Absolut toţi artiştii, de la The Moody Blues la Sister Rosetta Tharpe au concertat sau au avut o reprezentaţie şi discurs dedicat. Toţi în afară de trupa Dire Straits, care nu a avut om pentru prezentare şi nici nu a cântat la gala respectivă.
Totul provine din simplul fapt că fostul solist şi lider al trupei, Mark Knopfler a refuzat să participe la ceremonie. Din păcate nu avem o explicaţie pentru absența sa şi nici o recunoaştere publică a distincţiei. Nici toboşarul Pick Withers nu s-a aflat la eveniment.
Un mic indiciu despre lipsa de la introducere în selectul Rock and Roll Hall of Fame vine de la David Knopfler, fratele lui Mark, care a lipsit la rândul său. A motivat acest lucru prin faptul că Rock Hall a refuzat să plătească cheltuielile pentru călătorie. Practic, jumătate de trupă a lipsit de la gală.
Doar basistul John Illsley şi clăparul Alan Clark au urcat pe scenă pentru a accepta onororarea carierei grupului, împreună cu Guy Fletcher. Au ţinut discursuri scurte, vizibil afectaţi de situaţia ciudată creată. John a amintit de lipsa lui Mark Knopfler, invocând motive personale pentru această decizie.
Dire Straits este un monstru sacru al rockului, activ din anul 1977 şi intrând în Cartea Recordurilor pentru faptul că a avut melodii ce au petrecut 1100 de săptămâni în topurile din Marea Britanie. Trupa se despărţea în 1988, dar se reunea în 1991, pentru o despărţire finală în 1995. Atunci Mark Knopfler se lansa în cariera solo.
Cu 4 premii Grammy la activ, două MTV Video Music Awards şi multe alte distincţii, grupul londonez a primit acum onoarea supremă. Din păcate, reuniunea nu a fost posibilă, spre deosebire de cazul Bon Jovi...
Pianistul Alan Clark va participa împreună cu proiectul Dire Straits Legacy la reprezentaţia de la Bucureşti programată pentru toamna acestui an.