers
  • Eternal Father
  • I Am Ready, Warden
  • Incident
  • Instruments of a Beating Heart
  • Keeper
  • Makayla’s Voice: A Letter to the World
  • Once upon a Time in Ukraine
  • The Only Girl in the Orchestra
  • Planetwalker
  • The Quilters
  • Seat 31: Zooey Zephyr
  • A Swim Lesson
  • Until He’s Back

Scurtmetraj live action

  • Anuja
  • Clodagh
  • The Compatriot
  • Crust
  • Dovecote
  • Edge of Space
  • The Ice Cream Man
  • I’m Not a Robot
  • The Last Ranger
  • A Lien
  • The Man Who Could Not Remain Silent
  • The Masterpiece
  • An Orange from Jaffa
  • Paris 70
  • Room Taken
Citește în continuare

Muzică și film

Paul Mescal l-ar juca pe Paul McCartney într-un film biografic The Beatles, potrivit regizorului Ridley Scott

Seria de patru filme biografice cu și despre membrii The Beatles capătă din ce în ce mai multă substanță. După ce recent s-a zvonit că Barry Keoghan l-ar interpreta pe Ringo Starr, acum Paul Mescal ar face parte din distribuție drept Paul McCartney.

Publicat

pe

Paul Mescal
Paul Mescal │ FOTO: captură YouTube / The Late Show with Stephen Colbert

Paul Mescal, actorul care recent a făcut vâlvă în "Gladiatorul 2", ar fi primit rolul lui Paul McCartney în viitoarele filme despre Beatles, regizate de Sam Mendes. Vestea a fost dată chiar de Ridley Scott, regizorul peliculei "Gladiatorul 2".

Lui Scott i-a scăpat această informație în timpul unei conversații între el și colegul de breaslă, Christopher Nolan, cu ocazia proiecției filmului "Gladiatorul 2" în Los Angeles. Întrebat de Nolan dacă speră să lucreze din nou cu Mescal, Scott a confirmat că ar face asta, dar a adăugat:

"Paul este de fapt ocupat, urmând să facă <<Beatles>>. Așa că s-ar putea să mă dau bătut."

Cvartetul de filme biografice se va concentra fiecare pe câte un membru al trupei The Beatles. Sam Mendes urmează să regizeze toate cele patru filme pentru Sony Pictures. Proiectele au aprobarea deplină și drepturile muzicale ale trupei.

Deși nu au fost făcute anunțuri oficiale de distribuție, Mescal a fost multă vreme favoritul pentru a juca rolul lui McCartney - o alegere care pare să fi fost confirmată acum de Scott. Luna trecută, Ringo Starr a dat de înțeles că Barry Keoghan a fost ales să-l interpreteze. 

În ceea ce îi privește pe ceilalți membri ai trupei, regretații George Harrison și John Lennon, aceștia ar urma să fie portretizați de Joseph Quinn și Harris Dickinson.

Citește în continuare

Trending